Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1cbb35c7ded722596b0ff4b97fe3347a

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --

Et kvarter senere testet Nils og Henrik løypa selv. Alt ligger til rette for at det igjen blir en spennende og trivelig dag for løper, trimmere, publikum og arrangør. Gårdsgutta kan ikke garantere så fint høstvær som i fjor, men blir det oppholdsvær er det ingen grunn til å la være å følge høsten "vakreste idrettsarrangement" i Lier.

- 162 løpere og trimmere er påmeldt hittil. Sist lørdag var bare 30 påmeldt. Det er en økning på 30-40 daglig, sier Fredrik Helmen, som selv skal løpe i likehet med de fleste av ”Gårdsgutta”. – Det ser ut til å gå mot rekorddeltakelse hvis været blir bra, tror Helmen. I fjor var det 159 løpere som fullførte. Inklusiv trimmerne var det cirka 200.
– Fjorårets raskeste løper, Øystein Sylta, kommer ikke, men samboer og fjorårsvinner i kvinneklassen Kjersti Danielsen er påmeldt. Men det blir god deltakelse likevel.

Svartedal og Haugli
Langrennstopp Jens Arne Svartedal, som har vært kompis med Arne Sand siden de begge var juniorlandslaget, kommer. Arne Sand pleier spøkefullt å si at det viktigste er å slå Jens Arne. Det klarte han i fjor- Jeg har fått trent lite i år, så er jeg er usikker på formen, sier Arne selv.
- Sverre Haugli, som la opp som skøyteløper i fjor er påmeldt, oppgir Arne. - Han vant et motbakkeløp på Ringerike nylig og la både skiskytter Frode Andresen og langrennsløper Børre Næss bak seg. - Og så håper vi frriidrettstjerne Ingvild Maakestad  stiller til start.

En gruppe unge langrennsløpere i Buskerud skikrets har lagt opp sin skisamling slik at de skal starte på løpet. Det gjør at jenteklassene får større deltakelse. I fjor deltok det bare sju jenter (to i kvinner ungdom og fem i kvinner junior). Men de skal løpe fort om de skal slå fjorårsvinneren i juniorklassen Silje Bæra Hørthe fra Sylling.

Av lokale løpere er ultra- og maratonløperen Gjermund Sørstad påmeldt. – Jeg stiller opp for å få opp pulsen, sier Gjermund. – Også vil jeg slutte opp om et fint arrangement der det sosiale er i sentrum
Arrangøren håper også at ”Kanada-rundtkongen”, Øystein Mørk fra Tranby, stiller til start. Bøler IF – løperen kan vise til sterke resultater i år.

Mottaker av Eggekollen Opp stipendet vil i år ikke bli avgjort basert på innsendte søknader, men tildeles den utøver som arrangøren mener fortjener det. Årsaken til dette er at arrangøren i år ikke har kapasitet til å behandle alle søknadene. Mottaker av stipendet vil offentliggjøres på løpsdagen dersom man har funnet en verdig kandidat.

Ellers satser arrangøren på suksessoppskriften med gratis saft og vafler til publikummere som innfinner seg på Eggekollen for å se innspurten. I tillegg får de den flotte utsikten som bonus.

Løypa er forbedret i det løperne tar av fra veien og opp (se bildet). En kjent lokal løper og skiløper, Øyvind Melgaard, vil bidra til god stemning i bakkene med sin torader.

Trimmerne startet kl 11 fra Egge Skole. - Og en time senere blit fellestarten satt i gang med et skudd fra ei hagle, sier Nils Haugen med et smil. Starten vil derfor høres i det meste av Egge krets skulle man tro.

Les mer om arrangementet her: http://www.eggekollenopp.no/

Ny og bedre sti fra veien til Eiksetra opp mot Eggekollen er tydelig markert. Publikum vil komme tett på løperne i det de tar av fra veien.

Forrige artikkel:Kjempebra for Sylling IFNeste artikkel:50 meteren er målet
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode