Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Ingen skjønte dimensjonene

Det sier Marius M. Kristiansen, hjelpekorpsleder og leder Per Lier i Lier Røde Kors om oppdraget som liungene fikk fredag kveld. Begge uttrykker stolthet over medlemmenes innsats under redningsaksjonen.

Marius N Kristiansen sier at de ikke kunne være forberedte på hva som kunne møte dem på fredag kveld. Klokka 20 på fredag mottok Marius en melding om innkalling. Det var sju -åtte medlemmer av hjelpekorpset på Røde Kors-Huset. Omfanget av tragedien gjorde at Ringerike Røde Kors tilkalte de nærmeste Røde Kors-foreningene. I tillegg kom hjelpekorps fra både Vestfold, Akershus, Oppland, Telemark og Østfold Røde Kors til stede utover kvelden. I alt ble det samlet mer enn 300 frivillige med 30 båter.

Fem medlemmer av hjelpekorpset dro avgårde. Fire medlemmer ble igjen på huset. - Meldingen gikk ut på at de trengte båter med mannskaper, forteller Marius. Lier Røde Kors er utstyrt med båt og dro straks avgårde. - Men ingen skjønte dimensjonene på det tidspunktet. Sivilforsvaret var allerede på plass ved Sundvolden hotell. Det var flere kontrollposter. - Den første faktisk i Lyngåskrysset, men vi dro korteste vei mot Sollihøgda der det var en ny konrollpost, sier den 34-årige Marius som ble områdeleder for Hurum, Drammen , Nedre Eiker, godt assistert av Svelvik Røde Kors. 

- Våre hjelpekorpsmannskaper som meldte seg er erfarne, alle over 25 år og dyktige og trente, sier Per Lier. De fikk mulighet til å trekke seg om de selv ikke følte seg sterke nok til å tåle påkjenningene. Denne type aksjon kan du ikke trene på, sier Lier. - Vi er trent til å hjelpe på folk på skauen og i fjellet, men dette oppdraget var av en helt annen art.

 Lier og de andre hjelpekorpsene måtte gjennom ytterligere kontrollposter før de var fremme med seks biler og fem båter. Ved brygga ut til Utøya var det full stopp, men ca 2230 var de i på vei videre. Det ble en 24 timers jobb for Marius Kristiansen. Det ble jobbet hele natta, på lørdag formiddag kom ytterligere tre medlemmer og på søndag to medlemmer fra Lier.

Oppdragene gikk ut på søk etter savnede, vakthold og skjermingsopdrag mot presse og andre som ikke var involverte i redningsaksjonen. Men medlemmene var også på Sundvollen og snakket med ungdommer fra Uttøya og med pårørende. - Det var sterkt, sier Marius. - Alle som var involverte fikk snakke ut en del før hjemreise, der man kunne også kunne stille spørsmål til Røde Kors krisegruppe.

- Hva med oppfølgingen av korpset medlemmer etter aksjonen?

- Ingen skal være alene, sier Marius. Han er selv singel, men et par medlemmer bor hos han. Og vi snakker sammen på telefon. Det var greit å jobbe etter helga, men da jeg ble sittende alene i bilen på jobb, kom tankene. Det var tungt.

Røde Kors skal få krisehåndtering etter behov gjennom Soscon som sitter kompetanse på dette området. Alle medlemmer vil bli innkalt til samtale.

Mandag deltok Per Lier sammen med seks andre fra Lier Røde Kors i en minnemarkering ved Sundvolden hotell, der blant andre næringsminister Trond Giske deltok. - Etterpå reiste vi ned til campingplassen. Blomster ble gitt til pårørende, forteller Per. - Det var merkelig å være der, stille og dødt. - Og atmosfæren på Sundvolden vil jeg heller aldri glemme, sier han. Han minnes flyulykken ved Asdøltjern i desember 1972, da han som 17-årig medlem ikke rakk å være med kolleger i Sylling hjelpekorps inn til ulykkestedet -

Først mandag ble det en hviledag. Både innenfor og utenfor Røde Kors-huset er det stille. Bare julitrafikken bryter stillheten som oppstår når vi går ut for å se på båten i garasjen. - Den er nok ikke egnet for større bølger som nok kan oppstå ved aksjoner på Tyrifjorden, sier Per Lier. - Men vi har ikke penger til en bedre båt. Men støtte til Lier Røde Kors sitt arbeid har de imidlertid allerde fått etter helgas innsats. Mester Grønn, et kjent Lier-firma, har donert en større pengegave, noe Hjelpekorpset setter tydelig pris på. Dette gir oss muligheten til å anskaffe og fornye utstyr vi ellers ikke hadde hatt muligheten til å gjøre, sier Marius N. Kristiansen.

