Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6929ea8daf09355f02b155eb4b1869b0

Lyser innsatsvilje

Årsberetningen for 2009 til Røde Kors Hjelpekorps forteller om imponerende 9 000 timers aktivitet til et tjuetalls medlemmer --

Disse timene kommer ikke av seg selv. Veldig mange av timene har vært brukt til dugnader og sanitetsvakter.

Det har vært et rolig år på aksjonssiden. Det skyldes bedre friluftsvett og naturvett hos folk, mener styret. Hjelpekorpset bisto 2009 i letingen av en savnet gutt i Drammen, en savnet dame i Skoger og en savnet dame i Lier og en savnet mann på Nesodden.

Av arrangementer bør Kenyaprosjektet nevnes. Lier Røde Kors har bidratt med opplæring i fjellredningstjeneste og bruk utstyr. En gruppe fra Kenya var på besøk i november. På programmet stod besøk, blant annet, til lokale foreninger i Buskerud og en samling på Eiksetra.
Lier Røde Kors arrangerte også Rebusløpet og var på vakt under Lierdagene og Jordbærfestivalen i Sylling.

Det har vært viet en del tid på opplæring av nye og gamle medlemmer i grunnleggende førstehjelpsopplæring. Medlemmer er sendt på kurs og sertifiseringer som Hjelpkorpset har hatt nytte av. Det har vært et tett samarbeid med Hurum Røde Kors.

Det er budsjettert med en utgiftsramme på 186 000 kroner for 2010.

Leder for Hjelpekorpset har vært Marius N. Kristiansen. Han blir nå avløst av Svein Frode Karlson.

BARK, Barnas Røde Kors (fra 6 år og oppover) har avviklet 21 medlemsmøter på Røde Kors huset på Nordal. Gruppa var representert på, blant annet, Friluftslivets dag i februar, BARK leir i slutten av juni og på Rebusløpet i september. Det har vært aktiviteter som turer, trening i knuter og stikk, førstehjelp, Røde Kors teori og prinsipper, det fonetiske alfabetet og deltakelse på en internasjonal kveld om Kenya. Det er registrert 31 medlemmer.
Leder for BARK er Marianne L. Sneve.

Barnehjelpen
har 10 medlemmer. - Den skal være en avlastning for foreldre til barn med spesielle behov. Det blir arrangert turer, der eksempelvis både bowling og grilling står på programmet, sier leder Per Lier. Leder for Barnehjelpen har vært Lars B. Larson. Ny leder blir Hilde Thorsrud.

Besøkstjenesten
har 19 medlemmer som besøker beboere på Nøstehagen, Alfheim, Bjørkli og Eikeli. Det har også vært utført fotpleie i Sylling. Lier Røde Kors har det økonomiske ansvaret. Leder har vært Signe Birkleland. Hun får nå avløsning av Anne Lise Iversen.

Hovedforeningen, Lier Røde Kors, har hele 860 medlemmer.

Styret for 2009
har bestått av Per Lier, leder, Lars B. Larson, nestleder, styremedlemmene Ragnhild Lund, Veronika Hovde og Grethe Løveid og Signe Birkeland.
Signe Birkeland går ut av styret. Hun blir erstattet av Kari Helene Steen (på det første bildet nederst på siden)

17 stemmeberettigede var til stede på årsmøtet lørdag 27. februar på Røde Kors-huset.

1/4 (kari_helene_steen_res.JPG)
2/4 (motledere_res.JPG)
3/4 (tre_styremedlemmer_rode_kors_res.JPG)
4/4 (veteraner_res.JPG)
Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode