Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a7d2763072ac9f263a1ceb1e9d624169

Kommunen slår et slag for bygdas historie

Lier kommune lanserer nå Liers historie på nett. I samarbeid med historielaget har de lagt ut Liers historie, pluss litt til - søkbart på nett.

Hva kan man egentlig si man vet om fortida? Den mest kjente historieforfalskingen er kanskje "stormen på vinterpalasset", det store slaget fra 1917, som du kunne lese om i historieboka på skolen. Dette var egentlig bare en film.

Det at nettversjonen av historien vår er søkbar, gjør kildekritikk mye enklere. Man kan med letthet lete seg frem til just det man er på utkikk etter, og senere kryssjekke med kildesida. Jeg er ikke i utgangspunktet positiv til alt som skvetter ut av kommunehuset, men dette er bra.

Sidene er ryddige, oversiktlige og raske. Det eneste jeg savner, er et bildearkiv - kommer dette? Dette er den første lokale internettsida jeg med sikkerhet kommer til å besøke daglig i lang tid fremover. Fra å være en lokalhistorisk sinke, er Lier med ett blitt en foregangskommune. Jeg anbefaler varmt å bruke sidene, og takker kommunen for den fineste julegaven en historieinteressert kunne få.

Sidene finner du her: http://www.lier.kommune.no/liers-historie/lier.htm

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode