Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4f95ea0c3433500626c6b973d9596b49

Pådriver i 14 år

Da Gunnar Haldorsen kom med i Lier Hørselslag i 1995 gikk han rett inn i styret ---

Da Liernett var innom månedens møte i januar var det bare ros å få fra både leder Thorgrim Wang Eriksen og nestleder Bård Backe. Gunnar selv smiler, men setter stor pris på Liernetts påskjønnelse for lang og engasjerende ledelse gjennom mange år. Siden laget var bare et par år da Haldorsen meldte seg inn, tyder mye på at Haldorsens innsats har vært formidabel. Og han har ingen planer om å gi seg, selv om han har overlatt ledervervet til andre ---

 

Nå har hørselslaget hele 400 medlemmer. Både Backe og Wang Eriksen framhever flere av oppgavene for laget.

Nå jobber Lier Hørselslag med å skaffe penger til å installere lydmålere (”lydøre”) til barnehagene. Lydmåleren er et elektronisk instrument formet som et trafikklys og lyser rødt når det er for mye støy og viser grønt når lydnivået er akseptabelt. Dette tiltaket er med på å verne små barn mot støy. – Dette vil vi gjøre noe med, sier ledelsen i Hørselslaget, - ikke om fem, ti år eller når så mange er rammet at vi kan snakke om en hørselshemmet generasjon.

Hver lydmåler koster 3 350 kroner. Totalbeløpet,  90 450 kroner, håper nå Hørselslaget å samle inn. Foreløpig har 13 barnehager fått installert disse lydmålerne. Kommunen har bidratt med 50 000 kroner. Men fortsatt er det mange barnehager som mangler lydmålere.  

Hørselslaget oppfordrer liungene til å logge seg inn her for å betale:

http://www.mininnsamling.no  og husk å skrive navn på barnehagen.

Aktivitetsplanen er lang og innholdsrik for kommende halvår.  Foruten de månedlige møtene, er det møter (T/M-kafè) for tinnitus, menierammede og pårørende i Frivillighetsentralens lokaler en gang i måneden. Høreapparatbrukere og pårørende kan også søke hjelp i de samme lokaler tirsdager og onsdager mellom kl 12 og 14.   Høreapparatbrukere kan også få individuell veiledning etter avtale.

 

Her kan du lese mer om Lier Hørselslag:

 

http://www.hlf.no/Fylkes--og-lokallag/Buskerud/Lokallag/Lier-horselslag/

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 30. januar 2009 20:01: Bård Backe
Til de private barnehagene har vi fått inn ca 18 000 av 90 450 kr fra liers befolkning. Vi skal samle inn til 27 lydmålere. Så det er fint om flere vil støtte oss. Vi har også en bankonto nr. 05396182248. Pengene går uavkortet til lydmåler.
Utplassering og opplæring gjør vi som dugnad . Vi mener at dette er en fin måte å få barna til å bli bevisst på lyd . Denne lydmåleren er en elektrisk lydindikator som kan henges på veggen i barnehager (eller andre steder).

Kontakt meg gjerne for mere innfo. Bård Backe,
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode