Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 28ef8dd35b53310e78db55d8515a0bb2

Kunne gått galt ---

I forbindelse med et treningsritt som Asker sykkelklubb (Asker CK) arrangerte torsdag i forrige uke oppstod det flere farlige situasjoner under oppvarmingen langs riksvei 285 nord for Nordal skole ---

Mellom Sørsdal og Nordal ble marsjfarten i bilkøen presset ned i 35/ 30 km/t. Syklister i oppvarmingen gjorde ingen forsøk på å slippe noen av bilene forbi seg ved å ”legge seg på hjul” på ei rekke. I stedet passerte syklistene tett inn til bilene både på høyre og venstre side. Spesielt like før Sørsdal Meieri var det bare flaks at det ikke skjedde en ulykke med motgående trafikk i normal hastighet, det vil si i 50-60 km/t.. Det oppstod det flere farlige situasjoner. Selv om bilistene kjørte både hensynfullt og disiplinert, kunne det gått riktig galt --

Såvidt vi kunne se da Liernett passerte, var det ikke satt ut varselskilt at det pågikk sykkelritt.

Liernett tok kontakt med Lier Lensmannskontor fredag og stilte følgende spørsmål:

- Må arrangør søke om et arrangement som blir lagt langs en åpen riksvei?

- En arrangør må søke gi det stedlige politiet beskjed om at de skal ha ritt, svarte Einar Lutnæs ved  Lensmannskontoret på en epost for to dager siden.

- Hvis politiet ikke er til stede, hvem skal sørge for sikkerheten for syklistene,
og hvordan blir sikkerheten ivaretatt av arrangøren, hvis politiet ikke er til stede?

- Politiet kan gi arrangøren selv tillatelse til å arrangere løpet, men da må de følge trafikkreglene dvs at det må settes opp tydelig varsel om at sykkelritt pågår. Videre må det settes ut tilstrekkelig med vakter slik at trafikkfarlige situasjoner ikke oppstår, sa Lutnæs.

- Var det søkt om tillatelse til torsdagens (18.9.) treningsritt langs riksvei 285 med start og mål ved Nordal skole?

- Når det gjelder det rittet på torsdag så var det ikke søkt om det. Dette var trolig et treningsritt for gutter. Vi vet ennå ikke hvem det var ( Liernett har sjekket dette, se våre opplysninger, red anm).

 - Hva skjer om det arrangeres ritt uten at det er søkt om tillatelse og hvilke konsekvenser vil det ha for arrangøren om det skjer en ulykke dersom det ikke var søkt om tillatelse?

- Konsekvenser vil bli: Dersom det ikke er søkt og de ikke har forsikring og det oppstår alvorlige skader kan det i verste fall bli regress fra et evt. Forsikringsselskap.
Dersom vi vet om en arrangør som ikke har søkt vil vedkommende få problemer med å få arrangere senere, skriver Einar Lutnæs avslutningsvis.
 
Liernett har ennå ikke lyktes i å få noe svar fra Asker Sykkelklubb etter to henvendelser --- Men vi har fått bekreftet via hjemmesiden til Asker Sykkelklubb at
Tempo landevei ble arrangert torsdag 18. september kl. 18:00 med  blant annet denne informasjonen:

21 deltakere var med alderen 13 til 70 år, og arrangøren roser den nye og svært vellykket tempotrasé i Lierdalen!

Så er spørsmålet om arrangøren er klar over hvilke konsekvenser dette vil få for neste arrangement på den til dels svært svingete riksveien mellom Nordal og Sylling ---

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 26. september 2008 23:13: Lille Mille
Så må man spørre seg om foreldrene til de mindreårige deltakerne visste om at rittet var ulovlig og at en evt. påført skade ikke automatisk vil bli dekket av forsikringsselskap. Uforsvarlig oppførsel av klubben dette.
Lørdag 27. september 2008 14:02: naboen
det er vel ikke noe nytt at sykklister bare tar seg til rette? når de får på seg klær med masse reglame på, eier de veien, gjerne to i bredden, der det er gang og sykkelvei bruker de heller veien. Hva om vi som kjører bil kan bruke sykkelstiene nå det er kø?
Mandag 29. september 2008 08:15: Olle
Syklister er vel definert som kjørende, så de har vel like mye rett til å være på veien som bilene.

Ellers så er det vel bedre for alle at en syklist som tramper avgårde i 30-40 km/t holder seg på veien, enn sammen folk, unger, hunder på tur på sykkelstien.

Men det er jo lov å vise hensyn fra begge parter.
Mandag 29. september 2008 17:47: Veifarende
Greit det, Olle, men er du sikker på at det også gjelder konkurransesykling og andre former for bruk av veien som lekeplass?
Tirsdag 30. september 2008 14:49: Erik
Dette kan da umulig ha vært et problem slik red. beskriver? Jeg kjørte selv forbi der, og de startet en og en syklist. I følge hjemmesiden til Asker CK var det kun voksne deltagere uten om 1. At syklister trener i grupper på 10-20 stk langs hovedveier må da være et langt større problem enn dette lille arr. her?
Noen hater bare syklister uansett:-)
Tirsdag 30. september 2008 17:19: Alvorlig bekymret
Veien er hverken leke- eller idrettsplass bortsett fra når det godkjent og varslet på forhånd.

Det er ikke morsomt å kollidere med en syklist, og aller minst for syklisten.
Tirsdag 30. september 2008 18:22: Redaksjonen, TA
Undertegnede beskriver ikke selve konkurransen, fordi den så jeg ikke, men jeg var vitne til oppvarmingen. Det er DEN jeg refererer til. For øvrig viser jeg til hva Lier Lensmannskontor uttaler (se artikkel)
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode