Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 422aaa800fec9360c4fc6866a34e1450

Løpertalentet fra Sylling

Silje Bæra Hørthe har hatt enn en formidabel fremgang i år --

Det er bare halvannet år siden Silje Bæra Hørthe startet løperkarrieren. I mai i fjor vant hun 6 km i Kanada Rundt. På lørdag kjempet hun om seieren i Nordisk mesterskap i terrengløp i Finland.
Hun meldte seg inn i Modum Friidrettsklubb i fjor. Der fikk hun kyndig veiledning. Og ikke minst kom hun inn i et fint treningsmiljø, der Veronika Blom satte standarden. Veronika dro til studier i USA. Men Silje har fortsatt fremgangen med seiere og gode plasseringer. Lokalt har hun vært suveren i sin årsklasse, både i gateløp, motbakkeløp og terrengløp. Etter seieren i NM i terrengløp, lang løype fikk hun sin internasjonale debut sist helg.

- Jeg hadde ikke så store forventninger før lørdagens konkurranse, sier Silje til Liernett. – Jeg visste lite om konkurrentene fra de andre landene. Men løypa var bra og passet meg godt.
Hun tok teten sammen med to finske løpere fra start. Selv om 2. plassen glapp, da hun ble forbiløpt av den ene finske jenta er hun fornøyd. – Jeg tok ut alt.
Det var siste konkurranse i år. Den beskjedne idrettshøgskolestudenten vet ikke hva som skjer framover. – Jeg får ta det som det kommer. Men hun understreker at hun satser hardt videre mot en ny sesong.

Imponerte treneren
Siljes trener i Modum FIK, Hilde Hovdenak, synes hun gjorde det kjempebra og er imponert over prestasjonen i Finland. – Jeg forventet at hun skulle gjøre det bra, men ikke at hun skulle være så nær teten.

- Hva synes du om utviklinga siden hun kom til Modum i fjor høst?

- Hun har gjort stor fremgang siden hun har fått løpt mer og har fått systematisert treninga.

- Hva er trenerens rolle framover?

– Det blir å følge henne opp i forhold til treninga. Vi håper at hun kan få trent med løpere i en klubb i Oslo, kanskje Vidar.

- Hvilke råd gir du henne?

– Det viktigste er å bevare gleden ved å løpe. Hun mp bygge seg gradvis opp. Det gjelder både i terreng og som gateløper. Hun er jo langdistanseløper, selv om ikke har fått prøvd seg noe særlig på 5000 meter på bane i år.

- Hvor langt kan hun nå?

– Helt umulig å si. Kapasiteten er god. Men hun må være med å styre utviklingen selv, sier trener Hilde Hovdenak.

Under noen glimt fra Nordisk mesterkap i terrengløp for junior:

På det første bildet ser du Silje sammen med Kjersti Herberg

På bildet av Norges lag ser du fra venstre Silje, dernest Ingjerd Myhre fra Kongsberg og Kjersti Herberg fra Lillehammer. I lagkonkurransen er det jo de tre beste plasseringene fra hvert land som teller. Det norske juniorlaget stilte med fire løpere, hvorav den siste var Sigrid Jervell Våg fra Trondheim..

1/5 (resized_IMG_2898.jpg)
2/5 (resized_det_norske_laget.jpg)
3/5 (resized_spurter.jpg)
4/5 (resized_starten.jpg)
5/5 (resized_tre_beste_ lagene.jpg)
Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode