Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Før valgene i 2007 og 2009 sjekket Liernett de lokale partienes nettsider. I år har vi gjort det igjen. Vi gikk gjennom nettsidene onsdag 24. august, og eventuelle endringer som har blitt gjort etter dette har ikke blitt registrert.

Lier Høyre

Nettsidene til Lier Høyre er lett å finne frem til, men de ser ut til å ha et problem med at sidene laster veldig tregt. Partiprogrammet deres synes å være fraværende fra nettsidene, til tross for en lenke som sies å lenke til det. Generelt virker nettsidene deres noe uoversiktlige og vanskelige å navigere i. Lier Høyre har publisert 10 artikler så langt i 2011, men ut fra arkivet deres er det tydelig å se at publiseringen ikke har vært så stabil tidligere, med lengre perioder med intet nytt å melde.

http://www.hoyre.no/www/hoyre_der_du_bor/buskerud/lokalforening/lier_hoyre/

Lier Arbeiderparti

Lier Arbeiderparti ser ut til å ha kontroll på sin nettside, som både er oversiktlig og enkel å finne frem til, ikke minst fordi nettadressen deres er lier.arbeiderparti.no. En presentasjon av ordførerkandidat Tonje Evju er det første som møter en på nettsidene. Valgprogrammet deres er ved første øyekast lett å finne, men til slutt blir vi møtt med denne beskjeden på en side sist oppdatert 16. februar:
"Her blir kommunevalgprogrammet for 2011-2015 lagt ut."
Et annet problem Ap ser ut til å ha er at det eksisterer duplikater av noe informasjon, som sammensetningen av styret deres, hvor vi både finner en side med tittelen "Styre" og en annen side med tittelen "Presentasjon av styre". Problemet her er at det ikke er de samme navnene som dukker opp.

http://lier.arbeiderparti.no/

Lier FrP

Søker man etter "Lier FrP" på Google finner man to forskjellige sider som begge utgir seg for å være nettsidene til Lier FrP. Kun en av disse leder deg til rett sted.
Lier FrP har ikke publisert noen nyheter i år, men har et titalls artikler fra 2010. Riktignok ser det bare ut til at et par av disse er relatert til Lier og lokalpolitikken.
Vi finner enkelt frem til valgprogrammet for perioden 2007-2011, men programmet for perioden 2011-2015 er ikke å se noe sted.

http://www.frp.no/Innhold/lagWeb/Buskerud/Lier_FrP/

Lier Senterparti

Lier Sp har nettsider som er enkle å finne frem til, innholdet er oppdatert og de har kommet jevnlig med nye saker i hele år. Partiprogrammet for perioden 2011-2015 kom de med allerede 27. mars. Alt i alt har Lier Sp lykkes med sine nettsider. Skulle man i det hele tatt ha noe å utsette på hvordan Lier Sp har løst dette er det valget av skrifttypen Comic Sans i partiprogrammet.

http://www.senterpartiet.no/lier/

Lier SV

Nettsidene er lett å finne frem til, både fra forsiden til SV på nasjonalt plan og via et søk på nettet. Det er sparsomt med innhold og nyheter, men det innholdet Lier SV serverer ser ut til å være oppdatert og akkurat det man kan tenkes å være ute etter.
Partiprogrammet for 2011-2015 ligger lett tilgjengelig.

http://sv.no/SV-der-du-bor/Buskerud/Lier

Lier Venstre

Ryddige og oversiktlige nettsider som er lett å finne frem til. Lier Venstre har kommet med regelmessige oppdateringer, og nyttig informasjon som partiprogram og valgliste er lett tilgjengelig. Det må også legges til at Lier Venstre sannsynligvis har Liers mest oversiktlige og ryddige partiprogram, akkurat i tråd med hva ordførerkandidat Nina Johnsen sa i sin appell under valgkampåpningen, hvor hun tok til orde for å gjøre kommunale dokumenter mer tilgjengelig og mer lesbare.
I menyen har de også en lenke til Ninas blogg, men dessverre havner man bare på Venstre sin forside ved å klikke på denne.

http://www.venstre.no/buskerud/lier

Lier KrF

Nettsiden til Lier Krf er ikke den enkleste å finne frem til, samtidig som den kan se litt enkel og trist ut. Når det i tillegg bare er publisert 3 saker i 2010, er det fristende å si at det gir strykkarakter for Lier KrF. Men i motsetning til flere av de største partiene har Lier KrF lagt ut sitt politiske program på sine nettsider.

http://www.krf.no/ikbViewer/page/krf/organisasjon/fylkes-og-lokallag/forside?org=15235

Uavhengige Folkevalgte

Velgerforeningen Uavhengige Folkevalgte står i en særstilling, siden de står uten noe sentralt partiapparat i ryggen. Den mest logiske måten å finne frem til deres nettsider er derfor å søke på nettet, hvor man da finner UF ganske enkelt. Utseendet på nettsidene er enkelt og kan gi assosiasjoner til Felleskjøpet, men innholdsmessig har UF kontroll på sine nettsider. UF har ikke noe partiprogram på lik linje med de andre partiene i Lier, men presenterer sine 3 viktigste hjertesaker.

http://www.uf-lier.com/

Miljøpartiet De Grønne

Miljøpartiet De Grønne i Lier har ikke vært representert i kommunestyret, og de ser ikke ut til å være så godt representert på nettsidene til partiet heller. Det eneste vi finner er valglisten deres, som for øvrig ikke stemmer overens med den offisielle listen som valgstyret i Lier kommune opererer med. Dette til tross for at nestlederen i ungdomspartiet selv er fra Lier og står på (begge) deres valglister. I motsetning til de to andre "grønne" partiene Senterpartiet og Venstre har ikke Miljøpartiet De Grønne mye å skryte av på nett.

http://www.mdg.no/

Rødt Lier

Den som tror man finner partiet Rødt sine nettsider på nettadressen Rodt.no må tro om igjen, det gjorde nemlig jeg. Riktig adresse er Rødt.no. Mer er det stort sett ikke å si om Rødt Lier på nett, for med unntak av kommunevalglisten er det eneste vi finner denne meldingen:
"Velkommen til Rødt Liers nye nettsider!"

http://rødt.no/lier/nyheter/2011/08/r%c3%b8dt-lier-p%c3%a5-nett/

Liernett vil gjøre oppmerksom på at den tekniske løsningen bak nettsidene til Uavhengige Folkevalgte er levert av artikkelforfatter og Liernett-redaktør Svend Asbjørn Sylling.

1/10 (arbeiderparti.no.jpg)
2/10 (frp.no.jpg)
3/10 (hoyre.no.jpg)
4/10 (krf.no.jpg)
5/10 (mdg.no.jpg)
6/10 (senterpartiet.no.jpg)
7/10 (sv.no.jpg)
8/10 (uf-lier.com.jpg)
9/10 (venstre.no.jpg)
10/10 (xn--rdt-0na.no.jpg)
Kommunestyrevalg Senterpartiet Venstre

Flere saker fra arkivet

Ikke glem de små

Er du klar over det fine mangfoldet vi har i årets valgkamp?

Vi sjekker partienes hjemmesider

Det er valg – hvilke saker er de viktigste på lokalpartienes internettsider?

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

Norges mest beskjedne kommunestyre?

Det er neppe noen annen kommune der de folkevalgte og lokaldemokratiet har en så bortgjemt plass på de kommunale nettsidene.

Kalenderforvirringen oppklart

Leseren som påpekte at Lier kommune henviste til en utdatert kulturkalender, viste seg å ha rett

Store forskjeller i skolevalget

Resultatet etter skolevalget på Lier vgs. og St. Hallvard vgs. viser store forskjeller når det gjelder politisk tilhørighet

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Oppdatert løypeinformasjon og webkamera på nett

Lier IL og Sjåstad/Vestre Lier IL, som står bak kunstsnøanlegget på Eiksetra, lanserer nå et eget nettsted som blir kontinuerlig oppdatert

Fortsatt blått flertall i Lier

Høyre gjør sitt beste valg noensinne og er fortsatt det største partiet i Lier, Arbeiderpartiet går mest frem, Fremskrittspartiet mest tilbake og Uavhengige Folkevalgte mister sin plass i kommunestyret.

Klar for valgkamp!

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier? Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets? Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen? Hvem var Liers første ordfører?

Søskenparet Haverstad går online

Det spreke søskenparet Maren og Sindre J. Haverstad har ikke bare brukt sommeren på konkurranser og trening

Den lokale valgkampen utsatt til 22. august

De lokale partiene har kommet til enighet rundt hvordan valgkampen i Lier skal føres i 2011.

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

Endelig på nett

20 år etter at Lierposten kom ut for første gang, finner jeg den nå endelig på nett.

Valgkampen i Lier

Pressemelding fra de politiske partiene.

Fugledød oppskaker Liers svenske vennskapsby

Liers svenske vennskapsby, Falköping, ble førstesidestoff verden over da døde fugler plutselig falt ned fra himmelen.

Målemetodene på Liernett

Det finnes flere metoder for å måle trafikken på Liernett

Arbeiderpartiet større enn Høyre i Lier?

De siste ukene har Liernett spurt sine lesere om hvem som får deres stemme i kommunestyrevalget 2011.

Bakterier i drikkevannet

Lier Drift melder at det er oppdaget koliforme bakterier på en kommunal vannledning i Nordalområdet.

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

Samleside for UKM 2007

Her finner du direkte linker til alt vi har lagt ut i forbindelse med ungdommens kulturmønstring 2007

Det ble til slutt Gullaug

Etter mye frem og tilbake er det endelig vedtatt hvor det nye sykehuset skal ligge

Uavhengige Folkevalgte avhengig av folket

I Lier er Uavhengige Folkevalgte blitt et korrektiv til de etablerte partiene, som ofte må skule til sentrale beslutninger, mener Truls Hallingstad. Han ønsker at enda flere stiller opp både på valgdagen og for å sikre partiet de 300 underskriftene som må til for å stille liste.

- En siste utvei

Hva er galt med kommunens kalender? spør kultursjefen. Vi har hele 3 svar.

Skiføret i helga

Hvor er løypene preparerte denne helga? Hør svaret her.

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Kommunen slår et slag for bygdas historie

Lier kommune lanserer nå Liers historie på nett. I samarbeid med historielaget har de lagt ut Liers historie, pluss litt til - søkbart på nett.

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

Tviler på NRK s redelighet

- Det er viktig at velgerne gis riktig informasjon og informeres på en oppklarende måte av statskanalen, mener Ståle Sørensen, fylkes - og valgkampseskretær for Venstre.

Fokus på grønne Lier

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen har fått med seg flere spennende nykommere på laget til kommunevalget.

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Grønne Lier – floskel eller sannhet?

Anita Drevdal og Ninnie Bjørnland fra SV kommer med dette innlegget

Stolt av Lier

Fra før bare gruppeleder, "klatrer" nå opp som varordfører, Nina E, Johnsen, født og oppvokst i Lier, ser frem til å profilere Lier i sin nye rolle.

Kaos på sosialistisk side

Det er underlig at venstrefolk stadig må forsvare seg eller avvise alle tenkelige og utenkelige regjeringskonstellasjoner.

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

- De godaste hamburgarna

Kundene kom ikke marsjerende til Marché, som nå får den svenske hamburgerkjeden Max som samboer. Foto: Max. Tilbudet gjelder kjedens serveringssteder i Sverige.

Inntrykk fra en valgkampåpning

Også i Lier ble åpningen av valgkampen uvanlig. I en felles valgkampåpning i kveld stilte hvert parti, bortsett fra to, med stand og ordførerkandidat foran rådhuset i Lierbyen.

3 år og 1177 artikler

Artikkelarkivet på Liernett strekker seg tilbake til 22. september 2003, og har 1177 tilgjengelige artikler.

Her er sakslisten til kommunestyremøtet

Kommunestyret er Liers storting. Sakene som behandles har alltid betydning for mange i bygda. Her er sakslisten for aprilmøtet.

Kommunal ansiktsløftning

Lier kommune kommer i disse dager med helt nye hjemmesider

Hvor grønt er grønne Lier?

Etter at jeg i en litt fleipete leder skrev at lier er godt inne på SFT si verstingliste, har ordføreren lett og lett. Hvor er lista?

Vant valget, men hva med sakene?

Arbeiderpartiet har all grunn til å være fornøyd med valget, men betyr det noe for endringer for lierpoltikken de nærmeste fire årene?

Gult lys for Grønne Lier?

Med ”mobiliseringsprosjektet” Grønne Lier skulle Lier bli den grønne og attraktive kommunen mellom de hurtigvoksende kommunene i øst og Drammen i vest. Nå venter vi på femårsrapporten.

- Har ikke tenkt å la Høyre få en lett jobb

Lier Arbeiderparti er svært godt fornøyd med årets valgresultat. - Men noen vil kanskje kalle meg skamløs når jeg på vegne av Lier Arbeiderparti sier at vi med god grunn kan innkassere valgseieren, sier Petter Dreier.

I grønn ledelse

Kristiane Brudevoll fra Lier ble i helgen valgt til nestleder i Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti Grønn Ungdom.

Verneverdig skog i Lier

Genressurssenteret ved Skog og landskap gjør det lett å finne verneområder med skog i Lier og resten av av landet.

Ja til Vinmonopol på Liertoppen

Kommunestyret, med 26 mot 23 stemmer, vil la Vinmonopolet etablere seg på Liertoppen

- Et rimelig, originalt og positivt forslag

- Det er grenser for hva vi kan få ut av enhver forhandlingssituasjon, skriver Tor Kristen Haugen, en av Venstres to kommunestyrerepresentanter.

Helgens løyperapport

Hør løypekjørernes rapport fra fredag ettermiddag og se løypekartet for Finnemarka

- Lier Høyre slipper for lett unna

- Jeg var på debattmøtet på Haugestad i går. En god debatt hvor spesielt Høyre, AP og SV gjorde en fin figur, skriver Petter Dreier i dette innlegget. Han er valgkampleder i Lier Arbeiderparti.

Helgens løyperapport

Hør løypekjørerne fortelle om drømmeforhold i Finnemarka

Problemer for Lierposten

Lierposten har også store problemer etter brannen på Oslo S

Helgens løyperapport

Hør hva løypekjørerne har å si om helgas skiløyper i Finnemarka

Dugnad for Lierdagene?

Lier kommune søker nå komitemedlemmer som kan se Lierdagene med friske øyne.

Ferdig med problemene.

Etter ei fryktelig helg der Lier- nett stort sett har vært av nett, ser det nå ut som om problemene er løst. Vår serverleverandør lover oss at problemene nå skal være løst, og at Lier-nett vil være tilgjengelig.

Bærbare PC-er til alle

Alle elevene i de videregående skolene i Buskerud får egne bærbare PC-er

Kan signalisere kursen

Dersom Høyre velger et samarbeid med SP, Krf og V og utelukker FRP, mener jeg at det er signal hvilken kurs Høyre velger, sier Arbeiderpartiets Tonje Evju til Liernett.

Hør julens løyperapport

Løypekjørernes rapport mandag morgen melder om fortsatt jevnt over fine forhold i Finnemarka

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

Takket nei til Buskerud Kollektivtrafikk

Fra mandag 26. mars vil busstilbudet i Lier kuttes. Endringene påvirker både busstilbudet mellom Oslo og Lierbyen og mellom Sylling og Lierbyen/Drammen.

Toget i fellesferien

Buss? Eller tog? Endringer i rutetilbudet med kort varsel.

Utviklingen går sin gang

På tide å starte med blanke ark og blank tavle i det nettavisen Liernett går inn sitt 8. år

Småpartiene fokuserer lokalt

Det dreier seg ikke om Siv, Erna og Jens, men lokalpolitikken var budskapet til både SV, Senterpartiet og Venstre på stands på Lierbyen i dag.

Seier til Lier ILs Gutter 18 i Spania

Håndballgutta i Lier IL vant turneringen Calella Cup i påsken

Kommunen hjelper også ofrene

Liungene støtter ikke bare via Røde Kors sine bøssebærere, men det blir høyst sannsynlig også bevilget et beløp av kommunale midler i morgen.

Fremad mot Høyre

Alt vel på Vestfronten.

Opptak til barnehager i 2010

Søknadsfrist for barnehageplass fra høsten 2010 er 1. mars.

Næringslivet kunne møtt politikerne

Næringslivet var svakt representert da nøkkelpersoner fra de politiske partiene stilte opp på møtet som Lier Næringsråd arrangerte på Haugestad mandag kveld.

Vil skape bevissthet om energibruk

Førstkommende lørdag kl. 20.30 er det igjen tid for Earth Hour og mørklegging av Lier.

Sommer på nettet

All erfaring viser at folk bruker Internett mindre i ferien. Dette har kanskje sammenheng med at det blir lagt ut mindre stoff, men fortvil ikke. Lier-nett kommer til å oppdateres i hele sommer, om enn ikke så ofte som vanlig..

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

På de folkevalgtes agenda i januar

Noen av de viktigste beslutningene i Lier blir tatt på møtene i kommunestyret og formannskapet. Liernett forkorter veien til sakene som skal behandles.

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

Rettferdige Lier

Lier kommune får mandag status som Fairtrade-by

Høyresiden forvirrer velgere

- og et rungende nei til eiendomsskatt i Lier!

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

Takk for tilliten!

- Nå skal vi gjør alt vi kan for å vise oss tilliten verdig, sier leder av Lier Arbeiderparti, Tonje Evju.

- Har et krystallklart regjeringsalternativ

Petter Dreier (Ap) svarer på Ståle Sørensens (V) innlegg om kaos på sosialistisk side

Maktskifte

- Liungene fortjener en forandring

Siste fra løypetelefonen

Hør de siste rapportene fra løypetelefonen, før fredagens snøfall

Sommermørket senker seg over Lier

Førstkommende fredag slukkes vei- og gatelys i Lier, for så å tennes igjen 1. august.

En fornøyd gruppeleder

- Lier Høyre er svært tilfreds med helheten i budsjettet, sier Søren Falch Zapffe til Liernett

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

Lierdagene: En uke igjen

NY OPPDATERING: Vi har mottatt programmet for Lierdagene, men vennligst vær oppmerksom på at det er mange feil i det. Korrigert versjon blir lagt ut så snart vi mottar den.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Liernett: Over 1000 tilhengere på Facebook

- Så vidt jeg vet er vår Facebook-side den eneste i Lier med over 1000 tilhengere, sier Liernetts redaktør og daglige leder Svend Asbjørn Sylling.

Raser mot SP s alkonei

Drammens Ventres Ståle Sørensen mener at Senterpartiet svikter distriktene når de ikke vil åpne for at siderbønder i Drammensregionen skal få selge varene sine fra gården.

Lierhallen - offentlig eller privat drift?

Kristelig Folkepartis gruppeleder, Brynhild Heimannn, gjør her rede for partiets syn på driften av Lierhallen.

Grønne Lier forsvinner

Mens det jubles over støtte til tøybleier, forsvinner de grønne liene i Grønne Lier bit for bit.

Får støtte av ordføreren

Forskjellsbehandling av politiske partier, mente Frp s Bjørg Myran, som ikke kunne møte beboerne ved Liertun før valget --

Støtter Gjelstens planer

Formannskapet støtter Gjelsten Holding AS sine planer for utvikling av Lierstranda

Ikke Godset-stadion i Lier

Strømsgodsets nye stadion blir ikke lagt til Lierstranda. Ny stadion på Sundland i Drammen skal være klar i løpet av 2009.

Massevaksinasjon

Fra i dag er det tilbud om vaksine til hele befolkningen og spesielt til pasienter med kraftig eggallergi.

Ap vurderer flere økonomiske kurer

- Det er ikke uten videre slik at det å utsette Kulturhuset er svaret på kommunens akutte økonomiske problemer, sier gruppeleder Bård E. Strand

Cirka 250 skrev sine navn

Kondolanseprotokollen har ligget ute i fire uker på Servicetorget -