Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 66812c2e9cf31ea7d086753a2501b6ed

En lykke å beholde bygningen

- Gamle Hegg har sjel, det er våre ungdommer veldig opptatte av, understreker leder av "Rockeverkstedet", Mari Grimsrud, når det nå er planer om en oppgradering av lokalene.

Da det ble klart sist vinter at flertallet i kommunestyret skrinla byggingen av et Flerbrukshus, ble det ikke protestert særlig høyt blant de unge rockerne. Til tross for mangler i lokalene på Gamle Hegg, er ungdommene svært bevisste på det miljøet som er skapt der. De var svært usikre på hvordan forholdene ville bli innenfor et fremtidig kulturhus. Det bekrefter Mari Grimrud overfor Liernett i dag. Hun bekrefter også at det har sin årsak i de lokalene de ville kunne få i Flerbrukshuset.
Nå er brukerne svært opptatt av å utvikle miljøet videre på Gamle Hegg

- Planene om en scene på Gamle Hegg er et spennende prosjekt, synes Mari Grimsrud. - Det kan bli en kulturscene for hele Lier. En kulturscene kan bygges, enten bak Gamle Hegg eller i tilknytning til sidebygningen, sier Mari Grimsrud. - En tribune som kan gi plass til opptil 250 personer bør være en del av planen.
Lier kommunes administrasjon jobber for tiden med disse planene. - Det er viktig å beholde fasaden til den gamle skolen. Hvis scenen blir bygd bak hovedbygningen, kan man gå gjennom kafeen i 1. etasje for å komme inn på de nye lokalene, sier Grimsrud.
Men i første omgang trengs det en oppgradering av bygningen. Det omfatter blant annet 3. etasje og skifting av vinduer.

Årlige tilsyn
- Vi har en helt ordinær bruksgodkjennelse med årlige tilsyn der det de siste årene ikke har vært noen anmerkninger. Det er restriksjoner mht. hvor mange som samtidig kan være inne i lokalene, og vi har svært begrenset bruksmuligheter for tredje etasjen. Dette gjør at vi ikke har de utviklingsmuligheter og den fleksibiliteten vi ønsker oss. Det kommer egen sak om bruken av Hegg gamle skole og Lier musikkverksteds behov før jul, trolig i oktober, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud til Liernett.

- Det totale antall mennesker som kan oppholde seg i 2. etasje er 70 i hvert av rommene, oppgir Mari Grimsrud. Hun forteller at det er høy beredskap og at det er gode rømningsveier. Det gjenomføres også årlige brannøvelser.

Spørreundersøkelse
- Kultur og fritid sender nå ut en enkel spørreundersøkelse for å få en oppdatert og brukervurdert statusoversikt samt for å få inn forslag til tiltak som vil lette hverdagen for det lokale kulturlivet og gi innbyggerne våre et bedre, bredere og mer fremtidsrettet kulturtilbud. Vi håper på bred oppslutning og mange svar slik at vi kan legge fram en dekkende statusbeskrivelse og gode forslag til tiltak for politisk drøfting, skriver kultursjef Ingeborg Rivelsrud i en pressemelding.

- Vi kan ikke love at alle gode forslag blir gjennomført. Dette vil sikkert i stor grad være avhengig av økonomiske prioriteringer. Men vi håper å kunne legge grunnlaget for at noen prioriterte tiltak kan løftes fram for realisering. Derfor er konkretiseringer og begrunnelser fra arrangører og aktivitetstilretteleggere viktig, understreker Ingeborg Rivelsrud i pressemeldingen.

Les mer om spørreundersøkelsen her: http://www.lier.kommune.no/no/Nyhetsoversikt/Sporreundersokelse-om-kulturarenaer-mm/

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode