Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7ff3d5464e30dea502ee6f655c3cc736

Få med deg Morten Juvet

Kunstneren har nå utstilling i Galleri Perrongen i Lierbyen - og du har et par uker å gjøre det på

Lørdag var det åpning av Morten Juvets kunstutstilling i Galleri Perrongen. Vi var ikke der, men stakk innom søndag sånn ved middagstider. Da var det stille i lokalet, bildene skulle få snakke for seg.  Og vi skulle danne oss et inntrykk upåvirket av jålete forståsegpåere som i god avstand fra den kunsten de er kommet for å se, gjerne klumper seg samme i midt i lokalet og peker fnisende  på  bildene med champagneglassene. 

Jeg visste lite om kunstneren fra før og hadde knapt sett noen av bildene hans da fluesoppene på turkis bunn sammen med blå kaniner foran hvite bjerkestammer slo mot meg fra galleriveggene.. Hva var dette for noe naive greier? Var det bare surr og blott til lyst? Gjorde fyren narr av oss? Dreide det seg bare om kåte harer, lure rever og vakker, men giftig fluesopp?

La meg si det slik: Vi er redde for det unormale. Når noe blir plassert i ukjente settinger og river i stykker den virkeligheten vi er vant med, stivner vi. Surrealismen rører ved tingenes orden. Den river ned det reisverket hele vår virkelighetsforståelse bygger på og sier oss at kanskje alt er helt annerledes. Slikt skaper angst og frustrasjon, men kan også virke befriende og nyskapende . I hvert fall rokker Juvet ved kunstbegrepet til mange og river ned en del tillærte forestillinger om hva kunst er. Eller kanskje kunst nettopp er å sette sammen alt på nye og uvante måter?

Så mye om innhold. Så til utførelsen, Juvet er teknisk svært dyktig, noe som jeg igjen synes gjør det lettere å finne fram til en mening med bildene.

I hvert fall hadde jeg en givende time sammen med kunsten til Juvet og en hyggelig vakt fra Lier Kunstforening. Så legg turen innom Galleriet i Lierbyen, slå opp visiret, så greier Juvet resten.

Klikk deg inn her:

http://www.kulturnett.no/personer/person.jsp?id=T1451981

http://www.liernett.no/?artikkel=1418

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode