Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3fb6078bc124e69608ac673bebcf010c

Økte rammeoverføringer til Lier kommune

Lier kommune får 1,7 millioner mer i økt rammetilskudd enn de hadde regnet med i budsjettet de la frem 1. november.

I Stoltenberg-regjeringens forslag til statsbudsjett er det lagt inn 5,7 milliarder kroner i frie midler til kommunene. På landsbasis betyr dette 3,8 milliarder kroner mer enn den avgåtte Bondevik-regjeringen la opp til. For Lier kommune utgjør dette 13,3 millioner kroner som økt rammetilskudd.

I budsjettforslaget til Lier kommune var det tatt høyde for en økning på 11,6 millioner. Dette betyr at kommunen får 1,7 millioner mer enn de hadde budsjettert med.
Den viktigste effekten vi får ut av disse ekstramidlene, er at vi slipper unna store kutt i driften, sier økonomisjef Atle Thorud i Lier kommune til Drammens Tidende.

Totalt omfordeler Stoltenberg-regjeringen 8,1 milliarder kroner sammenlignet med forslaget til statsbudsjett fra Bondevik-regjeringen. 6,4 milliarder finansieres ved økte skatter, mens 1,3 milliarder kroner kommer fra økte avgifter. Dette kommer fram ved at Bondevik-regjeringens forslag til skattelettelser trekkes tilbake og at skattene foreslås økt med tre milliarder kroner.
- Samlet gir dette en mer rettferdig fordeling av pengene, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Det kan også nevnes at forslaget om å avvikle sjokoladeavgiften trekkes tilbake...

Forrige artikkel:Ullevaal-matta gjøres klar: Holtsmark Golf med på rådNeste artikkel:Liunger og Buskerud-lag i Cupfinaler
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lrdag 12. november 2005 00:11: Jan Aleksander Ødegård
Mer penger til kommunen
Kan man ved økte rammebetingelser og overføringer fra staten sikte litt høyere når det gjelder å fremskaffe flere sykehjemsplasser i forbindelse med Frogner/Gifstad prosjektets endringer?
I de kommende 10-15 år ventes "det store" innrykket av pleietrengende eldre og man setter dem ikke ut på anbud eller i kø på en uverdig måte slik vi i Buskerud ellers har sett grove tilfeller av. Fagforbundet og andre innenfor helse, pleie- og omsorg burde komme mer offensivt på banen, for nåtidens satsning kan for bli deres egen svøpe i alderdommen.
mvh
Fylkessekretæren
Buskerud Pensjonistparti
Jan A. Ødegård
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode