Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2c2c0ab3b44646a2be050c54c091e24f

Været bestemmer

- Været bestemmer om riksvei 284 ved Hørtekollen åpnes i dag, sa Tore Braaten til Liernett i morges

Arbeidet med å sikre veien fortsatte i dag tidlig. Nærmere 40 millimeter regn i løpet av de siste 13-14 timene, gjør at det er høyst usikkert om man kan åpne veien i løpet av ettermiddagen.

Veien raste også ut for noen år siden på samme sted. Seksjonsleder Tore Braaten avviser bestemt at det skyldes dårlig grunnarbeid. - Store vannmasser med kvist og lignende tettet alle sluk, slik at vannet gravde seg under veidekket, er årsaken, mener Braaten.

- Det er for dårlig vedlikehold,
sier gårdbruker Anders Hørthe, som er en av de nærmeste naboene til riksveien. - Dette hadde gått bra, hvis grøftene hadde vært dype nok og om stikkrennene hadde vært rensket. Velikeholdsbudsjettet er nok for lite, mener Hørthe. Hørthe leier også jord på flere områder i Sylling.  Han har imidlertid, kunnet kjøre over naboens jord forbi rasstedet.
 

Det er blitt lange transporter av grønnsaksprodukter om Vikersund både i går kveld og i natt.  Anders Hørthe kjørte selv en tur i natt.

Hørthes syn på dårlig vedlikehold får støtte av Narve Holmen, som er bosatt i Holmenvika og som daglig kjører riksvei 284.  - Men når man velger å bruke penger på autovern før man grøfter skikkelig, blir det problemer. Vann fra berga under Hørtekollen må jo ned et sted, understreker Holmen. Selv er han tilfeldigvis ikke berørt disse to dagene, fordi han var på jobboppdrag i Kristiansand. - Men kona pendler daglig til Oslo. Hun fikk satt igjen bilen ved Kyllerud og ble hentet nord for rasstedet i går, sier han.  I dag gikk hun fra Holmenvika til Kyllerud, cirka fem kilometer . - Det manglet ikke på tilbud på skyss, men hun hadde bestemt seg for å ta turen som mosjon.
Forrige artikkel:Lierelva over sine bredderNeste artikkel:Steinhuggeriet under vann
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode