Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d3d4857d7d71a95969b68a6cde3535aa

Kulturblomstring i kulturbygda Lier?

Det kommer et hverdag etter et valg. Vi Høyre vil, tradisjonen tro, følge opp våre saker med mål om å legge fram et politisk regnskap som er i ballanse også ved (...)

Det kommer et hverdag etter et valg. Vi Høyre vil, tradisjonen tro, følge opp våre saker med mål om å legge fram et politisk regnskap som er i ballanse også ved neste valg.

En av sakene vi har lovet å sette fokus på er kulturlivet. Deriblant kulturskolen (og korps-bevegelsen, som lever under tøffe kår i Lier også). Det er interessant å se hva våre nabokommuner får til i forhold til tilbud og samspill med andre organisasjoner. Og det er litt flaut å høre at naboen min, og sikkert mange andre Liunger, må reise til Asker (og Drammen) for å få et tilbud om opplæring/aktiviteter. Tjenester som de selvfølgelig betaler for. Vi burde vel kunne gi opplæring innenfor musikk, teater eller visuelle kunstfag til flere?
F. eks : Hva med samspillet mellom kulturskolen og SFO, der mange barn går og venter at foreldrene skal komme å hente dem får så å stresse av gårde til middag, aktiviteter og lekser. Tenk om Kulturskolen kunne tilby noen tjenester i SFO-tiden på skolen…. Musikk, forming, teatersport m.m.
Eller et tilbud etter ”Allidrettskonseptet”….

Lier er en liten kommune i forhold til Asker og Drammen så ambisjonene bør nok reflektere dette. Men er det stor nok etterspørsel, og betalingsvilje så mener jeg vi i Lier kommune skal komme med et tilbud. Og om man ikke har fast opplegg så kan man kanskje formidle tjenester. Jeg har selv barn på hhv. 4 og 6 år og synes det er dårlig at ”kulturkommunen” ikke kan tilby barna noe kulturtilbud før de er 8 år gamle. Her er det mange muligheter for en fremtidsrettet, aggressiv og markedsorientert kulturskole som kan bidra til mangfold innen kulturlivet i Kommunen.

Lier Høyre tok initiativ til å startet prosessen med å se nærmere på kulturskolen rett før jul.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode