Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ae5fdd369d820d4ad2d448315bd76ec3

Halleien er lavprispolikk

Det hevder kulturkonsulent, Lillian Halvorsen (bildet), i Lier kommune i en kommentar til leieprisene i håndballhallene

- Det er gratis for barn og unge inntil 19 år i alle kommunale haller og gymsaler hele uken. Voksne betaler sterkt subsidierte priser for trening på hverdagen. Dette gjør kommunen til tross for høye driftskostnader. Det er vedtatt idrettspolitikk fra 2005. Kommunen tar inn litt penger for heleutleie slik at noen av driftsutgiftene er dekket - det må bl.a. bestilles ekstra renhold i helger - men på hverdagene vaskes det uansett på grunn av skolens bruk..

Det er jobbet for å få håndballagene til å avvikle flest mulig kamper på færrest mulig helgehelger. Det blir på denne måten billigere for både håndballagene og for kommunen som kan redusere lys og varmeutgifter i helger som ikke brukes. Og vi kan klare å opprettholde vår lavprispolitikk til tross for kutt i budsjetter.
Når for eksempel Sylling IF har kamphelg betaler de for hele dagen kl 8-22. Det betyr at lagene kan trene før og etter kampene om de vil.

De store hallene; Syllinghallen og Tranbyhallen koster 2000 for en helgedag, 3000 for hele helgen. Reistad IL leier ut St. Hallvardhallen som er privat. (se nedenfor)

Timepriser i St Hallvardhallen

Hallmester Thomas Larsson I St Hallvardhallen oppgir at det koster kr 325 pr håndballbane (en sal). Prisen for å leie hele hallen er 650 kroner timen. Maksimumsprisen er 3250 kroner for 10 timer. Velger man å benytte hallen fra klokka åtte om morgen til åtte om kvelden, det vil si 12 timer, får man full utnyttelse av hallen i forhold til leiepris.

St Hallvardhallen har stort belegg. Foruten kamper og treninger til håndballagene, spilles det blant annet innebandy og fotball i helgene. - Og i kveld er det dansegalla med Ole Ivars, minner Larsson om.

Syllinghallen ikke noe særtilfelle

- Det er viktig at kommunen legger forholdende best mulig til rette for at idrett og frivillige organisasjoner kan benytte kommunale lokaler og anlegg til sin virksomhet. Men, som alt annet, dette har også en kostnadsside. Kommunen er gått langt i arbeidet med samarbeid med den 3. sektor for å finne modeller som begge parter kan være tjent med, sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe i en kommentar til den høye halleien i Sylling.

- Det vil ikke være riktig å behandle Syllinghallen som er særtilfelle. Alle idrettslag i Lier bør ha mest mulig like betingelser. Skulle kommunens inntekter knyttet til utleie bli betydelig redusert, er det naturlig å ta saken opp i forbindelse med behandlingen av tertialrapportene

Økte kostnader

- Alle kostnader stiger både i kommunen og i samfunnet forøvrig, og da er det naturlig at også leien i idrettshallene stiger. Skal idrettslagene ha subsidier må også andre lag og organisasjoner ha det, og til det er kommunens disponible midler for små til å klare.

Kristelig Folkeparti stemte for økning i leien sammen med de øvrige partiene, sier gruppeleder Brynhild Heitmann.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 20. mars 2009 19:52: JMS
At det leies inn ekstra renhold i helgene har jeg liten tro på at det gjøres, og når man først betaler 2000kr for å leie hallen en dag og den er dunkelt belyst mens halvparten av lyset er slått av vil jeg kalle svindel. Politikerne må ta turen utenfor Lierbyen og faktisk se hva som skjer i Lier.
Lørdag 21. mars 2009 20:07: anton
skulle gjerne sett renholdere vaske både lørdag og søndag når hallene er leid ut
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode