Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 68f729e7f48a3796fe3fbc2215ed114b

Berit Dahl Soltvedt, et åndelig og kulturelt kraftfelt i Lier

Antakelig er det ingen liung som har så stor kjennskap til St. Hallvard som Berit Dahl Solrtvedt

 
Med både pensel og penn har hun gjort oss mer fortrolige med gutten som er vår egen helgen på hjemmeplanet.

Knapt noen liung har skrevet så mye om de farene som truer vår eksistens, og heller ingen andre jeg kjenner har gitt oss oppskriften på hvordan vi skal kunne komme ut av krisen som truer.

Hun bruker hele seg og samler viten fra nærmest fra alle steder til å underbygge sin teori om at vi er på ville veier, og at det er på høy tid å vende om. Vi må gjennom en åndelig renessanse, vi må som mennesker finne fram til vår tiltenkte plass i skaperverket.

Det er kraft og vitalitet i det hun gjør, og hun har et brennende ønske om å formidle en  sannhet som i store trekk har sin forankring i førindustriell tid. Store ord, men Berit har aldri vært beskjeden når det gjelder det hun tror på. Og hun henter belegg for sin viten både fra vitenskap og mer åndelige sfærer.

Hun har enorm arbeidskapasitet, og har produsert et imponerende antall malerier og også forfattet bøker og litterære skrifter, som hun selv ha illustrert.
Alt fra tidlig lørdag morgen var hun på plass i lokalet på Stasjonstorget der hun hadde utstilling, presenterte bøker, holdt foredrag og var gjerne med i diskusjoner med besøkende som kunne stille seg noe undrende til det som ble presentert.

Denne gangen viste hun også fram en vandreutstilling som hun håper vil fatte interesse spesielt blant skoler.Hun kommer  gjerne  selv og gir nærmere forklaring på det som stilles ut.  Utstillingen ble første gang vist i Kirkens bymisjon i Drammen i april 2008.

Nå er det meningen å tilby den til alle som er interesserte i å ta utfordringen i den tiden vi lever i på alvor. Det haster med å begynne en snuoperasjon.

Dermed er utfordringen gått til skoler Kulturkontor og foreninger. Få den inn på aktivitetsplanen fortest mulig og vær med på å legge til rette for at flest mulig får kjennskap til Berits spennende verden.

Utstillingen er også interaktiv. og folk oppfordres til å komme med egne forslag, og unge innbys dessuten til å være med på et fellesprosjekt som vil kunne publiseres. Alt er kostnadsfritt, ettersom hun har fått sin borgerlønn i form av pensjonen -  som hun sier.

Les også: http://kjernehuset.no/frontpage.asp

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 12. oktober 2008 19:18: Liung
Det var mye bra fra mange deltagere i årets kulturnattarrangementer, men Berit Dahl Soltvedts tankevekkende utstilling var nok det mest seriøse og gjennomarbeidede innslaget.

Berits utstilling krevde både tid og oppmerksomhet, og mange poenger gikk kanskje derfor hus forbi i denne omgang. La oss håpe på nye muligheter, enten på nett eller som en ny utstilling.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode