Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: eae101bf49563b5cbe50ebe3ee45d3c5

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Før valgene i 2007 og 2009 sjekket Liernett de lokale partienes nettsider. I år har vi gjort det igjen. Vi gikk gjennom nettsidene onsdag 24. august, og eventuelle endringer som har blitt gjort etter dette har ikke blitt registrert.

Lier Høyre

Nettsidene til Lier Høyre er lett å finne frem til, men de ser ut til å ha et problem med at sidene laster veldig tregt. Partiprogrammet deres synes å være fraværende fra nettsidene, til tross for en lenke som sies å lenke til det. Generelt virker nettsidene deres noe uoversiktlige og vanskelige å navigere i. Lier Høyre har publisert 10 artikler så langt i 2011, men ut fra arkivet deres er det tydelig å se at publiseringen ikke har vært så stabil tidligere, med lengre perioder med intet nytt å melde.

http://www.hoyre.no/www/hoyre_der_du_bor/buskerud/lokalforening/lier_hoyre/

Lier Arbeiderparti

Lier Arbeiderparti ser ut til å ha kontroll på sin nettside, som både er oversiktlig og enkel å finne frem til, ikke minst fordi nettadressen deres er lier.arbeiderparti.no. En presentasjon av ordførerkandidat Tonje Evju er det første som møter en på nettsidene. Valgprogrammet deres er ved første øyekast lett å finne, men til slutt blir vi møtt med denne beskjeden på en side sist oppdatert 16. februar:
"Her blir kommunevalgprogrammet for 2011-2015 lagt ut."
Et annet problem Ap ser ut til å ha er at det eksisterer duplikater av noe informasjon, som sammensetningen av styret deres, hvor vi både finner en side med tittelen "Styre" og en annen side med tittelen "Presentasjon av styre". Problemet her er at det ikke er de samme navnene som dukker opp.

http://lier.arbeiderparti.no/

Lier FrP

Søker man etter "Lier FrP" på Google finner man to forskjellige sider som begge utgir seg for å være nettsidene til Lier FrP. Kun en av disse leder deg til rett sted.
Lier FrP har ikke publisert noen nyheter i år, men har et titalls artikler fra 2010. Riktignok ser det bare ut til at et par av disse er relatert til Lier og lokalpolitikken.
Vi finner enkelt frem til valgprogrammet for perioden 2007-2011, men programmet for perioden 2011-2015 er ikke å se noe sted.

http://www.frp.no/Innhold/lagWeb/Buskerud/Lier_FrP/

Lier Senterparti

Lier Sp har nettsider som er enkle å finne frem til, innholdet er oppdatert og de har kommet jevnlig med nye saker i hele år. Partiprogrammet for perioden 2011-2015 kom de med allerede 27. mars. Alt i alt har Lier Sp lykkes med sine nettsider. Skulle man i det hele tatt ha noe å utsette på hvordan Lier Sp har løst dette er det valget av skrifttypen Comic Sans i partiprogrammet.

http://www.senterpartiet.no/lier/

Lier SV

Nettsidene er lett å finne frem til, både fra forsiden til SV på nasjonalt plan og via et søk på nettet. Det er sparsomt med innhold og nyheter, men det innholdet Lier SV serverer ser ut til å være oppdatert og akkurat det man kan tenkes å være ute etter.
Partiprogrammet for 2011-2015 ligger lett tilgjengelig.

http://sv.no/SV-der-du-bor/Buskerud/Lier

Lier Venstre

Ryddige og oversiktlige nettsider som er lett å finne frem til. Lier Venstre har kommet med regelmessige oppdateringer, og nyttig informasjon som partiprogram og valgliste er lett tilgjengelig. Det må også legges til at Lier Venstre sannsynligvis har Liers mest oversiktlige og ryddige partiprogram, akkurat i tråd med hva ordførerkandidat Nina Johnsen sa i sin appell under valgkampåpningen, hvor hun tok til orde for å gjøre kommunale dokumenter mer tilgjengelig og mer lesbare.
I menyen har de også en lenke til Ninas blogg, men dessverre havner man bare på Venstre sin forside ved å klikke på denne.

http://www.venstre.no/buskerud/lier

Lier KrF

Nettsiden til Lier Krf er ikke den enkleste å finne frem til, samtidig som den kan se litt enkel og trist ut. Når det i tillegg bare er publisert 3 saker i 2010, er det fristende å si at det gir strykkarakter for Lier KrF. Men i motsetning til flere av de største partiene har Lier KrF lagt ut sitt politiske program på sine nettsider.

http://www.krf.no/ikbViewer/page/krf/organisasjon/fylkes-og-lokallag/forside?org=15235

Uavhengige Folkevalgte

Velgerforeningen Uavhengige Folkevalgte står i en særstilling, siden de står uten noe sentralt partiapparat i ryggen. Den mest logiske måten å finne frem til deres nettsider er derfor å søke på nettet, hvor man da finner UF ganske enkelt. Utseendet på nettsidene er enkelt og kan gi assosiasjoner til Felleskjøpet, men innholdsmessig har UF kontroll på sine nettsider. UF har ikke noe partiprogram på lik linje med de andre partiene i Lier, men presenterer sine 3 viktigste hjertesaker.

http://www.uf-lier.com/

Miljøpartiet De Grønne

Miljøpartiet De Grønne i Lier har ikke vært representert i kommunestyret, og de ser ikke ut til å være så godt representert på nettsidene til partiet heller. Det eneste vi finner er valglisten deres, som for øvrig ikke stemmer overens med den offisielle listen som valgstyret i Lier kommune opererer med. Dette til tross for at nestlederen i ungdomspartiet selv er fra Lier og står på (begge) deres valglister. I motsetning til de to andre "grønne" partiene Senterpartiet og Venstre har ikke Miljøpartiet De Grønne mye å skryte av på nett.

http://www.mdg.no/

Rødt Lier

Den som tror man finner partiet Rødt sine nettsider på nettadressen Rodt.no må tro om igjen, det gjorde nemlig jeg. Riktig adresse er Rødt.no. Mer er det stort sett ikke å si om Rødt Lier på nett, for med unntak av kommunevalglisten er det eneste vi finner denne meldingen:
"Velkommen til Rødt Liers nye nettsider!"

http://rødt.no/lier/nyheter/2011/08/r%c3%b8dt-lier-p%c3%a5-nett/

Liernett vil gjøre oppmerksom på at den tekniske løsningen bak nettsidene til Uavhengige Folkevalgte er levert av artikkelforfatter og Liernett-redaktør Svend Asbjørn Sylling.

1/9 (arbeiderparti.no.jpg)
2/9 (frp.no.jpg)
3/9 (hoyre.no.jpg)
4/9 (krf.no.jpg)
5/9 (mdg.no.jpg)
6/9 (senterpartiet.no.jpg)
7/9 (uf-lier.com.jpg)
8/9 (venstre.no.jpg)
9/9 (xn--rdt-0na.no.jpg)
Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode