Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c3c61a9b74cd29958234fd319f8a5898

Komplisert og uklart konsept

Det synes Knut Eilert Sørnes, gruppeleder i Frp, om kulturhusprosjektet og som mener at man nå bør droppe planene --

Det at det er så få interessenter viser trolig at OPS-modellen som er valgt er et komplisert og uklart konsept. Det er vanskelig å få oversikt over kostnader og risiko. Dette både pga selve OPS-modellen og den dårlige bygningsmessige standarden på den eksiterende bygningsmassen.

OPS modellen er av kulturhustilhengerne presentert som en slags trylleformel som gjør at "alle" skal komme greit ut økonomisk. Vi tror svakhetene med OPS modellen er gjennomskuet av markedet. Den manglende interessen er nok et argument for at Lier kommune umiddelbart bør droppe planene om kulturhus i Meierigården. Vi har også med interesse merket oss at Drammen teater sliter
økonomisk. Dette tilsier at det blir tilnærmet umulig å få nok aktivitet og besøk i et eventuelt kulturhus i Lierbyen

Frykt for uforutsette utfordringer?

- Jeg vet ikke hva som kan være grunn til laber interresse, men hvis grunnlaget for innbydelsen til OBS har bygd på like omtrentlige beskrivelser som er presentert for innbyggernes tillitsvalgte ( så langt jeg har sett), så kan det kanskje være frykt for uforutsette utfordringer, spesielt i den mer enn hundre år gamle teglsteindelen. Jeg vet lite om de bygningsmessige planene, annet enn skissene som er vist for det nye tilbygget med bibliotek og konsertsal. Det er OBS- eller leieavtaler, og forprosjektskisse jeg har sett, sier Truls Hallingstad i Uavhengige Folkevalgte (UH).

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 23. april 2010 09:43: På sparket
Så i Lierposten i går at Frp-gutta bekymrer seg om at kulturhuset kan grafse til seg tilskuddene til bygdetunet. Det betyr at Frp går inn for å sikre penger til tunet. Hurra! Håper noen følger opp.
Mandag 26. april 2010 15:30: Undrende?
Har lest i dokumenter via Lier kommunes side, at Lier kommune skal kjøpe det gamle meieriet. Finner ikke ut hva de skal betale. Er usikker på denne OPS modellen. Skal kommunen først kjøpe, så finne utbygger, som skal bygge om det gamle. Og så leie, noe de eier??
Forståelig at utbygger bygger det nye og kommunen leier, men hva med den gamle bygningen.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode