Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 24e70da9760b526373060d16d6629c9a

Nitrist utvikling

Det sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe som etterlyser større entusiasme til kulturhusprosjektet som nå ser ut til å bli nedstemt i kommunestyret.

- Både motstandere av kulturhus og motstandere av privat engasjement (les: kommunale fagforeninger) fant hverandre i formannskapet sist torsdag, uttaler gruppelederen i en epost til  Liernett.


Er redd løpet er kjørt

- Denne "hellige" allianse sørger for full stopp i bygging av kulturhus i Lier.
Saken skal riktignok opp i kommunestyret 4. mai, men jeg er redd løpet er kjørt. Dette er et slag i ansiktet på de mange engasjerte innen ulike kulturområder som savner et sted å være. Her har vi en enestående sjanse til å få realisert et kulturhus innenfor en økonomisk driftsramme som kommunen kan bære.

Prislappen så langt ligger vel på kr 2 mill i planlegging, utredning og opsjonsavtale. Dette kan være bortkastede midler - synd for kulturlivet i Lier! slår Zapffe fast.

- Antall interessenter/utbyggere var i høy grad et tema, men jeg oppfatter DET mer som et hensiktsmessig argument fordi man av politiske årsaker ikke liker OPS løsningen, sier Zapffe og som refererer til innlegget til SV's Anita Drevdal.

- Den manglende entusiasme for prosjektet i enkelte deler av kulturlivet i Lier har jeg selvfølgelig registrert, og jeg har ved flere anledninger etterlyst dette. Det skyldes selvfølgelig at det blir større konkurranse om kulturmidler i årene som kommer og vil kreve mer av de ulike aktørene. Jeg håper det vil medføre mer aktivitet, større bredde og bedre kvalitet!

Johnsen  optimist
Lier Venstre har hatt bygging av kulturhus på partiprogrammet i 15 år. Og først da en OPS-løsning ble foreslått som en del av prosjektet ”Stedsutvikling Lierbyen” fikk landets og kommunens eldste politiske parti støtte fra de ikke-sosialistiske partier.
Venstres gruppeleder, Nina E. Johnsen sier til LIernett at hun et har et absolutt håp om at vedtaket i kommunestyret blir noe annet enn det som ble innstillingen fra formannskapet

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 26. april 2010 07:39: Knut
Søren viser nok en gang at han spiller i en helt annen politisk divisjon enn de andre. Han har nå sørget for at opposisjonen igjen sitter med skammen. Denne gangen for å ha gravlagt Kulturhuset for godt, noe han kanskje ikke engang har så mye i mot selv. Skal tro om de andre partiene vil greie å utnytte vakuumet etter Søren, når han nå trekker seg? Det gjenstår å se, men med de politiske talentene de pr. dags dato rår over, tillater jeg meg å tvile.

Redaksjonen gjør oppmerksom på at innsenderen ikke er identisk med skribenten Knut A. Andersen (red. anm. 26. april 2010 11:04).
Mandag 26. april 2010 10:09: Sigrid
Det skal bli godt og bli kvitt Zapffe, Han turer frem som om det bare er han som bestemmer. Motstanden mot kulturhus er stor over hele Lier. blandt vanlige mennesker. Legge et kulturhus til det trangeste og minst hensitksmessige stedet i hele Lierbyen viser også mangel på stedsorientering. Både \"nye\" Hegg skole samt gamle Hegg området burde være bedre steder for et flerbrukshus, når dette en gang igjen blir tatt opp til vurdering. Nina burde i allefall skjønne det
Mandag 26. april 2010 15:33: Undrende
Hva skal kommunen betasle for det gamle meieriet, som skal bygges om. De har jo opsjon på kjøp. Finner ingen sum på kommunens hjemmeside.
Skjønner ikke helt denne OPS løsningen når det gjelder det gamle bygget.
Det er bare snakk om tilbygget.
Tirsdag 27. april 2010 00:13: Runar
Det er nok et godt valg at vi endelig sender kulturhuset på skraphaugen. Puss heller opp Hegg gamle skole og gi ungdommen et ordentlig alternativ. Det hadde blitt billigere enn å planlegge detta kulturhuset
Torsdag 29. april 2010 12:05: Knut Fuglerud
Det er gode nyheter at vi ikke skal bruke masse penger på et kulturhus for noen få. Kommunen har mange oppgaver de ikke har penger til som for eks. samfunnshus som i aller høyeste grad er kulturhus. Skrinlegg det nye kulturhuset til glede for flertallet i kommunen. De politiske partiene som tør å gå imot vil høste geinst blant velgerne
Torsdag 29. april 2010 17:46: Tone Unhjem
Det er ingen skam å snu, og gjør det helst før enda mer penger er sløst ut på dette. La den økonomiske fornuften seire og kutt ut hele kulturhuset. Innlegget til Mathias B. Dannevig i Lierposten (29/4) er så bra at jeg nå vurderer å skifte parti ved neste valg, bare for å gi ham min stemme.

Hva er det som er viktig og må prioriteres? Dekk først og fremst de grunnleggende tjenstene. F.eks. opprusting av Hegg skole kan ikke utsettes enda en gang pga uvettig pengebruk på et kulturhus.
Nei til kulturhus i Lier.
Fredag 30. april 2010 23:38: T. Kleppe
Helt enig med Tone Unhjem og ikke minst Mathias B. Dannevig i Lierposten!!! takk for et opplysende og knallgodt innlegg. Det er ubegripelig at et parti som Høyre kan gå inn for et sånt hinsides forslag som kulturhuset representerer. PRIORITERING betyr å sette noe før noe annet! Får bare håpe at fornuften seirer - og ikke prestisjen. Nei til kulturhus i gjeldstyngede Lier.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode