Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ny pers i Ridderrennet

Øystein Tveten fra Lier deltok for sjette gangen. Denne gangen måtte han nøye seg bare 20 km, her sammen med sin ledsager Bjørg Anita Riste. Det var som kjent vanskelige snøforhold.

- Jeg har nok ikke trent mer enn 20-30 mil i vinter, fordi min ledsager hjemme i Lier har vært nokså opptatt med jobbing. For to-tre år siden var jeg oppe i 100-150 mil på en vinter, forteller han. Sommers tid blir det mange mil på tandem med ledsager Ingar Kristoffersen. Ellers trener han litt styrke og spinning på Akropolis.

Øystein, som er svaksynt, gikk 20 kilometeren på 1.32. 48. Han satte personlig rekord og ble nr 4 i sin klasse.
Han oppholdt seg på Beitostølen Helseportssenter for å trene skigåing hele uka, men de andre distansene ble altså avlyste på grunn av snømangelen. Tveten syntes de ca 200 soldatene gjorde en kjempejobb ved å flytte snøen fra skyggesidene, slik at det lyktes å arrangere renn.

.- Alt mildværet de siste ukene tæret kraftig på sneen og ga arrangøren store utfordringer; konkurransene på fem og ti kilometeren måtte avlyses torsdag, og løypene stengt på fredag. Og mange lurte nok på om Ridderrennet ville renne bort. Men utrolig nok klarte arrangøren å lage meget gode spor, forholdene tatt i betraktning. Såvidt jeg kunne se mens jeg ruslet noen kilometer langs løypa mens rennet pågikk, hadde man gjort en kjempeinnsats for å redde rennet på lørdag; flyttet på sne, drenert bort vann og bygget broer, forteller Gunnar Langsrud, som har tatt de fleste av bildene fra 20 km.

- I følge de innfødte her oppe kom våren i fjor tre uker tidligere enn normalt, forteller Langsrud. - I år har våren kommet til Jotunheimen tre uker tidligere enn den kom i fjor. Så her hos oss på Beito er det bare noen små snøflekker å se. Men hotelldirektør Hovi garanterer at det skal bli som i påsken fjor; Snø nok i en av bakkene på Beitostølen og oppkjørte løyper på Valdresflya. Og Vegvesenet tar sikte på å få åpnet veien over Flya førstkommende fredag, sier Langsrud.

- Temperaturen lå på mellom pluss to til pluss seks under rennet. Mange smurte med universalklister og hadde så vidt jeg kunne se kjempegod gli, avslutter Langsrud i sin rapport.

Lars Roar Kastad fra Lier, har i lang tid trent seg opp etter å ha vært utsatt for en alvorlig ulykke. Her ses han i langrennsporet og på bildet under i skiskytingskonkurransen. I snowboard ble han nr 2 (se bildegalleriet nedenfor).

Forsvaret satte i gang en prosess i 1961
Ridderrennets grunnlegger Erling Stordahl, som selv var blind, forteller "…en dag skjedde det noe som kom til å bli avgjørende for den videre utvikling når det gjaldt skiløping for syns-hemmede. I 1961 foretok det Norske Forsvar en øvelse i weaselkjøring i områdene rundt Beitostølen. Disse beltegående kjøretøyene laget 15 cm. dype spor i snøen med en bredde på ca. 40. cm. Jeg prøvde et slikt spor og opplevde det store eventyret at jeg kunne utfolde meg fritt uten å være redd for å støte mot noe. Jeg fikk en sterk følelse av både fysisk og psykisk frigjøring. Dette weaselsporet ga meg noe av synet tilbake. Min første tanke var å dele denne opplevelsen med mine blinde venner…"

Det første Ridderrennet ble arrangert i 1964

Les mer om Ridderennet her: http://www.ridderrennet.no/

 Til tross for store utfordringer var humøret godt, her er rennleder Reidar Storvik og styreleder, tidligere landslagsløper i sprintlangrenn, Ine Wigernæss, i gang med forberedelsene. (Foto: Jan Arne Dammen).

Her er evigunge Ragnhild Myklebust. 68-åringen har deltatt i fem OL og tatt 22 medaljer (fem gull i OL i Salt Lake City i 2002!) Hun pigget seg  gjennom de 17 km på 1.24. - Svært imponerende, kommenterer Øystein Tveten. Hun var to-tre-minutter foran de beste langrennsløperne, som altså gikk 20 km.(Foto: Gunnar Langsrud).

1/18 (006.JPG)
2/18 (014.JPG)
3/18 (017.JPG)
4/18 (024.JPG)
5/18 (027.JPG)
6/18 (034.JPG)
7/18 (038.JPG)
8/18 (049.JPG)
9/18 (055.JPG)
10/18 (062.JPG)
11/18 (068.JPG)
12/18 (077.JPG)
13/18 (092.JPG)
14/18 (104.JPG)
15/18 (dsc_0186.jpg)
16/18 (dsc_0188.jpg)
17/18 (dsc_3613.jpg)
18/18 (ridderrennet_gruppe_nedoverbakke.JPG)

Flere saker fra arkivet

Men været skifter fort

- Mandag blåste det liten storm på Valdresflya, og veien over fjellet var stengt, men i går var det nesten ingen vind skyfri himmel og 2-3 miusgrader forteller vår mann på Beito, Gunnar Langsrud.

Gledelig for skientusiastene

- Jeg stakk for moro skyld staven ned i snøen. Snødybden var halvannen meter, forteller Gunnar Langsrud på Beito. Og fra Skimten rapporterer Tom Helgesen om kjempeforhold ---

Fine prestasjoner på Beitostølen

Selv om liungen Øystein Tveten måtte avbryte oppholdet på Beitostølen i midten av januar på grunn av sykdom, kunne han likevel fornøyd fullføre tre distanser under årets Ridderrenn.

Ledsager meldt seg

Øystein Tveten, som er svaksynt, kan se frem til opphold på Beitostølen i januar --

Rapport fra Valdresflya

- Det har kommet et par cm i løpet av natta og det snør fortsatt litt, fortalte vår petitskribent på Beito, Gunnar Langsrud, i formiddag.

Valdresflya åpen

- Veien over Flya ble åpnet i åttetiden i dag, tirsdag, melder Gunnar Langsrud på Beito

Gunnar Langsrud nyter skiføret

Bilder fra Beitostølen

Gratis opphold på Beitostølen

Svaksynte Øystein Tveten fra Egge har fått innvilget opphold på Beitostølen, men mangler ledsager --

Trimmer som savner jobb

Svaksynte Øystein Tveten (th på bildet) holder seg i god fysisk form som kan brukes på en jobb ---

Åpnet på fredag

Vertinnen på Vandrarheimen på Valdresflya, Turid Berge, tilbød vår mann på Beito, Gunnar Langsrud, varm mat etter at han valgte avstå fra en skitur på vidda i den sterke vinden.

Epostbrev fra fjellet

- Her har det vært "blåsuper-føre" i to uker nå, forteller Gunnar Langsrud, Liernetts petitskribent på Beito

Lemen på skia

- Det opplevde vår mann på Beito, Gunnar Langsrud på en skitur nylig ---

Sommerminner i fokus på forvinteren

Problemer med glatte veier og uforberedte bilister gir oss et negativt fokus på overgangen mellom høst - og vinterhalvåret. Men vår gjesteskribent Gunnar Langsrud i fjellbygda Beito koser seg med sommerminner.

- Mitt beste renn

Det sier Brage Malm Monstad, svært fornøyd etter at han vant 16-årsklassen i konkurranse med 100 skiskyttere på Kvalfossprinten på lørdag i Holmenkollen.

Liunger med gode plasseringer i Fjellmaraton

Nils Haugen var raskeste liung med en 2. plass i Fjellmaraton i dag på Beitostølen, men både Øyvind Melgaard (på bildet t.h) og Mia Olsen gjorde også gode prestasjoner med henholdsvis 3. og 7. plass i sine klasser.

Trenger fritidskontakt

Svaksynte Øystein Tveten på Egge trenger en turkamerat til å følge han på sykkel- og skiturer

Ukens Petit

Liernett har den siste tiden knyttet til seg flere skribenter som har lovet å levere et petit med jevne mellomrom. Først ut på nye Liernett er Gunnar Langsrud. Gunnar Langsrud (66) er opprinnelig fra Hurum, men bodde i Sylling i vel 35 år. Pensjonisten har nå flyttet til Beito og fjellet sammen med kona Kari. Gunnar har en lang yrkeskarriere bak seg.

Fritidskontakt savnes

Svaksynte Øystein Tveten fra Egge mister den offentlige støtten til kjøp av tandemsykkel, hvis han ikke får fritidskontakt --

Fra Lier til tinderangling i Jotunheimen

Folk i fjellet er så glad i gamle mennesker, sier Kari og Gunnar Langsrud. De flyttet fra Sylling i fjor, da Kari ble pensjonist. Så er de ikke noen vanlige pensjonister. Friluftsentusiastene elsker tinderangling. De bestiger topper i Jotunheimen. Fra sin praktfulle restaurerte bolig i fjellbygda Beito har de utsikt til flere av toppene

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

Fritidskontakt søkes

Svaksynte Øystein Tveten (her th sammen med Jan Roger Kristiansen , DCK) trenger ny assistent som er en betalt jobb --

Stor løpsfavoritt

Mye tyder på at situasjonen blir den samme for Øystein Mørk i morgendagens Kanada Rundt i Sylling, som i fjor. Da så han ikke mer til konkurrentene i det han passerte Kyllerud.

Uforglemmelig tur

- Den som tror at man må slite seg opp til en eller annen topp for å oppleve en nydelig tur, bør ta seg en tur på Gjende i midten av april før det blir vann på isen, skriver Gunnar Langsrud på Beito

Ensom i tet

Øystein Mørk fra Tranby stakk tidlig av fra de andre i Kanada rundt i kveld

"Seiglivet virus"

Ukens petit av Gunnar Langsrud, Beito

Satte farge på rennet

- Det var fantastisk moro å spille for så mye folk, sa Svein Rognlien (th) etter at Hennummusikken var vel hjemme etter VM-rennet i Midstua.

Fjorårets beste er klare --

Både Øystein Mørk (på bildet) og Gjermund Sørstad har trent bra foran tirsdagens duell i Kanada Rundt i Sylling

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Hørtekollen revisited

På skauen er det skiføre, og det var dit jeg ville

Musejakta

Ukens petit av Gunnar Langsrud

Hyllet på Fornebu etter to gull

-- Jeg hadde ikke ventet den velkomsten, sier Sten Oluf Horn. Han minnes hjemkomsten til Fornebu etter dobbelt gull i Paralympics i Nagano i 1998. En hel buss med ordfører Ulla i spissen hadde møtt opp. De lokale toraderne sørget for flott stemning.

Flom i Jotunheimen

- Huldrenes rike står under vann, rapporterte vår petitskribent, Gunnar Langsrud for noen dager siden

Tretti år siden Stensens skøytegull

Den 8. februar 1976 stod Sten Stensen øverst på seierspallen. Den råsterke idrettsmannen fra Mehren i Lier hadde nådd et av sine store mål. Den minnerike dagen startet med en lang løpetur klokka halv seks denne februarmorgenen.

Monica tilbake?

Tidligere midtstopper for Asker og Liungen, Monica Løvseth, har trent med Liungen denne uka.

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

Støre satte spor -

Utenriksministeren fikk dispensasjon for å starte en halvtime før i dag - Blir han førstemann i mål?

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Seiersikker nederlender best

Gerard Cornelissen (tv på bildet) hadde kommet til Sylling for å slå tidligere trippelvinner Øystein Mørk (th) fra Tranby --

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Fullførte med stil

Øivin Narjord (th) ble hyllet for sitt 50. merke og naboen på Øverskogen i Lier, Einar Riis (tv), gikk meget sterkt i Birkebeinerennet.

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Vant NM sammenlagt

Sandegutten Øystein Andre Smith som representerer NMK , Lier vant også siste konkurranse i NM-runden

Veteran med tid til alle

Guttorm Heldal, blant Norges beste skihoppere på 60- og 70-tallet, tok seg tid til en prat med skitrimmer Bjørg Sørli Olsen fra Sylling og andre etter målpassering.

500 gikk Hauern

Arrangøren Drafn, Sturla, Drammens Strong og Drammens og Oplands Turistforening kan glede seg at vel 700 deltakende løpere under årets skifestival, men selve arrangementet virket litt tamt --

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

Uhell hindret topp 10

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier stilte til start i EM i Randers i helgen, for å teste seg mot europaeliten -

Lover godt for fremtiden

Sjuåringene Vetle Ree-Trandum, Lier IL og Hans Sylling, Sylling IF kan stå som et eksempel for den økende interessen for Liermesterskapet.

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

Fornøyd med løpene

- Jeg synes jeg har gjort to gode løp og har ikke gjort noen store feil, sier Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av Nordisk mesterskap i skiorientering.

Å være redd

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito, pensjonist, med lang botid i Sylling og med røtter i Hurum.

Ei jente i løypa

I helgen møtte en av våre gjesteskribenter designeren til Therese Johaugs superdrakt.

En natt i Trollheimen

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, opprinnelig fra Hurum, bosatt i mange år i Sylling, nå pensjonist på Beito.

Hvor er de andre?

Her er "Kongen av Kanada rundt", Øystein Mørk, ensom i teten etter 3 km, i det han passerer rundkjøringa i Kyllerud

Halve vettet borte

Ukens petitskribent Gunnar Langsrud forteller her om hva som skjer med en mann i møte med to nonner på Besseggen -

Sterke plasseringer

Torstein Wiiger Opsahl ble nummer tre og Bendik Winsvold (på bildet) nummer fire i 15 årsklassen under Østlandsmesterskapet i skiskyting på Beitostølen i helgen.

Konkurranser på snø igjen

- Vi er klare for å kjempe igjen, sier hundekjører Venke de Lange som sammen med liungen Terje Fugleberg vil få internasjonal konkurranse på Hamar i helgen.

Stengt ut mai måned?

Marius og bikkja Knut kan bli å treffe ved Engersnippen i Sylling ennå et par-tre uker ---

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Tanker om språk og syndefall

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito

Tanker om språk og syndefall

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito

Uten suksess i tre OL

Du så han på TV på lørdag som ekspertkommentator i studio. Per Bergerud fra Svene i Numdal, bosatt på Lierskogen i mange år, lyktes verken i Innsbruck (1976), Lake Placid (1980) eller Sarajevo (1984). Men før han la opp ble det både gull og bronse i VM i 1985.

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

Løperfest under Kraftkollen

Øystein Mørk fra Tranby var som ventet suveren, men det ble også en stor seier for Sportsklubben Kraft i dag. En stor seier også for arrangøren.

Høy puls i morgen

- Runar Gilberg i bladet Kondis har sammenlignet hvordan kroppen reagerer under motbakkeløpet i Lier med kroppens reaksjoner under Grefsenkollen Opp, forteller ildsjelene Henrik Helmersmo (tv) og Nils Haugen. Et råd til de 182 som hittil er påmeldt?

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Hoppet 195 meter i Vikersund

Jan Inge Trontveit (30) fra Tranby glemmer aldri drømmehoppet i Skiflygingsbakken for snart sju år siden.

Nå kommer også tredje generasjon

- Vi er storfornøyde med den flotte og snørike vinteren, sier Marit Tveten Ellingsen og datter Nina Tveten Eriksen på Solvang i hjertet av Finnemarka.

Liungenjentene ser oppover

Agnes Skogmo og jenter 15 gjorde seg bemerket under et meget vellykket treningsforhold i Spania --

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Forundret

- Økonomien gikk så det suste på vårt oljesmurte skjær, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud fra Beito ---

Min barndoms jul

Vi har utfordet noen av våre bidragsytere til å beskrive sin barndoms jul. Gunnar Langsrud, petitskribent og utflyttet liung, Knut A. Andersen, leder av Lier Historielag, og Liernetts medarbeider Svend Asbjørn Sylling har sendt oss hver sin.

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Gressbaneåpning på løkka

Snøen har nærmest smeltet i løpet av timer de siste dagene, men to gutter i Sylling klarte ikke å vente, så de startet opp å måke på lørdag -

Mennesket, det komplette mysterium

- Livet går sin gang, enten det går i kroker eller på skakke, i oppoverbakke eller nedoverbakke, skriver ukens petiskribent Gunnar Langsrud

Sølv til Anders

- Helt utrolig! sa pappa Erik til Liernett etter at Anders Brun Hennum var nær stafettgull tidligere i VM i skiskyting for juniorer i Ruhpolding i Tyskland

Jan Auen brukbart fornøyd

- Hesten liker ikke at hinderne står for nær veggen, sa Liers Jan Auen Hafskjold etter 19. plass i søndagens Grand Prix innendørs

Scoret 26 mål

Spa/Bras unge lag vant DBK-cupen i suveren stil.

Fjerdeplass og bronse

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er mest fornøyd med søndagens stafett under NM i terrengløp i helga.

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --

Fortsetter å imponere

16-årige Tor-Erik Wam fra Lier kjørte EM i Slagelse i Danmark i helga

Dramatisk ATV-løp

Liungen Tor-Erik Wam ble kastet av kjøretøyet etter en kollisjon i det danske mesterskapet.

Lettbeint håndballspiller

- Løpinga er en bihobby, sa Silje Bæra Hørthe som løp inn til ny rekord på sekskilometeren under Kanada rundt tirsdag kveld

Løp for 24. gang

Ole Bjørn Braathen fra Sjåstad/Vestre Lier IL og Øyvind Melgaard er en av de mest trofaste deltakerne i klassikeren Kanada Rundt --

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Framtidas Liungen

Liungen var et flaggskip i kvinnefotballen i Buskerud for bare et par år siden, og kanskje kan dagens J-14-lag og Kristin Bøe Friksen (på bildet) gjenreise gammel ære om noen år ---

Liunger spiller revy

- Replikkene begynner å sitte, mener både Lars Kornerud (40) fra Sjåstad og Nina Holtebu (46) fra Lierskogen. Begge er klare for premiere på torsdag

Uttatt til VM

Etter bronse i NM blir det debut i et internasjonalt seniormesterskap for Sindre Jansson Haverstad fra Tranby. Søsteren Maren tok også en NM-bronse.

Snart braker det løs med Ole Ivars

For sjette år på rad er det klart for den store dansegallaen for psykisk utviklingshemmede i St. Hallvard-hallen.

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Maren Jansson Haverstad (17) fra Tranby til Liernett etter både gull og bronse under Ungdoms-EM i orientering i helga.

Målet er 50 merker

Nordøsterdølen Øivin Narjord i Øverskogen går Birken for 48. gang på lørdag

Kunne gått galt ---

I forbindelse med et treningsritt som Asker sykkelklubb (Asker CK) arrangerte torsdag i forrige uke oppstod det flere farlige situasjoner under oppvarmingen langs riksvei 285 nord for Nordal skole ---

Fremgangsrike skiskyttere

Skiskytterne i Lier IL er i gang med sesongavslutninga på Ål i dag.

En varm opplevelse

Riktignok måtte jeg legge hendene mot stompen til jenta med høydeskrekk og dytte henne oppover det bratteste partiet, men det virket bare positivt på hormonene mine --- , skriver ukens andre petitskribent Gunnar Langsrud