Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Stor kunstmønstring i Vestregionen.

107 kunstnere fra 13 kommuner, ni fra Lier, åpner dørene og sier velkommen til alle som vil besøke dem.

 
I tidsrommet 1. til 9. september vil Vestregionen, som består av 13 kommuner invitere deg på en kunstreise til 107 forskjellige kunstnere i regionen.

Gjennom prosjektet ”Kunst rett vest” skal du kunne møte kunstneren i atelieret og få et innblikk i hvordan arbeidet foregår der. I det gamle Slammbassenget på Slemmestad vil det være en kollektivutstilling der alle kunstnerne er representert. Kanskje er det en ide å besøke kollektivutstillingen først og orientere seg derfra i forhold til hvilke atelierer det senere kan være interessant å besøke?

I forbindelse med prosjektet er det laget et kart som gjør det lettere å finne fram til kunstnerne. Kartet får du på biblioteket eller på Servicetorget i Rådhuset.

I andre etasje på Galleri Perrongen har Eva Solheim sitt atelier. Til tross for dårlig plass ønsker hun alle hjertelig velkommmen i prosjektdagene.
Nå er hun travelt opptatt med å legge siste strøk på det store maleriet som skal ut til kollektivutstillingen på Slemmestad. Det store bildet nærmest skriker etter å komme på en vegg med mye rom rundt seg.

Eva Solheim er en av Liers mest profilerte og særegne kunstnere. Hun har et lett gjenkjennelig identitetsmerke som kommer tydelig fram i det meste av hva hun gjør. Hun er utdannet grafiker og har arbeidet mye innenfor sjangeren. Nå har hun et engasjement i Drammen i regi av Den kulturelle skolsekken, som går ut på å gi alle elevene i sjuendeklasse undervisning i grafikk . Dessuten har hun tegneundevisning på Kulturskolen i byen, en arbeidsplass hun ikke kan få fullrost.

Men på loftet på Lier stasjon er det maling. Hun medgir å ha kommet litt seint i gang, ville ikke gå faren, den kjente drammensmaleren Arne Solheim, i næringa. Eva maler landskap, kysten og fjellet; ikke landskapsmalerier i tradisjonell forstand, men bilder som har en temperatur, et lys og en struktur som gjør at du som betrakter straks kjenner deg igjen og assosierer det du ser med tidligere erfaringer.

Men gjenkjennelsen er langt fra nødvendig. Fargene, linjene og selve komposisjonen gjør at bildene er en estetisk opplevelse i seg selv uten at du behøver å være innom din egen erfaringsbakgrunn. Hun spenner ofte opp store lerreter, viser oss elementene i virvlende kaos - en høstdag til fjells, eller i skjønn forening, med havblikk, gylne svaberg og dis.

I de mindre formatene fokuserer hun på detaljene, på tegningen på svaberget, eller det blankskurte gråberget oppunder breen. Jo, Eva er glad i norske fjell og svensk vestkyst. Jeg drikker fruktte og snuser inn terpentin og malingslukt som kommer fra fargeklatter vakkert dandert på paletten.

Eva prater om det ene og det andre, enda hun stadig er bortpå bildet med et strøk her eller kanskje der. Ikke helt fornøyd, men langt fra det motsatte, og hun vet hun har funnet retningen.

 Det er koselig på loftet hos Eva. Hun er ikke akkurat vårt sinnbilde av en kunstner, men et bilde kan rettes på og gjøres bedre. Det lærte vi en regntung søndag på atelieret hennes.

 Hun synes hele ideen med "Kunst rett vest "er flott.

Det er mye som skal skje på få dager, og plutselig er denne enestående anledningen til å bli bedre kjent med kunstnere i lokalmiljøet bokstavelig talt gått rett vest. Så det gjelder å følge med, være litt i forkant og i hvert fall gå innom Servicetorget og hente program og kart.Flere saker fra arkivet

Kunstopplevelser på sensommeren

Blant de 112 kunstnerne fra hele Vestregionen er seks lokale kunstnere kommet gjennom nåløyet til "Kunst rett Vest 2008"

Bare to av 106 er fra Lier

Av 171 søkere ble 106 antatt til årets Kunst rett Vest, som er den største kultursatsningen i Vestregionen. To av de antatte er fra Lier.

”Kunst rett Vest”

med alle ordførerne i ryggen!

Seks Lierkunstnere med i ”kunst rett vest”

Liernett besøkte en av dem.

Kunst-rett-vest gir kontakt med lokale kunstnere

Eva Solheim (bildet) og Sissel Vagard fra Lier er blant de 105 kunstnerne som er med på den store og spennende kulturmønstringen i Lier og femten omliggende kommuner.

Fargerikt og hektisk på Galleri Perrongen

Det ble en hektisk helg i Liers eneste kunstgalleri, Galleri Perrongen på Gamle Lier stasjon.

To morsomme helger

Eva Solheim var Liers eneste deltager i årets "Kunst-rett-vest". Her er hennes erfaringer fra de to åpne dagene.

Årets kunstner er fra Lier

Bente Sommerfeldt-Colberg, som på bildet speiler seg i sin "Pustende klode", ble valgt til årets kunstner blant de hundre deltagerne på årets Kunst-rett-vest utstilling.

Kunst rett vest 2012

Galleri Trafo i Asker vil vise årets fellesutstilling i tiden 9. - 21. oktober. Eva Solheim har deltatt på mange av de tidligere utstillingene.

Interessert i Kunst-rett-vest? Dra først rett øst!

På Øvre Bø på Lierskogen holder Morten Krohg og årets ”Kunst-rett-vest”- kunstner, Bente Sommerfeldt-Colberg, atelierene sine åpne denne og neste helg. Bildet viser litt av utsmykningen Bente har laget til Rosseland skole.

Kunst rett vest med lite fra Lier

Det er meget stor interesse for å delta i årets Kunst rett vest, men det blir bare én deltager fra Lier.

Per Kr. Strand ny kunstformann

Lier kunstforening har valgt Per Kr. Strand til ny styreleder og har programmet klart for resten av året.

En fornemmelse av å være menneske

Nå bør folk kjenne sin besøkelsestid og ta turen til de lokale kunstnerne som er med på kunstmønstringen ”Rett Vest”. Til helga står atelierer og gallerier åpne, og publikum får møte kunstnere og høre - og kanskje se hvordan kunsten blir til.

Kunst som varmer

Lier kunstforening – med publikumsvennlig kunst i Galleri perrongen

Siste sjanse søndag

Lena Akopian har siden lørdag 18. april stilt ut bilder hos Galleri Perrongen, Lier kunstforenings lokaler i Lierbyen. I morgen pakker hun sammen. Kommer du mellom 12 og 15, kan du få den med deg.

Velg klosteret i helga

Gå i kloster – i hvert fall for et par timer. I forbindelse med kunstmønstringen Kunst rett vest holder 9 lierkunstnere atelierene sin åpne for publikum i helga

Estetikk i hverdagen

På besøk hos Lillann Svendsrud i Sørsdalgata

Film og geometri i kunst for tiende klasse

Den kulturelle skolesekken bringer kunstnere inn i klasserommet.

MayGunn Riis i Galleri Perrongen

Med adresse i Lier, atelier i Asker og med skarpt blikk for Svalbadrnaturen.

Sigbjørn Haraldsen på Galleri Perrongen

Bortsett fra enkelte avstikkere har han holdt seg i Lier.

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Stort stipend til Morten Krohg

Den meget anerkjente kunstneren Morten Krohg, som bor på Øvre Bø på Lierskogen, har fått enda mer anerkjennelse og et stipend på 300.000 kroner.

Lokale kunstnere i menighetshuset

Frogner menighetshus er stedet for kunstinteresserte denne helgen. I samtlige fire etasjer er det utstillinger, og det er lokale kunstnere som stiller ut og selger.

Lierkunstner ble vel mottatt i Kongsberg

Et tredvetall interesserte møtte opp da Kongsberg Kunstforenings sommerutstilling ”Bobler” ble åpnet lørdag. Utstillingen består av noen av Bente Sommerfeldt-Colbergs spennende installasjoner og glassbobler.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

"Øyeblikk av evigheten" i Lier

Legg helegturen i februar innom Galleri Perrongen og møt kunstneren Tor Olav Foss sin spennende verden

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

”Julegleder” i november

Med årets juleutstilling nærmer Lier Kunstforening seg slutten på en flott sesong. Kunstforeningens leder, Rose Zavodny, har sammen med gode hjelpere, gitt liunger og andre mange fine kunstopplevelser. Og basen har vært Galleri perrongen.

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

Kart med for stor misvisning

Her om dagen fant jeg et sykkelkart for Drammen, Lier og Eikerbygdene i postkassa.

Få med deg Morten Juvet

Kunstneren har nå utstilling i Galleri Perrongen i Lierbyen - og du har et par uker å gjøre det på

Siste Huskonsert med Kari

Det ligger i navnet. Kari Øvensen er klaverpedagog og har i mange år arbeidet som lærer ved Kulturskolen i Lier. Nå takker hun for seg

Stiller ut i Kunstnerforbundet

Hvis du foretrekker bilder av elg ved solnedgang, skal du ikke lese videre.

Feirer med nytt kulturverksted

Kunstnerparet Signe Eira (bildet) og Knut Nyheim, bosatt på Lierskogen, feirer Kamerinas 10 års jubileum ved å presentere et rikt program på Hovin i Telemark

Leder

Den kulturelle skolesekken

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Fjolls til fjells

- Hva i all verden er den greia med å dra til fjells midt på våren? Det spørsmålet stiller vår gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Bli med på Kabaret

Lier Kammerkor setter opp kabareten ”Evig Din?” med forestillinger i Drammen teater 12. - og 13. mai

Kulturnatten i Lier lørdag 14. oktober

Kulturnattarrangementer blir ofte gjennomført som byarrangementer. Men ikke i Lier...

Nei til pol i Lier

Maxi-petit av Thorvald Lerberg

Hobbykunstnerne fyller Frogner menighetshus

Denne helgen setter lokale hobbykunstnere sitt preg på tre etasjer i menighetshuset i Lierbyen.

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Kulturblomstring i kulturbygda Lier?

Det kommer et hverdag etter et valg. Vi Høyre vil, tradisjonen tro, følge opp våre saker med mål om å legge fram et politisk regnskap som er i ballanse også ved (...)

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Sesongåpning på Galleri perrongen

Nå er det mulig å få god og slitesterk kunst på Galleri perrongen til en fornuftig pris.Lørdag og søndag fram til 19. februar stiller modumkunstneren Liv S. Grønlund ut silketrykk, akrylmalerier og litografier i Gamle Lier stasjon i Lierbyen

Kunsten på Høvik et skoleeksempel

- Å jobbe frem kunst i så fine lokaler er en fornøyelse, sier Bente Sommerfeldt-Colberg. Hun er den eneste liungen blant de seks kunstnerne som bidro til utsmykningen av Høvik skole.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Slekter følger slekters gang

9-åringen kom tidlig i vår og proklamerte: - Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål! Ukens petit er ved Brynhild Heitmann.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Det var denti’

Årboka til Historielaget er i handelen. Her har du julegaven på overtid.

Den som glemmer lokalhistoria

Ja, hva med den?

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Vestregionen markedsfører seg gjennom kultur

De 13 kommunene i Vestregionen har i samarbeid med ulike aktører gått sammen om å markedsføre 13 arrangementer som er knyttet til vann. I brosjyren Opplevelser ved vann er det arrangement for enhver smak.

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Hva tror bergenserne de er?

Den som fotograferer vet at et bilde kan bli ganske annerledes bare man flytter seg litt. På samme måte gir de fleste reiser et nytt syn på mer enn geografi, skriver ukens petitskribent Knut A. Andersen, som har vandret gatelangs i Bergen.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Den gode skoletimen

Mediene renner over av elendighetsbeskrivelser av den norske skolehverdagen. Derfor er det hyggelig for oss i Liernett å kunne være litt motstrøms og rapportere fra den gode skoletimen på Tranby, der trivselsfaktoren både blant elever og lærer var god og læringsutbyttet likeså.

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Sommerens utstilling på Bygdetunet

"Med bil og buss i Lier". En reise i eget hode før jeg sykler dit.

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

Den kulturelle skolesekken.

I ei tid der kultur og skole er utsatt for sparekniven, kommer ei gavepakke av de sjeldne. 180 millioner skal årlig brukes på å tilby landets grunnskoleelever et likt og godt kulturtilbud. Pengene er tenkt brukt til å gi elevene en kulturell identitet og et forhold til egne røtter.

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Populær sommerutstilling

Mange skoleklasser ønsker å komme til Bygdetunet for å se sommerutstillingen ”Da klokka klang"

Flott konsert i Sylling

Magnolia Jazzband med Lillian Bouttè i Sylling kirke

Juleball på skolen

Juleball en del av allmenndannelsen eller glitter og stas uten innhold.

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Den onde viljen

Ny bok av lierforfatteren, Karin Fossum. Den niende med overbetjent Konrad Sejer

Trim i marka i 35 år

Trimutvalget i Lierbygda O-lag inviterer liungene til en ny sesong med turorientering.

Møt forfattere på Gamle stasjon

Marit Reiersgård Bredesen og Gert Nygårdshaug (på bildet) er til stede på litteraturaktivitetene på Galleri Perrongen.

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Siri i sentrum

Er tradisjonell senterpartipolitikk bra for lierbonden, eller er det slik at landbruket i dag drives best av folk med røtter i næringspartiet Høyre? Før vi går videre: Bør Lier ha sitt eget kulturhus?

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Skolestart

Ukens petit er skrevet av Toril Prytz Kverneng

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

- Helt fantastisk

Slik blir årets kulturprisvinner karakterisert av Pål Anders Ullevålseter som har kjent Hans Erik Fuglerud i nærmere 20 år.

Sambygdingen, Gert Nygårdshaug, med nye bok

Klokkemakeren , ei bok til glede og ettertanke. Nyt den gjerne med et lite glass genever i høstsola. Det vil være helt i forfatterens ånd.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Jakten på Judas

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Små glimt

Stemningen var god, selv om publikumsoppslutningen var ujevn da Liernett var innom de fleste arrangementene mellom klokka 20 og 23

Månedens blomst

Månedens blomst for juli til Arne Ask

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.