 - Vi er ikke mange i hjelpekorpset, men vi har en dyktig gjeng, det viser insatsen medlemmene alltid gjør når vi blir kalt ut på oppdrag, avslutter Marius-

Politihelt fra Lier

Også en nyutdannet kvinne fra politihøgskolen har bidratt på Utøya fra fredag kveld.
- Hun har gjort en formidabel innsats sammen med alle de andre fra politi og brannvesen. Liers store stolthet denne helgen, skriver en venninne i en epost til Liernett i dag.

Her er båten som ble brukt ved Utøya. - Denne båten er neppe bra nok om vi må ut på redningsoppdrag på Holsfjorden, dersom det blåser opp der, fastslår Marius N. Kristiansen (tv) og Per Lier.

Lier Røde Kors

Flere saker fra arkivet

Lier Røde Kors til Utøya

Lier Røde Kors Hjelpekorps rykket ut med mannskap og båt for å hjelpe til ved Utøya fredag kveld.

Lyser innsatsvilje

Årsberetningen for 2009 til Røde Kors Hjelpekorps forteller om imponerende 9 000 timers aktivitet til et tjuetalls medlemmer --

Lier hjelpekorps til topps

Lier hjelpekorps gikk videre til NM etter distriktsmesterskapet i førstjhjelp i Sylling i helga.

- Trenger flere bøssebærere

Lier Røde Kors ber folk om å ta godt i mot bøssebærerne onsdag kveld.

Forlenger femårig prosjekt

Sammen med tre kolleger i Buskerud Røde Kors reiser Gunn Irene Torsdatter Trøen Samuelsen og Marius N. Kristiansen i Lier Røde Kors til samarbeidspartnere, Nyeri Red Cross i Kenya den 30. mars.

Rebusløp er fortsatt populært

Hele 19 mer eller mindre fulle biler deltok i helgens rebusløp i regi av Lier Røde Kors.

- Ikke så mye vi forventet

Det sier Per Lier (på bildet), leder i Lier Røde Kors, etter innsamlingsaksjonen i går.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Å lære folk førstehjelp

Det var formålet for Sylling Røde Kors Hjelpekorps, da det ble stiftet vinteren 1968

Ingen stygge skader

Både de to olabilkjørerne og Røde Kors-mannen kom bare lettere skadet fra uhellet.

Kommunen hjelper også ofrene

Liungene støtter ikke bare via Røde Kors sine bøssebærere, men det blir høyst sannsynlig også bevilget et beløp av kommunale midler i morgen.

Jorden er fortsatt en stjerne

Søndag kveld var det minnemarkering ved Holsfjordens bredd i Sylling.

Lærer av hverandre

Lars Larson, Veronika Hovde og Gunn Irene Torsdatter Trøen fra Lier har deltatt i ei gruppe fra Buskerud Røde Kors som jobber i et prosjekt med Røde Kors i Kenya

Afrikareisen helt spesiell

Det sier Gunn Irene Torsdatter Trøen som sammen med Marius N. Kristiansen fikk Månedens blomst for sitt arbeid med Kenyaprosjektet.

Savnete gutter ble funnet

Leteaksjon etter to tenåringsgutter, ble satt i gang i kveld, og etter kort tid ble de funnet i god behold nær Eiksetra

Innsamling til ofrene på Filippinene og i Vietnam

Vi ber nå om støtte til hjelpearbeidet for den rammede befolkningen på Filippinene og i Vietnam. Hundretusener har mistet sine hjem og trenger akutt hjelp.

Møtte Kronprins Haakon

Adiam Misagha (tv), bosatt i Lier, viser bildet av seg selv og kronprinsen nær Galdhøpiggen til to klassevenner ved Lier voksenopplæring.

