Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: af3d2f1552522cc193bf29bc3fd70bc6

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

Ideen om å selge elevenes brukte bøker ble tent og så var vi i gang.
 
Alle elever som hadde bøker de ikke trengte kunne ta disse med på skolen. Elevene skrev selv hva de ønsket å selge bøkene sine for, navn og trinn inne i bøkene. Elevrådet skrev alle bøkene inn på lister og sorterte bøkene. Det kom inn ca. 600 bøker, så dette var en stor jobb. 
 
For salgsjobben fikk elevrådet halvparten av det bøkene ble solgt for. Så målet om å spre leseglede og
lesestoff i tillegg til å tjene litt penger ble nådd.  
 
Elevrådet møtte tidlig opp onsdag morgen, for alle de 600 bøkene og bladene skulle legges fint utover på benker, krakker, matter og bord. Det skulle jo være mest mulig likt en butikk.
 
Vi var veldig spent på om de andre elevene hadde husket penger. Det hadde de og salget ble en suksess. Ca. 450 av 600 bøker ble solgt og det ble solgt bøker for over 7500 kr. Nå gjenstår bare jobben med å gi tilbake de bøkene som ikke ble solgt, regne ut hvor mye de forskjellige bokeierne skal få og høre med alle elevene på skolen hva elevrådet skal bruke de ca. 3500 kr på.
 
Dette er noe vi virkelig anbefaler til andre skoler og barnehager. Det står helt sikkert mange bøker i de tusen hyller som andre kan ha glede av. Ta kontakt med Heia skole for tips.
 

Elevrådsrepresentantene.

Fornøyde jenter fra 3.trinn  

Forrige artikkel:Årets siste postNeste artikkel:- Tulipanmafia skadet gartnerier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode