Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: dd8df574619d1e34f660552b5c259499

Merkevaren musikk

Onsdag og torsdag setter niendeklassingene på Lierbyen skole opp musikalen "Drømmen" i skolens gymsal

- Vi er hva drømmer er laget av. Omtrent det skrev William Shakespeare for mer enn 400 år siden. På engelsk selvsagt, men drømmene lever overalt hvor det fins mennesker og er kanskje kraften som får oss til å holde ut.

Årets niendeklassinger ved Lierbyen skole har valgt drømmen som gjennomgangstema i årets musikal som de til uka setter opp i skolens gymsal. Der vil de gjennom tekster, musikk, film og power-point-framstillinger vise oss hvilken betydning drømmen har - og har hatt, og la oss få sanne det salig fader Shakespeare skrev.

Drømmen oppstår gjerne i de uvirksomme timer, når tanken ikke følger  bestemte spor, men vandrer fritt. Aldri har vel drømmene bedre kår enn i klasserommet når ordene fra kateteret faller på steingrunn, og elevene finner det mer formålstjenlig å la seg styre av egne tankespinn i noenlunde rolige omgivelser.

Dette er den tredje musikalen Turid Jørgensen Rivrud og  Bent Bredesen har ansvaret for.  Musikkprosjektet er kommet inn på planen for hva niendeklassingene er forventet å skulle gjøre. - Det starter gjerne med musikken, sier Bent. -Tre klasser skal i løpet av høsten finne seks melodier, spille dem sammen og framføre dem på scenen uten noen som helst slags play-back. Målet er at alle skal få prøve seg, og så får vi se hva den enkelte egner seg best til. Vi må ha sangere, scenearbeidere, datakyndige og filmprodusenter. Vi skal basere en del på film og bilder, og dessuten lydopptak.  Elevene skal kort sagt delta i en sceneproduksjon fra a til å.

-Vi er alle avhengige av hverandre, sier Turid.  Her blir det lite tid til drømmer. Men drømmen er jo nettopp å lykkes, og samspill og hardt arbeid er en forutsetning for at så skal skje. Med de to foregående musikalene friskt i minne, ser vi fram til oppsetningen på Lierbyen skole og oppfordrer ungdomsskolene i bygda til å ta i mot tilbudet om å komme og se den.

Dessuten bør foreldre og andre voksne legge turen til Lierbyen på onsdag eller torsdag kveld. Der vil de få oppleve noe av det som foregår i norsk skole i dag.

Vi sier i hvert fall:  Break a leg! 

Les også: http://www.liernett.no/?artikkel=2308

http://www.liernett.no/?artikkel=2408

http://www.liernett.no/?artikkel=1256

Forrige artikkel:Stemning i Frogner kirkeNeste artikkel:Mine
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode