Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ec6220037fd5d892fd7eeb21588c6d44

Stor kunstmønstring i Vestregionen.

107 kunstnere fra 13 kommuner, ni fra Lier, åpner dørene og sier velkommen til alle som vil besøke dem.

 
I tidsrommet 1. til 9. september vil Vestregionen, som består av 13 kommuner invitere deg på en kunstreise til 107 forskjellige kunstnere i regionen.

Gjennom prosjektet ”Kunst rett vest” skal du kunne møte kunstneren i atelieret og få et innblikk i hvordan arbeidet foregår der. I det gamle Slammbassenget på Slemmestad vil det være en kollektivutstilling der alle kunstnerne er representert. Kanskje er det en ide å besøke kollektivutstillingen først og orientere seg derfra i forhold til hvilke atelierer det senere kan være interessant å besøke?

I forbindelse med prosjektet er det laget et kart som gjør det lettere å finne fram til kunstnerne. Kartet får du på biblioteket eller på Servicetorget i Rådhuset.

I andre etasje på Galleri Perrongen har Eva Solheim sitt atelier. Til tross for dårlig plass ønsker hun alle hjertelig velkommmen i prosjektdagene.
Nå er hun travelt opptatt med å legge siste strøk på det store maleriet som skal ut til kollektivutstillingen på Slemmestad. Det store bildet nærmest skriker etter å komme på en vegg med mye rom rundt seg.

Eva Solheim er en av Liers mest profilerte og særegne kunstnere. Hun har et lett gjenkjennelig identitetsmerke som kommer tydelig fram i det meste av hva hun gjør. Hun er utdannet grafiker og har arbeidet mye innenfor sjangeren. Nå har hun et engasjement i Drammen i regi av Den kulturelle skolsekken, som går ut på å gi alle elevene i sjuendeklasse undervisning i grafikk . Dessuten har hun tegneundevisning på Kulturskolen i byen, en arbeidsplass hun ikke kan få fullrost.

Men på loftet på Lier stasjon er det maling. Hun medgir å ha kommet litt seint i gang, ville ikke gå faren, den kjente drammensmaleren Arne Solheim, i næringa. Eva maler landskap, kysten og fjellet; ikke landskapsmalerier i tradisjonell forstand, men bilder som har en temperatur, et lys og en struktur som gjør at du som betrakter straks kjenner deg igjen og assosierer det du ser med tidligere erfaringer.

Men gjenkjennelsen er langt fra nødvendig. Fargene, linjene og selve komposisjonen gjør at bildene er en estetisk opplevelse i seg selv uten at du behøver å være innom din egen erfaringsbakgrunn. Hun spenner ofte opp store lerreter, viser oss elementene i virvlende kaos - en høstdag til fjells, eller i skjønn forening, med havblikk, gylne svaberg og dis.

I de mindre formatene fokuserer hun på detaljene, på tegningen på svaberget, eller det blankskurte gråberget oppunder breen. Jo, Eva er glad i norske fjell og svensk vestkyst. Jeg drikker fruktte og snuser inn terpentin og malingslukt som kommer fra fargeklatter vakkert dandert på paletten.

Eva prater om det ene og det andre, enda hun stadig er bortpå bildet med et strøk her eller kanskje der. Ikke helt fornøyd, men langt fra det motsatte, og hun vet hun har funnet retningen.

 Det er koselig på loftet hos Eva. Hun er ikke akkurat vårt sinnbilde av en kunstner, men et bilde kan rettes på og gjøres bedre. Det lærte vi en regntung søndag på atelieret hennes.

 Hun synes hele ideen med "Kunst rett vest "er flott.

Det er mye som skal skje på få dager, og plutselig er denne enestående anledningen til å bli bedre kjent med kunstnere i lokalmiljøet bokstavelig talt gått rett vest. Så det gjelder å følge med, være litt i forkant og i hvert fall gå innom Servicetorget og hente program og kart.Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode