Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4a430e4b276febe850dcfa89f0af2d1d

- Ønsker en sann folkekirke

Hilde-Solveig Trogstad Johnsen (21), opprinnelig fra Drammen, men nå bosatt i Lier, ble valgt inn til bispedømmerådet i Tunsberg bispedømme under høstens kirkevalg.

Under kirkevalget, som ble avholdt samtidig som kommunestyre- og fylkestingsvalgene i september, ble det valgt inn tre medlemmer til bispedømmerådet i Tunsberg. I november vil de nyvalgte menighetsrådene i Tunsberg bispedømme velge ytterligere fire medlemmer til bispedømmerådet.

Bispedømmerådet skal ha spesiell oppmerksomhet på alt som berører det kristelige liv i menighetene, blant annet fremme samarbeid mellom de enkelte menighetsrådene.

Den unge teologistudenten Hilde-Solveig Trogstad Johnsen er født og oppvokst på Åssiden, men flyttet til Lier i 2010. Liernett møter henne utenfor Gullaug kirke, hvor hun forteller mer om sin bakgrunn og hvilke verdier hun står for.
- Jeg trives godt her i Lier og på Linnesstranda, kan hun fortelle Liernett.

Hilde-Solveig representerte Raus Folkekirke under høstens kirkevalg, en av to grupperinger under valget. Den andre var MorFarBarn.

Raus Folkekirke fremmer kandidater som kjemper for en felles kirkelig ekteskapsliturgi for homofile og heterofile. Alliansen ledes av Norges Kristelige Studentforbund og består ellers av Skeiv Ungdom, Åpen Kirkegruppe, Teologene og Kristne Arbeidere.

Hilde-Solveig ønsker seg en sann folkekirke som er åpen for alle.
- Jeg ønsker en god møteplass hvor alle skal kjenne seg velkommen og inkludert, forteller Hilde-Solveig. Det innebærer blant annet at Den norske kirke skal lage en egen liturgi for ekteskap for homofile.

- Det er menighetsprest jeg har lyst til å bli

Hilde-Solveig er i gang med sitt andre studieår ved Menighetsfakultetet i Oslo. Det er menighetsprest hun har lyst til å bli.
- Jeg har funnet meg godt til rette på Menighetsfakultetet. Teologistudiet er innom så mange spennende og varierte temaer, som historie, språk, pedagogikk og samtale med mennesker.

Teologistudiet spenner over seks år, men det virker ikke avskrekkende på den unge studenten.
- Det er mye vi skal gjennom, og jeg tror det er godt å ha flere år å vokse på i fagene og med den personlige utviklingen.

Hilde-Solveig har allerede god erfaring med forskjellige verv innenfor det kirkelige miljøet i området, både som hovedleder i Drammen Ten Sing, medlem av kretsstyret i Buskerud KFUK-KFUM og som ungdomsleder i Åssiden kirke. Gjennom de lederoppgavene og vervene hun har hatt har hun blitt utfordret, sett og hjulpet videre, forteller hun til Liernett.
- Det har hatt en stor betydning for hvem jeg er i dag og hjulpet meg til å vokse som leder. Bispedømmerådet handler mye om papirarbeid og strukturer, derfor er den praktiske erfaringen og innsikten i kirkens barne- og ungdomsarbeid nyttig.

Like muligheter for alle

Før Hilde-Solveig tok fatt på teologistudiene studerte hun global forståelse ved Høgskolen i Oslo, et program i samarbeid med KFUK-KFUM. Gjennom dette programmet tilbrakte hun fire måneder i Kenya høsten 2009, hvor målet var å bli bedre kjent med KFUK-KFUM i Kenya og deres arbeid i den verdensomspennende organisasjonen.
- Jeg ble kjent med en verden jeg ikke var vant til. Jeg møtte fantastiske mennesker som jeg har lært mye av om fellesskap og samarbeid på tvers av religioner, kultur og sosial status. Jeg så mye som var vondt, mye fattigdom og nød, men midt oppe i dette mye glede, takknemlighet og håp. Det har gjort noe med meg, og jeg vet vi kan og bør jobbe for en mer rettferdig verden, forteller Hilde-Solveig.
- Lik mulighet for alle. Dette mener jeg vi kan ta med hjem til Tunsberg bispedømme.

I KFUK-KFUM i Kenya var det flere ungdommer som var muslimer. Gjennom dem lærte Hilde-Solveig at de hadde like mye respekt for henne som for andre, selv om hun var kristen. Det er denne respekten som skaper åpenhet mellom religioner.
- Vi har mye å lære av hverandre og det er i møte med andre vi kan bli mer sikre på hva vi selv står for. Jeg tror på at kirken skal være modig nok til å stå for sine egne verdier og modig nok til å møte andre religioner med respekt og imøtekommenhet.

Nedenfor er noen bilder fra Hilde-Solveigs tur til Kenya med KFUK-KFUM i 2009. Prosjektet i Kenya gikk ut på bygging av brønn, dele ut skoleuniformer, maraton for å samle inn penger til slumbarn og jordbruk.

1/4 (img_0484-kopi.JPG)
2/4 (img_0530-kopi.JPG)
3/4 (img_6320-kopi.JPG)
4/4 (img_8811-kopi.JPG)
Forrige artikkel:Motorsport er kulturNeste artikkel:Mer boligbygging i Lier?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode