Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --

Et kvarter senere testet Nils og Henrik løypa selv. Alt ligger til rette for at det igjen blir en spennende og trivelig dag for løper, trimmere, publikum og arrangør. Gårdsgutta kan ikke garantere så fint høstvær som i fjor, men blir det oppholdsvær er det ingen grunn til å la være å følge høsten "vakreste idrettsarrangement" i Lier.

- 162 løpere og trimmere er påmeldt hittil. Sist lørdag var bare 30 påmeldt. Det er en økning på 30-40 daglig, sier Fredrik Helmen, som selv skal løpe i likehet med de fleste av ”Gårdsgutta”. – Det ser ut til å gå mot rekorddeltakelse hvis været blir bra, tror Helmen. I fjor var det 159 løpere som fullførte. Inklusiv trimmerne var det cirka 200.
– Fjorårets raskeste løper, Øystein Sylta, kommer ikke, men samboer og fjorårsvinner i kvinneklassen Kjersti Danielsen er påmeldt. Men det blir god deltakelse likevel.

Svartedal og Haugli
Langrennstopp Jens Arne Svartedal, som har vært kompis med Arne Sand siden de begge var juniorlandslaget, kommer. Arne Sand pleier spøkefullt å si at det viktigste er å slå Jens Arne. Det klarte han i fjor- Jeg har fått trent lite i år, så er jeg er usikker på formen, sier Arne selv.
- Sverre Haugli, som la opp som skøyteløper i fjor er påmeldt, oppgir Arne. - Han vant et motbakkeløp på Ringerike nylig og la både skiskytter Frode Andresen og langrennsløper Børre Næss bak seg. - Og så håper vi frriidrettstjerne Ingvild Maakestad  stiller til start.

En gruppe unge langrennsløpere i Buskerud skikrets har lagt opp sin skisamling slik at de skal starte på løpet. Det gjør at jenteklassene får større deltakelse. I fjor deltok det bare sju jenter (to i kvinner ungdom og fem i kvinner junior). Men de skal løpe fort om de skal slå fjorårsvinneren i juniorklassen Silje Bæra Hørthe fra Sylling.

Av lokale løpere er ultra- og maratonløperen Gjermund Sørstad påmeldt. – Jeg stiller opp for å få opp pulsen, sier Gjermund. – Også vil jeg slutte opp om et fint arrangement der det sosiale er i sentrum
Arrangøren håper også at ”Kanada-rundtkongen”, Øystein Mørk fra Tranby, stiller til start. Bøler IF – løperen kan vise til sterke resultater i år.

Mottaker av Eggekollen Opp stipendet vil i år ikke bli avgjort basert på innsendte søknader, men tildeles den utøver som arrangøren mener fortjener det. Årsaken til dette er at arrangøren i år ikke har kapasitet til å behandle alle søknadene. Mottaker av stipendet vil offentliggjøres på løpsdagen dersom man har funnet en verdig kandidat.

Ellers satser arrangøren på suksessoppskriften med gratis saft og vafler til publikummere som innfinner seg på Eggekollen for å se innspurten. I tillegg får de den flotte utsikten som bonus.

Løypa er forbedret i det løperne tar av fra veien og opp (se bildet). En kjent lokal løper og skiløper, Øyvind Melgaard, vil bidra til god stemning i bakkene med sin torader.

Trimmerne startet kl 11 fra Egge Skole. - Og en time senere blit fellestarten satt i gang med et skudd fra ei hagle, sier Nils Haugen med et smil. Starten vil derfor høres i det meste av Egge krets skulle man tro.

Les mer om arrangementet her: http://www.eggekollenopp.no/

Ny og bedre sti fra veien til Eiksetra opp mot Eggekollen er tydelig markert. Publikum vil komme tett på løperne i det de tar av fra veien.

Eggekollen Opp

Flere saker fra arkivet

Klart for idrettsfest

- Se der, sier Nils Haugen i Gårdsgutta. Han lover topp forhold til morgendagens Eggekollen opp.

Mot rekorddeltakelse

Over 200 deltakere med rekordinnehaverne Kjersti Caroline Danielsen og Øystein Sylta i spissen er påmeldt til Eggekollen Opp i morgen.

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Favorittseier i kvinneklassen

Kjersti Karoline Danielsen (th) fra SK Vidar kopierte seieren og nest beste løper i fjor, Silje Bæra Hørthe fra Sylling måtte dessverre melde forfall, men Silje ble belønnet med stipend etter Eggekollen Opp.

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

- Bare været holder ---

Arne Kristoffer Sand tok seg en ørliten pause under tirsdagens trening på rulleski og skuet mot Eggekollen, og tenkte på lørdagens premiere ---

Flere løpsalternativer

Det tilbyr løpsleder Per Morten Krogh som håper på fine forhold for de påmeldt 272 løperne, et stort antall barn og trimmere under Kraftløpet på søndag.

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Stor løpsfavoritt

Mye tyder på at situasjonen blir den samme for Øystein Mørk i morgendagens Kanada Rundt i Sylling, som i fjor. Da så han ikke mer til konkurrentene i det han passerte Kyllerud.

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

Premierer raske tenåringer

Fire ganger vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, har tatt initiativet til å stimulere unge løpstalenter i det tradisjonsrike gateløpet i Sylling.

Høy puls i morgen

- Runar Gilberg i bladet Kondis har sammenlignet hvordan kroppen reagerer under motbakkeløpet i Lier med kroppens reaksjoner under Grefsenkollen Opp, forteller ildsjelene Henrik Helmersmo (tv) og Nils Haugen. Et råd til de 182 som hittil er påmeldt?

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

NM-gull til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling vant juniorklassen i terreng-NM på Jessheim lørdag

Løpertalentet fra Sylling

Silje Bæra Hørthe har hatt enn en formidabel fremgang i år --

- Har brukt de samme skoa hvert år

- Jeg har brukt de samme skoa hvert år under Eggekollen Opp. Det er 35 sekunder differanse mellom det beste og det dårligste løpet, sa Geir Egge fra Drammen før start.

Nær maratonseier

Liungen Gjermund Søstad var bare seks sekunder bak vinneren under Reykjavik-maraton på lørdag

Ny pers og klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling løp inn til femte beste tid i kvinneklassen under Sentrumsløpet

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Besto manndomsprøven

Landslagsmannen Øystein Sylta satte løpsrekord og var imponert over arrangementet

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Ensom i tet

Øystein Mørk fra Tranby stakk tidlig av fra de andre i Kanada rundt i kveld

Først til Spiralen

Jens Arne Svartedal vant Hauer'n 2011, med en tid på litt over 2 timer og var suverent best.

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

Ny plassering i toppen?

Arne Sand, med fem seire i "Hauer`n", gleder seg til vinterens klassiker i marka.

Resultater Eggekollen Opp

Resultatliste for motbakkeløpet Eggekollen Opp 12. september 2009. Tekst, bilder og video kommer på Liernett i løpet av kvelden.

Krampe i 35 km

Likevel ble lierløperen Gjermund Sørstad beste nordmann med en hederlig 38. plass av 140 startende i VM i ultraløp i Italia på lørdag

Årets første lokale skirenn

Marcus Braathen (th, her sammen med Erik Trøen) er en av favorittene i 16-årsklassen i Lierrennet i morgen.

500 gikk Hauern

Arrangøren Drafn, Sturla, Drammens Strong og Drammens og Oplands Turistforening kan glede seg at vel 700 deltakende løpere under årets skifestival, men selve arrangementet virket litt tamt --

Hvor er de andre?

Her er "Kongen av Kanada rundt", Øystein Mørk, ensom i teten etter 3 km, i det han passerer rundkjøringa i Kyllerud

Ung Hauernekspert til topps

Eirik Kurland Olsen var ensom i tet allerede her ved toppen ved Sneisene

Fikk fornyet kreftene

Ut fra bildene å dømme var det god drikke å få på Jon Sands drikkestasjon på Lelangen --

Proffe gardsgutter

Hans Erik Sand, som en ledig, sakkyndig og godt informerende speaker frontet et flott arrangement av Gardsgutta --

Liunger med gode plasseringer i Fjellmaraton

Nils Haugen var raskeste liung med en 2. plass i Fjellmaraton i dag på Beitostølen, men både Øyvind Melgaard (på bildet t.h) og Mia Olsen gjorde også gode prestasjoner med henholdsvis 3. og 7. plass i sine klasser.

- Håper på 100 løpere

IF Liungen og Nils Haugen (bildet) ser fram til årets Liermesterskap på Martinsløkka

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

- Du dro i fra meg på flatene

Det sa fjorårets vinner Eirik Kurland Olsen til landslagsløper Børre Næss som vant årets Hauern

Lovende 16-åring

Ungutten Ole Vidar Eriksrud fra Sjåstad/Vestre Lier var tre tiendedeler bak nest beste tid under Liermesterskapet i langrenn ved Eiksetra

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Liunger klar for NM

Fire lokale deltakere, med Venke de Lange (bildet) i spissen, starter i årets siste stormønstring i hundekjøring på barmark

Støtter kulturen i Sylling

- Vi har fått en god spredning av søkere, sier Anders Hørthe, leder av fordelingsutvalget for overskuddet etter første år av "Jordbæreventyret".

Noen valgte pinseferie ---

Det førte til at Sten Oluf Horn (her med sønnen på armen) og to andre løpere på Sylling IF s lag måtte løpe dobbelte etapper under årets Holmenkollstafett

Lover godt for fremtiden

Sjuåringene Vetle Ree-Trandum, Lier IL og Hans Sylling, Sylling IF kan stå som et eksempel for den økende interessen for Liermesterskapet.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Landemerket midt i bygda

Ukens kulturminnepost på en av de mest kjente kollene i Lier er blitt målet også for idrettsuttøvere de siste årene -

Rekorddeltakelse

181 lag er påmeldt til Bendit Cup som er høstens fotballfest for de yngste i vårt distrikt.

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Nær 180 går Eggesprinten

- Sjåstad/Vestre Liers skigruppe melder om fine forhold når den årlige massemønstringen avvikles på lørdag

En fantastisk massemønstring

- Årets skifestival minner om en gammel storhetstid for Hauern, sier Haakon Fossen i arrangementskomiteen

- Maren Haverstad er favoritt

Til helga arrangerer Lierbygda O-lag kretsmesterskap i orientering på Eiksetra.

Fra seier til seier

Silje Bæra Hørthe fulgte opp NM-seieren i terrengløp fra forrige helg ved å vinne kvinneklassens 5 km under Furumomila

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Var livredd rundt hver sving

Børre Næss var knappe meteren foran i mål, men toeren Kjell-Christian Markset var svært forbannet på arrangøren av Hauern, her representert med Geir Kihle, for manglende sikring i løypa.

Veteranene holder koken

Ekteparet Frances Lutken og Arild Pedersen har vært med helt siden Kanada Rundt startet i 1981

Støtte til lokale talenter

Gardsgutta, arrangørene av motbakkeløpet EggekollenOpp, lanserer nå EggekollenOpp stipendet

Fjorårets beste er klare --

Både Øystein Mørk (på bildet) og Gjermund Sørstad har trent bra foran tirsdagens duell i Kanada Rundt i Sylling

Utklassingsseier

Gjermund Sørstad (bildet) fra Lier vant en klar seier i Nordmarka Skogsmaraton i dag

Ble stoppet etter 2 mil

Opptil 20 sekundmeter vind stoppet hele 2500 løpere på fjellet mellom Rena og Lillehammer, og vår lokale veteran Øivind Narjord har aldri opplevd makan til vær --

Sølv i Oslo maraton

Gjermund Sørstad fra Lier løp inn til andreplass i helga

Fremgangsrike skiskyttere

Skiskytterne i Lier IL er i gang med sesongavslutninga på Ål i dag.

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

Sterke løpsprestasjoner

Silje Bæra Hørthe (tv) fra Sylling og lagvenninnen i Modum FIK, Veronika Blom var suverent best i Fredrikstad i helga, men Gjermund Sørstad hevdet seg også godt.

Best igjen

I det individuelle løpet i forbindelse med den tradisjonsrike Holmenkollstafetten viste nok en gang liungen Gjermund Sørstad vinnervilje --

Gutta på tur

Liungene (f.v.) Øyvind Melgaard, Inge Skjeggerud og Espen Fuglerud er tre av av cirka 6 000 som gikk det tradisjonsrike Marcialonga i Italia sist helg.

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

Liunger på sagaøya

Nils Haugen, entusiastisk trimmer sommer som vinter, var en av de første som hadde gleden av å gratulere, Gjermund Sørstad med seieren under Reykjavik- maraton forrige helg. Her er noen bildeglimt

Sterkt av Kurland Olsen

- Vi veksla om å dra opp til 8 kilometer, men da rykket han fra meg, sa Arne Christoffer Sand som måtte gi tapt for landslagsjunioren Eirik Kurland Olsen i Hauer`n i dag.

Hvilken virksomhet i Lier stiller med flest deltakere?

Friidrettsgruppa i Sylling IF utfordrer alle virksomhetene i Lier Kommune til å stille med flest mulige ansatte i Kanada rundt. Det er sosialt, sunt og kjempegøy. Trimmerne kan løpe Kanada Rundt (6 og 12 Km) Kanada Rundt (12 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen, Kanada, Tronstad og tilbake til skolen, mens Kanada Rundt (6 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen og tilbake til skolen. Håper mange tar i mot denne utfordringen og stiller på Kanada rundt i år.

Utsatt start for de yngste

På grunn av kulden er starten for Ungdomshauern fra Eggevollen utsatt en time i morgen.

- Fungerte godt fysisk

Det sa Anders Brun Hennum etter at han gikk jevnt med OL-vinner Emil Hegle Svendsen på normaldistansen under NM i skiskyting på Simostranda.

Løpertalent mottar stipend

Syllingkjøpmann Odd Arne Vangen synes det er viktig å støtte idrettsungdommer som talentfulle Silje Bæra Hørthe

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Løperfest under Kraftkollen

Øystein Mørk fra Tranby var som ventet suveren, men det ble også en stor seier for Sportsklubben Kraft i dag. En stor seier også for arrangøren.

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

Bilder og resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatene og bildene fra Kanada Rundt 2006

Lokal støtte til ny løypemaskin

Løypekjørerne Øyvind Melgaard, Knut Espen Riis og Arve Markussen er blitt belønnet for sin dugnadinnsats

Marsjdeltakere på sykehus

Et ektepar fra Svelvik havnet på sykehus etter å ha blitt påkjørt av en annen deltaker under Thorleif Haug Skifestival i går --

24 på bankett på Egge

- Det blir bankett hjemme hos oss på dem som fullfører trim- eller konkurranseklassen, lovte Jon Arne Fossen i Eggebakkene til venner og familie, like før han returnerte til Egge skole for å delta selv.

Nissefest på Eiksetra

Sjåstad Vestre Lier IL arrangerer nissefest på Eiksetra lørdag 17. desember.

Pokaloverrekkelsen

Årets vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, fikk vandrepokalen av fjorårets vinner, Gerhard Corneliussen etter Ryeløpet sist helg.

Været i fokus

Det sier Arne Ask, løypelegger for norgesmesterskap i presisjonsorientering som ble arrangert på Eggevollen i helga.

Ny Bislett-rekord

Gjermund Sørstad (29) fra Lier vant 12-timersløpet i Oslo på så god tid at han nå er tredjemann på verdensrankingen

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Optimale orienteringsforhold

217 NM-deltakere orienterte seg tilbake til målpassering ved Hennummarka i kveld

Lokal artist på dansegallaen

Therese Ege fra Tranby, med platedebut i desember, synger med Ole Ivars på lørdag

Ny klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling og Modum Friidrettsklubb hadde en meget god debut på Hytteplanmila på Ringerike

Et halvt sekund fra bronsen

Gjermund Sørstad klarte ikke å forsvare NM- tittelen i innendørs roing.

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Tror på ny topplassering

Arne Ask (på bildet), vår o-ekspert, har stor på Sindre Jansson Haverstad under dagens langløype i VM i skiorientering i Bulgaria i dag

Nesten tusen på ski.

Hauer`n og skimarsjen 2004: cirka 850 skiløpere frydet seg over perfekte vær - og føreforhold i dag. 357 løpere gikk Thorleif Haugs Minnemarsj (”Hauer`n) og cirka 500 gikk Th. Haugs-marsjen. Som mange har fått med seg var Arne Christoffer Sand fra Sjåstad / Vestre Lier raskest. 28 løpere fra Lier stilte til start fra lierklubbene.

Et flott utsiktspunkt

Ukas kulturminnepost er lagt til Eggekollen som er kjent langt utenfor Liers grenser.