Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 646a38977a8b8131d0cbb47bd17548cc

Bodde i et ungdomsfengsel

Hilde Riis fra Øverskogen tok verken medaljer eller poeng under de olympiske vinterlekene i Lake Placid i USA i 1980. Derfor var innkvarteringen kanskje det mest spesielle OL-minnet for langrennsjenta.

- Det var temmelig trangt i fengselet. Rundt leiren var det kjempehøye gjerder og strengt vakthold. Da var det godt at miljøet i troppen var så godt, sier Hilde.

Gjennombruddet kom i Norgesmesterskapet i 1979, da hun var med på Syllings bronselag i stafetten sammen med lillesøster Gunn Tove og Tove Lund.

Året etter gjorde hun ytterligere framgang. Hun var fortsatt på rekrutteringslaget i Norges Skiforbund, men gode NM-plasseringer på både 5 og 10 km, sammen med en meget god sesong under ett, ga henne billett på flyet over Atlanteren.
- Britt Pettersen og jeg var de eneste fra rekrutteringslaget som kom med, minnes hun. At Hilde kvalifiserte seg, var naturlig når vi nevner at hun tok en sterk 2. plass i Tyskland tidligere på vinteren.

En nedtur i Lake Placid

- Vinterlekene ble en nedtur for meg med en 30. plass på åpningsdistansen, 20 km, sier hun. Men resten av laget skuffet også. Berit Aunli var best med en 13. plass. Uttakningsrennene ble sterkt kritisert etterpå. Mange harde renn tok alt overskuddet fra jentene, ble det påstått.

Etter 1980-sesongen ble Hilde flyttet opp på elitelaget. Der var hun i to sesonger. I uttakningsrennene før VM i 1982 i Oslo, ”glapp” det litt. Det ble ingen renn i Nordmarka. Selv om Hilde gjorde mange fine renn, ble det mindre trening og mer studier ved Landbrukshøyskolen på Ås.

Kajakk og maraton

Men viste stor allsidighet i 80-åra med, blant annet, 5. plass i NM i toerkajakk sammen med Frances Lutken og omkring 15 maratonløp med New-York-maraton som høydepunktet.

Hilde er bosatt i Krødsherad der hun jobbet på Landbrukskontoret i flere år. Nå er hun prosjektleder for mat fra ”Kunstnerdalen” (Modum, Sigdal og Krødsherad).

Breili treningsmål

Hilde tar turen hjem til hjemgården på Øvre Skustad når anledningen byr seg. Barndomhjemmet er et perfekt utgangspunkt for en skitur til Finnemarkas høyeste punkt. I disse dager er far Einar (75) i Italia og deltar i Ski-VM for veteraner. En hjemtur innbyr til å holde ved like skigleden. – En Breilitur er flott trening, sier Hilde med trykk.

Bildetekst: Hilde på Breilitoppen sammen med far Einar Riis og nevø Tor Eirik Riis.

Forrige artikkel:Bilder fra LierNeste artikkel:Glædelig jul
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 14. februar 2006 19:00: Sydzy
Dete var en vansklig atikel du!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode