Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Ønsker en sann folkekirke

Hilde-Solveig Trogstad Johnsen (21), opprinnelig fra Drammen, men nå bosatt i Lier, ble valgt inn til bispedømmerådet i Tunsberg bispedømme under høstens kirkevalg.

Under kirkevalget, som ble avholdt samtidig som kommunestyre- og fylkestingsvalgene i september, ble det valgt inn tre medlemmer til bispedømmerådet i Tunsberg. I november vil de nyvalgte menighetsrådene i Tunsberg bispedømme velge ytterligere fire medlemmer til bispedømmerådet.

Bispedømmerådet skal ha spesiell oppmerksomhet på alt som berører det kristelige liv i menighetene, blant annet fremme samarbeid mellom de enkelte menighetsrådene.

Den unge teologistudenten Hilde-Solveig Trogstad Johnsen er født og oppvokst på Åssiden, men flyttet til Lier i 2010. Liernett møter henne utenfor Gullaug kirke, hvor hun forteller mer om sin bakgrunn og hvilke verdier hun står for.
- Jeg trives godt her i Lier og på Linnesstranda, kan hun fortelle Liernett.

Hilde-Solveig representerte Raus Folkekirke under høstens kirkevalg, en av to grupperinger under valget. Den andre var MorFarBarn.

Raus Folkekirke fremmer kandidater som kjemper for en felles kirkelig ekteskapsliturgi for homofile og heterofile. Alliansen ledes av Norges Kristelige Studentforbund og består ellers av Skeiv Ungdom, Åpen Kirkegruppe, Teologene og Kristne Arbeidere.

Hilde-Solveig ønsker seg en sann folkekirke som er åpen for alle.
- Jeg ønsker en god møteplass hvor alle skal kjenne seg velkommen og inkludert, forteller Hilde-Solveig. Det innebærer blant annet at Den norske kirke skal lage en egen liturgi for ekteskap for homofile.

- Det er menighetsprest jeg har lyst til å bli

Hilde-Solveig er i gang med sitt andre studieår ved Menighetsfakultetet i Oslo. Det er menighetsprest hun har lyst til å bli.
- Jeg har funnet meg godt til rette på Menighetsfakultetet. Teologistudiet er innom så mange spennende og varierte temaer, som historie, språk, pedagogikk og samtale med mennesker.

Teologistudiet spenner over seks år, men det virker ikke avskrekkende på den unge studenten.
- Det er mye vi skal gjennom, og jeg tror det er godt å ha flere år å vokse på i fagene og med den personlige utviklingen.

Hilde-Solveig har allerede god erfaring med forskjellige verv innenfor det kirkelige miljøet i området, både som hovedleder i Drammen Ten Sing, medlem av kretsstyret i Buskerud KFUK-KFUM og som ungdomsleder i Åssiden kirke. Gjennom de lederoppgavene og vervene hun har hatt har hun blitt utfordret, sett og hjulpet videre, forteller hun til Liernett.
- Det har hatt en stor betydning for hvem jeg er i dag og hjulpet meg til å vokse som leder. Bispedømmerådet handler mye om papirarbeid og strukturer, derfor er den praktiske erfaringen og innsikten i kirkens barne- og ungdomsarbeid nyttig.

Like muligheter for alle

Før Hilde-Solveig tok fatt på teologistudiene studerte hun global forståelse ved Høgskolen i Oslo, et program i samarbeid med KFUK-KFUM. Gjennom dette programmet tilbrakte hun fire måneder i Kenya høsten 2009, hvor målet var å bli bedre kjent med KFUK-KFUM i Kenya og deres arbeid i den verdensomspennende organisasjonen.
- Jeg ble kjent med en verden jeg ikke var vant til. Jeg møtte fantastiske mennesker som jeg har lært mye av om fellesskap og samarbeid på tvers av religioner, kultur og sosial status. Jeg så mye som var vondt, mye fattigdom og nød, men midt oppe i dette mye glede, takknemlighet og håp. Det har gjort noe med meg, og jeg vet vi kan og bør jobbe for en mer rettferdig verden, forteller Hilde-Solveig.
- Lik mulighet for alle. Dette mener jeg vi kan ta med hjem til Tunsberg bispedømme.

I KFUK-KFUM i Kenya var det flere ungdommer som var muslimer. Gjennom dem lærte Hilde-Solveig at de hadde like mye respekt for henne som for andre, selv om hun var kristen. Det er denne respekten som skaper åpenhet mellom religioner.
- Vi har mye å lære av hverandre og det er i møte med andre vi kan bli mer sikre på hva vi selv står for. Jeg tror på at kirken skal være modig nok til å stå for sine egne verdier og modig nok til å møte andre religioner med respekt og imøtekommenhet.

Nedenfor er noen bilder fra Hilde-Solveigs tur til Kenya med KFUK-KFUM i 2009. Prosjektet i Kenya gikk ut på bygging av brønn, dele ut skoleuniformer, maraton for å samle inn penger til slumbarn og jordbruk.

1/4 (img_0484-kopi.JPG)
2/4 (img_0530-kopi.JPG)
3/4 (img_6320-kopi.JPG)
4/4 (img_8811-kopi.JPG)

Flere saker fra arkivet

Bodde i et ungdomsfengsel

Hilde Riis fra Øverskogen tok verken medaljer eller poeng under de olympiske vinterlekene i Lake Placid i USA i 1980. Derfor var innkvarteringen kanskje det mest spesielle OL-minnet for langrennsjenta.

Forlenger femårig prosjekt

Sammen med tre kolleger i Buskerud Røde Kors reiser Gunn Irene Torsdatter Trøen Samuelsen og Marius N. Kristiansen i Lier Røde Kors til samarbeidspartnere, Nyeri Red Cross i Kenya den 30. mars.

Bangladesh på Lierkartet.

- Jeg er så glad i Bangladesh. Der får vi vist alle som vil se at arbeidet vi driver nytter. Turid Werrum er kretssekretær KFKUK-KFUM i Buskerud, en organisasjon som har vært engasjert i Bangladesh helt siden frigjøringen på Begynnelsen av 70 tallet. Hun har vært med å sende flere delegasjoner med ungdommer til Bangladesh og hvert år er hun vert for gjester fra det vesle fattige, men akk så folkerike landet øst for India.

Med bibler til Liertoppen

Kirken i Lier stilte lørdag på Liertoppen for å presentere den flunkende nye oversettelsen av verdens mest solgte bok. Fra venstre sogneprest Solveig Aass Kristiansen og sogneprest Berit Basmo Kvidaland.

Lier hjelpekorps til topps

Lier hjelpekorps gikk videre til NM etter distriktsmesterskapet i førstjhjelp i Sylling i helga.

Lyser innsatsvilje

Årsberetningen for 2009 til Røde Kors Hjelpekorps forteller om imponerende 9 000 timers aktivitet til et tjuetalls medlemmer --

Dagens tilskuer

Det er vel ikke mange tilskuere som har sett så mange kamper med Liungenlaget som Solveig Sørum. Solveig er kapteinens, storscorerens og veteranen Ingunns mor. Hun er på hver hjemmekamp. Det har hun vært i alle år. Ingunn begynte å spille på lag i 12-13 års alderen. Bortsett fra åra i de to øverste divisjonene, er det blitt både borte- og hjemmekamper, ofte med buss.

Gamle "stjerner" glitrer litt

Veteranene med Inger Knuten, Marita Ruud Gundersen og Ingunn Sørum i spissen på Liungens sjuerlag har bevist at de fortsatt har målteft

Felles ekteskapslov og likhet for loven

Det er på høy tid at prinsippet om likhet for loven gjøres gjeldende også når det kommer til ekteskapet, skriver Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring i Buskerud i et leserinnlegg til Liernett

Sjåbagos på Blestølen

Med godt humør dro Sjåbagos av gårde til Blestølen

Lærer av hverandre

Lars Larson, Veronika Hovde og Gunn Irene Torsdatter Trøen fra Lier har deltatt i ei gruppe fra Buskerud Røde Kors som jobber i et prosjekt med Røde Kors i Kenya

Topper tabellen

- Hjemvendte Ingeborg Susanne Abelsen (her som innebandyspiller) scoret to av målene, da Liungens sjuerlag dominerte tirsdagens kamp i Oslo

Pilegrimsdag og vandring på søndag

Søndag 25. september arrangerer Pilegrimsutvalget i Frogner menighet pilegrimsdag med vandring fra Årkvisla til sportskapellet ved Tverken.

Kontakt skaper tillit og dialog

Mens rettsvesenet håndterer et groteskt eksempel på hva hat kan føre til, har dialog og gjensidig forståelse gode vekstvilkår i nærmiljøet.

Kirkevalget 2009: Frogner

Presentasjon av Frogner menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Samlokalisert dagsenter åpnet i Lierbyen

Mye folk, mye humør og mye å være glad for i Heggveien 8. I går åpnet nemlig det samlokaliserte dagsenteret for personer med demenssykdom.

Regnskapsrot stanser loddsalg

Foreningen for hjertesyke barn i Buskerud og Landsforeningen Drammen/Lier lag av LHL, begge med tilholdssted i Lier, mistet fra 1. november lisensene sine for å selge lodd

Afrikareisen helt spesiell

Det sier Gunn Irene Torsdatter Trøen som sammen med Marius N. Kristiansen fikk Månedens blomst for sitt arbeid med Kenyaprosjektet.

Setter søkelyset på St. Hallvard

Mange møtte opp da feiringen av St. Hallvard begynte litt på forskudd i dag, og tirsdag 15. mai blir det pilegrimsvandring.

KONSERT TIL INNTEKT FOR FLOMOFRENE

De ca 350 publikummere som tok turen til Tranby på fredag fikk en konsertopplevelse som sikkert vil site i hjerterota ei god stund.Kun 350 liunger støttet opp under dete arrangementet, her burde det vært helt fullt.

Klar for en klem?

Noen ganger er det ålreit å være noe for andre

Resultatene fra Kirkevalget 2009

Over 2000 liunger stemte i årets menighetsrådsvalg. Nesten 1600 stemte også i valg av medlemmer til bispedømmerådet.

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

UDI klager på vedtaket

UDI ber om at planutvalget ser på saken en gang til.

Nye nordmenn på World Cup

Det var kaldt på Bragernes Torg i dag. Men norske prestasjoner varmet. For nye liunger var World Cup med Svartedal, Hilde G P og de andre og langrennsporten et nytt sportsbekjentskap.

Kulturminnedag sist søndag

Årets kulturminnedag hadde fokus på fritid og på hvor og hvordan vi bruker fritida vår, kort sagt: Mangfoldig fritid. Mange brukte søndagen til å besøke Bygdetunet der årets markering gikk av stabelen. Og det var vel anvendt fritid.

Første skoledag for 1 klassingene ved Oddevall skole

16 spente førsteklassinger møte opp torsdag ettermiddag kl 16.30 ved Oddevall skole for å starte første skoledag. Lærer Hilde L Karlsen og Inger Lise tok godt i mot både barn og foreldre utenfor. Skolekorpset spilte flott for 16 stolte barn. Rektor Hauge Ønsket alle velkommen og han var veldig fornøyd å se så mange smilefjes .

Rundspilte motstanderne

Marita Ruud Gundersen (bildet) scoret fire mål, da Liungens sjuerlag for kvinner lekte seg til storseier mandag kveld

Muligheter og inkludering

- Vi inviterer til å diskutere minoritetskvinners møte med det norske samfunnet i kveld, sier Janicke Solheim (på bildet th) fra Lier, og som er leder av kvinnepolitisk utvalg i Buskerud SV.

Ingunn Sørum toppscorer med 10 mål

Hvor mange mål ville Liungens lynhurtige spiss, Ingunn B. Sørum, scoret for et av topplagene? Ingunns målappetitt hjalp dessverre ikke mot nedrykk.

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

Løpertalentet fra Sylling

Silje Bæra Hørthe har hatt enn en formidabel fremgang i år --

Rundspilte Mjøndalen

Jentefotballen er på klar fremmarsj i Lier, og i går var det Lise Caspersen (på bildet) og Liungen J 14 som stod for en flott sesongdebut

Hyggelig Bangla-kveld på Menighetshuset på Tranby

Lier Ten- Sing åpnet kvelden med frisk og fengende sang. Deretter holdt tre jenter fra koret, Hilde Dokset, Martine Mathisen og Linda Norum et interessant og tankevekkende lysbildeforedrag fra en studietur de var på til Bangladesh for kort tid siden.

Speidermamman

Troppsjef Marianne Fossen, som har dette motto: "En gang speider - alltid speider", fikk Månedens Blomst etter flaggheisingen 17. mai ved Sylling skole.

Pilgrimsherberge i Lier

Også pilegrimer trenger søvn og hvile

14 måneder til Birken

- Vi har god tid til å finne formen, sa Sigmund Rotbæk og sønnen Snorre gliste --

Noen trosset været

Veteranskiløperen Einar Riis og firbeinte Kara fra Øverskogen gjennomførte søndagsturen i fin stil.

Fem på gata

Liernett har stilt fem personer disse to spørsmålene

Besøk Bygdetunet på søndag!

Det er masse kulturtilbud for hele familien søndag 14. september når Kulturminnedagen arrangeres

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

Nå starter påmeldingen til UKM

- Hva kan Buskerud-ungdom varte opp med i 2009?

Rundspilte Kolbotn

Ingunn Sørum (på bildet) gjorde fire mål for Liungen, da sjuerlaget vant 8-2 over Kolbotn etter en flott førsteomgang

Unge Høyre etterlyser mer frihandel

Det er handel som har gjort Norge til et av de rikeste landene i verden, men staten vil ikke gi andre den samme muligheten.

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Kunst som varmer

Lier kunstforening – med publikumsvennlig kunst i Galleri perrongen

Eneste liung i langrenns-NM

I et intervju i Aftenposten i dag forteller Caroline Tangen (22) fra Vestre Lier om sitt nye liv som langrennsløper ---

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

Gammelrektoren fylte 80

Det var samlet mye skoleekspertise på Sylling skolepå tirsdag

Møttes igjen

Er man født og oppvokst på Øverskauen, da føler man ofte en dragning tilbake til røttene ved den gamle skolen --

Orgelfest i Frogner kirke

Det ble en stor festdag i Frogner kirke, der det 153 år gamle orgelet i dag ble tatt i bruk igjen etter omfattende restaurering og påbygging.

Silje på landslaget

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er uttatt til Nordisk mesterskap i terrengløp

Gode og heldige

Liungens J-14 lag var veldig fornøyde etter sin 1-0 seier mot Norderhov

Vil engasjere barn og unge

Det er et av de feltene som engasjerer mest for sangstudent Ingeborg Soot (19), Sylling, yngste medlem i de nye menighetsrådene i Lier for 2011-2015. Vi presenteret her en fullstendig navneliste etter valget.

Liunger i Idrettskretsen

Roar Bogerud fra Sylling ble valgt til leder og Bente Gravdal valgt inn i styret på tinget i Drammen i helga.

Stolt av Lier

Fra før bare gruppeleder, "klatrer" nå opp som varordfører, Nina E, Johnsen, født og oppvokst i Lier, ser frem til å profilere Lier i sin nye rolle.

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Takket nei til Buskerud Kollektivtrafikk

Fra mandag 26. mars vil busstilbudet i Lier kuttes. Endringene påvirker både busstilbudet mellom Oslo og Lierbyen og mellom Sylling og Lierbyen/Drammen.

Til NM-sluttspill

- Det er klart etter at det ble "walk over", fordi motstander Holmlia har trukket seg fra dagens cupkamp i Tranbyhallen, forteller Ketil Verpelstad i Lier futsal.

Ei jente i løypa

I helgen møtte en av våre gjesteskribenter designeren til Therese Johaugs superdrakt.

Sommerens geografinøtter

Liernetts lesere ble utfordret med 12 geografiske spørsmål i sommer. Her er kommer konkurransens fasitsvar.

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

Folk kom tross regnværet

Det er ti år siden kulturminnedagen i 2001, som var første søndag etter 11. september det året. Det regnet da også, og det er ikke det eneste som var felles med dagens markering.

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

3/4 klasse ved Oddevall skole vant

Kulturvertene Maria Johannsen og Hilde Marie Nes tok i mot ordfører, banksjefen i DnB NOR og skoleplanlegger som skulle dele ut premier til 3/4 klasse ved skolen.

- Jakter skikkelig trekkplaster

Tradisjonsrike Lierdagene skal videreutvikles og fornyes gjennom samarbeid med det mangfoldige kulturlivet i Lier

Å lære folk førstehjelp

Det var formålet for Sylling Røde Kors Hjelpekorps, da det ble stiftet vinteren 1968

Trives bedre i Oslo enn i Lier

Ex-liungen Bjørn Eidsvåg har funnet mange fordeler i hovedstaden.

Siste Huskonsert med Kari

Det ligger i navnet. Kari Øvensen er klaverpedagog og har i mange år arbeidet som lærer ved Kulturskolen i Lier. Nå takker hun for seg

Bra gjennomført

Keeper Nicolas Granum (bildet) imponerte spesielt i den siste av de tre første kampene, da St Hallvards G 18 åpnet Spar-serien

Biskopen kommer til Lier

Prost Ellen Martha Blaasvær ser fram til bispevisitasen med glede og forventning.

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Hyller "Mor Vestsida"

Liernett synes det passet riktig bra å gi Månedens blomst til Laila Stensen dagen før morsdagen

Tre arkitektfirmaer former morgendagens Lierstranda

Eidos har valgt tre arkitektfirmaer til å delta i arbeidet med utvikling av Lierstranda. Bildet viser et tidligere forslag med fotballstadion på kommunegrensen.

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Innvandrerkommunen Lier

Mennesker fra hele 92 land er bosatt i Lier. Da gjelder å lytte og lære av hverandre --

Kirkevalget 2009: Sylling

Presentasjon av Sylling menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Tapte to poeng

Etter å ha ledet 3-0, glapp det mot slutten for Liungens sjuerlag

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Lanseres som listetopp

Geir Stave, folkevalgt fra Hurum og leder i Buskerud Venstre, kaster seg inn i kmapen om å bli førstekandidat til Ventres til Stortingsvalget neste år.

- Ingen skjønte dimensjonene

Det sier Marius M. Kristiansen, hjelpekorpsleder og leder Per Lier i Lier Røde Kors om oppdraget som liungene fikk fredag kveld. Begge uttrykker stolthet over medlemmenes innsats under redningsaksjonen.

”Julegleder” i november

Med årets juleutstilling nærmer Lier Kunstforening seg slutten på en flott sesong. Kunstforeningens leder, Rose Zavodny, har sammen med gode hjelpere, gitt liunger og andre mange fine kunstopplevelser. Og basen har vært Galleri perrongen.

Full pakke i Lier på Hallvardsdagen

Søndag 15. mai er St. Hallvards dag, og aldri har Lier hatt et mer omfattende program for markering av Liers egen helgen, som Drammen og Oslo alltid har tatt langt bedre vare på.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

0,07 prosent

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

Frykter helgestenging

- Vi kan ikke gå i fakkeltog, sier instruktør Per Larsen (th på bildet) Sammen med assistent Trine Lise Livingston og deltakerne i gruppene som bruker Lierhallen på lørdager har de liten tro på at de kan finne alternativer til tilbudet de har i dag.

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Aktiv 365 på Hennummarka skole

Aktiv 365 fortsetter neste skoleår, noe barna på Hennummarka skole var veldig fornøyde med

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Valgt ut blant 30 klubber

Thomas Røed, leder av IFO på Tranby og assistent Ketil Ustad og barna glede seg over at Fotballforbundet fant Tranby svært godt egnet til å sette i gang sitt nye opplegg fotball xtra fra høsten av.

Dugnad for Lierdagene?

Lier kommune søker nå komitemedlemmer som kan se Lierdagene med friske øyne.