23 000 kroner til Haiti

Formannskapet bevilget torsdag enstemmig kr 1 pr innbygger til Lier Røde Kors` innsamlingsaksjon.

Uhell i Sylling Grand Prix

Tre personer skadd etter olabilløp under JordbærEventyret i Sylling

Eventyrlig i Vestmarka

Mange boltret seg i nysnøen i dag, slik som denne familien her ---

Ungdomsutvekslinger i 60 år

Månedens Blomst går til Foreningen Norden i Lier som er den eneste lokalforeningen i Norge som uten avbrudd har sørget for at nordisk ungdom har møttes hvert år.

Fint mål for søndagsturen

På søndag kan det være fristende med en skitur i Vestmarka når denne døra blir åpnet igjen --

Ett år etter Mangfoldsåret

Lier er blant fylkets aller største innvandrekommuner, men hva har skjedd siden Mangfoldsåret?

Bruk den digitale innsamlingsbøssen!

Hjelp oss å støtte Røde Kors`nødhjelpsarbeid på Haiti!

En julegave til en ny landsmann

Mike Andrè er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Den blide og velutdannede enkemannen er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Kathrine Hoem ved Frivillighetssentralen formidler Flyktningguider. – Vi trenger flere flyktningguider, sier hun. Er du en av dem som kan tenke deg å bli flyktningguide, kan det være den beste julegave du kan gi en flyktning i vår kommune.

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

Til topps på Galdhøpiggen

Amanuell Habte studerer kartet og og ønsker kona Adiam lykke til når hun sammen med med sin gruppe skal bestige Norges høyeste fjelltopp i morgen.

Mann funnet i god behold etter leteaksjon i Sylling

Røde kors og politi lette i natt etter savnet mann. Mannen ble funnet i dag morges klokka 6.

Føler oss veldig involverte

Det sier leder i NMK Lier, Terje Hennum, etter ulykken på Gardermoen, der en av klubbens medlemmer mistet livet.

Rekordoppslutning

Denne unge pilkefiskeren er en av et tusentalls friluftsmennesker som var i området rundt Eiksetra i dag

Lions Røde - fjær aksjon i Lier

I Syllling var Karl Bellen Lions mann på stedet

STØTTEKONSERT

STØTTEKONSERT FLOMOFRENE I SØRØST-ASIA Tranbyhallen (Rusfritt ) Fredag 7.Januar kl.18:00

Regionmesterskap i volleyball – gutter 15 år.

Inspirert av fjordårets suksess dro årets utgave av Sylling Desperados til kongsberg for å slåss om plass i landsfinalen. Det skulle dessverre ikke holde denne gang.

Brannstasjonene åpner dørene for publikum 22.september

For sjette år på rad skal El-tilsynet, brannvesenet og If forsikring inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme

- Kjempegøy på fotballskole

- Marte, kan du skrive navnet ditt her? Ivrige fotballrekrutter har hatt noen fine dager på Stoppen under Liungens fotballskole

Stengt ut mai måned?

Marius og bikkja Knut kan bli å treffe ved Engersnippen i Sylling ennå et par-tre uker ---

I aksjon på Tv 2 i dag?

Det er store muligheter for at Thomas Sørum blir den andre liungen gjennom historien som får sjansen på A-landslaget i fotball. Han var svært ambisiøs allerede som guttespiller, forteller en tidligere lagkamerat.

Lierdagene: Tre uker igjen!

Nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå er tre uker igjen til den hektiske helgen den ellers ikke spesielt livlige Lierbyen slår ut håret og blomstrer opp med live musikk og alskens reklameboder.

Arrangørsuksess

Vidar Eriksrud og sønnen Ole Vidar var blant skiløperne som var fornøyd med årets Lierrenn.

Meningsfull morsdagblomst

Magnus Olsson (th) og Marius Ibsen og 9. klasse på Lierbyen sparer penger til en aktiv feiereise til høsten

Kom deg ut dagen

Drammen og Oplands Turistforening (DOT) og en rekke medarrangører inviterer til aktiviteter rundt Eiksetra i dag

Brødskiva smakte i oktobersola

Mange liunger nøt oktobersola i marka. – Vi prøvde båten på vannet, sa Marius Johansen fra Oddevall og viste fram en selvlaget ”modellbåt” med skorstein. Sammen med pappa Erik, brødrene Marius og Kristoffer, og kamerat Eivind Hans Hajem hadde de en fin søndag ved Dammyrdammen.

Økning på 30-40 prosent

Bestyrer på Eiksetra, Truls Hafslund, ser fram til at utbedringa av Eikeseterveien blir ferdig --

Sprudlende åpning

I går ettermiddag ble Sylling Brygge åpnet på Svangstrand.

- Ikke lenger så attraktivt å etablere seg i Lier

Marius Næss Olsen (24) vurderer å flytte tilbake til Lier etter studietida i Oslo, men kutt i busstilbudet gjør at han må tenke seg om to ganger.

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Over 100 frimurere i Lier

Over 100 menn i Lier tilhører Frimurerordenen, og nå ligger listen som offentliggjør både lokalpolitikere og lokale "næringslivstopper" ute på nett

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Slår seg sammen

Liungen og Sjåstad samarbeider i fotball.

Eiksetra på sitt beste

Aktivitetsleder Ragnhild Leirseth (her tv) i Drammens og Oplands Turistforening var svært fornøyd med Barnas Turdag på søndag og ikke minst med at DOT ble tildelt miljøfyrtårnsertifikat av Drammensordføreren.

- Storkoser meg

Det sa Marius Andreassen fra Drammen under St Hallvardlekene. Her sammen med en fornøyd leder, Fredrik Midttun, på Idrettslinja.

Jordbærplanter ble flyttet

- Vi flytter 6000 planter hit, sa Jordbærkongen Simen A Myhrene i spissen for en dugnadsgjeng for JordBæreventyret gjorde jobben på jordet ned mot Svangstrand i dag.

Som sild i tønne på Lierbyen skole.

Nesten 250 hadde funnet veien til årets Sild og Jazz på Lierbyen skole.

Møtte Roar og håndballgutta

Ferskvaremesteren Kai Marius Andersen er bak disken igjen etter en flott tur til Kroatia, her sammen med kollegene Elise Bakken og Stine Brevik (th)

Søker teatersjefstilling

Ekteparet Hanne Brincker Fjerdingstad (37) og Ketil Kolstad (35), som i disse dager flytter til Lierstranda, er blant de ni søkerne til å lede Nord-Trøndelag Teater.

Likegyldighet eller manglende engasjement?

Det er gått 14 dager siden Frivillighetssentralen og Kulturkontoret forgjeves forsøkte å samle tillitsvalgte og politikere til engasjement for større foreningsdeltakelse fra våre nye landsmenn.

Spennende kamp mot fjorårets beste lag

Lier volleyballklubb – Nyborg 1-3

Populær veteran

Åtte-niåringene strømmet til da Gunder Jansson fikk liernettblomsten for fabelaktig innsats for Tranby Turn.

Håndballbragder i helga

Lier IL 16 er videre i Postens serie etter meget godt spill

Tre liunger i det nye fylkestinget

Høyre, KrF og Frp har 22 representanter i det nye fylkestinget, og har dermed sikret seg flertall. Trond Johansen fra Lier KrF er en av de tre liungene som har fast plass.

To seire og ett tap

Det er fasiten for Lier IL s g 16 etter helgas kamper i Postenserien

Røde, saftige og smakfulle

Belgiske bær blekner av beskjemmelse når de får selskap av de lekre Lier-bærene i butikkhyllene

Speidermamman

Troppsjef Marianne Fossen, som har dette motto: "En gang speider - alltid speider", fikk Månedens Blomst etter flaggheisingen 17. mai ved Sylling skole.

Kjølig juni gir gode jordbær

Lier (NW): De norske jordbærene blir et par uker forsinket på grunn av kjølig junivær. Men når bærene kommer for fullt i slutten av måneden, vil de være ekstra gode.

Solide tilskudd til frivillig arbeid

Lier Historielag fikk kr 30 000 fra Lierstøtten til digitalisering av lagets bildearkiv, som er bygdas fotografiske hukommelse.

Syv toppturer på én dag?

Turistforeningen inviterer til en tur over 7 topper i Drammens nordmark 3. juni.

Historisk medlemsrush

- Folk melder seg inn i Venstre som aldri før, sier sekretær Ståle Sørensen i Drammen Venstre (på bildet), og reaksjonene har vært ulike lokalt ----

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

BRUK STEMMERETTEN

I løpet av denne uken vil alle LO-medlemmer motta postkort med en oppfordring fra LO-leder Gerd-Liv Valla om å bruke stemmeretten den 12. september.

Epler på flasker og fat

Marius Eggge får assistanse fra Normandie til å produsere calvados, utsøkt norsk eplebrennevin på egen gård

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

God sesongåpning

Lier futsal slo Vålerenga 8-7 i en treningskamp i Drammenshallen fredag kveld.

Hva med andre løypevalg i vinterferien?

Anne Gallefos Wollertsen, kontorleder i Drammen og Oplands Turistforening kan friste med premiemuligheter for barna

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier.

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier. Derfor er det viktig at politikerne ikke nå gjør så store kutt i budsjettene at klubbene forsvinner. På Sjåstad er det blitt gjort mye for barn og ungdom gjennom tidene, og ungdomsklubben har vært sentral i det arbeidet. .

Pressemelding om spennende kommunalt initiativ:

FRITIDSMESSE FOR FUNKSJONSHEMMEDE

- Norge er verdens beste land å bo i , men vi kan bli bedre!

Dette budskapet har LO-leder Gerd- Liv Valla og leder i Norsk Tjenestemannslag, Turid Lilleheie med seg når de onsdag 25. august inviterer til omfattende NTL arrangement i Drammen

Lier Rundt

Denne helgen arrangeres Liers morsomste sykkelritt

Glad løkkefotball

Gutta på Mester Grønn er mer fornøyd med kamp om lærkula enn stavgang med den gamle løpsdronninga Ingrid Kristiansen

Ulla fikk gjennomgå

Ulla var en av mange som måtte finne seg i å bli parodiert under urpremieren til den nyoppstartede revygruppa i Sylling

Pådriver i 14 år

Da Gunnar Haldorsen kom med i Lier Hørselslag i 1995 gikk han rett inn i styret ---

En endeløs historie

Oggie's Story etter den dramatiske nedskytingen av " The Silver lady" over Holsfjorden 9. april 1940 har så mange avleggere at den både i Storbritannia og Sylling har blitt "A never ending Story".

- En utfordring for oss alle

Ordfører Ulla Nævestad deler sin dypeste sympati om tragedien på Utøya i nabokommunen Hole på vegne av Lier kommune.

Nå braker det løs

I morgen er det duket for eliteseriekamp i Syllinghallen. Nyopprykkede Lier møter Førde i herrenes øvereste divisjon i volleyball. Alt tyder på at Lier kommer til å bite godt fra seg, og vi håper Førde får kjørt seg.

Flere løpsalternativer

Det tilbyr løpsleder Per Morten Krogh som håper på fine forhold for de påmeldt 272 løperne, et stort antall barn og trimmere under Kraftløpet på søndag.

Kirkevalget 2009: Sjåstad

Presentasjon av Sjåstad menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Imponerende liste

Frivillighetssentralen må være kommunens mest produktive virksomhet i forhold til budsjettet på vel 600 000 kroner

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Program for guttekonferansen

Hva skjer'a?

Høyre holder sine valgløfter

Innlegg fra Lier høyres listekandidat Ole Marius Evensen

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Driver ungdomsklubb alene

Månedens blomst for juni går til Silje Lyngstadaas Lund for innsatsen for junior- og ungdomsklubben på Lierskogen

Sikter mot nasjonalt playoff

Det sier en smilende Ketil Verpelstad, primus motor for Lier Futsal, etter at det ble full pott i 2. kvalifiseringsrunde lørdag i Tranbyhallen

Veteransjarmører på hjul

Lastebiler og busser på Bygdetunet

To hvite lys

- Når katastrofen rammer står vi sammen.

Salget av epledrikker øker

- For vår del har utfordringen vært å få tak på nok råvarer de siste sesongene, sier Marius Egge i et intervju i Nationen i dag.