Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Les også: http://kjerstiwold.no/kw/

Wold på Tranby

«Det er mange jeg syns er veldig flinke, og når jeg ser opp på veggen her på biblioteket og hvem dere har hatt besøk av, så er det jo mange flinke norske,» sier Kjersti Wold og ser opp på veggen over oss, en lang rad av forfattere som tidligere har besøkt Tranby Skole.
«På barnelitteratur, så er jeg veldig opptatt av Roald Dahl, jeg syns han er fantastisk. Og på voksenlitteratur, så har man Sigrid Unsedt, for eksempel, hun syns jeg er en stor, stor forfatterinne.» Mange av elevene i åttende klasse på Tranby skole har akkurat sittet ytterst på stolen og lyttet til Wold lese fra sin aller ferskeste bok – med stor innlevelse. Og det var ganske tydelig blant elevene hva de syntes.
«Det hender jeg involverer elever, ja, når jeg skal skrive en bok, og at de kommer med forslag og sine erfaringer og sånn, og det er veldig gøy når de har bidrag.» Wold har opp gjennom forfatterskapet holdt utallige skrivekurs for barn og unge – men også mange andre forskjellige yrkesgrupper.
«Jeg syns for eksempel det er gøy å jobbe med lærere, for de liker å prøve nye ting, og... de er ikke så redde, og de er ofte glad i språk og det å uttrykke seg. Jeg syns også det er veldig spennende å jobbe med prester som skal lage prekner i kirker, og illustatører har det også vært gøy å jobbe med, de skal lære seg å skrive tekster til bildene sine.» Kjersti Wold smiler og retter på håret. Men har hun noen gang oppdaget en forfatterspire blant kursdeltagernene?
«Ja, det har jeg. Det er noen ganger jeg oppdager at: «oi, her er det jo åpenbart et talent!» og jeg har også hatt folk på skrivekurs som har blitt forfattere etterpå.»

Wold har i følge henne selv nesten alltid visst at det var forfatter hun ville bli. Da hun var liten så hun for seg seg selv i et stort fabrikklokale, fortellende historier og fortellingen inn i en trakt. På den andre siden kom bøkene ut, fiks ferdig.
«Jeg begynte først med å bare dikte opp historier og syntes det var veldig morsomt, og var litt sånn i underholdningsbransjen i gata der jeg bodde, og det var ved å lage historier. Så har jeg alltid vært veldig glad i å skrive opp i gjennom hele skolegangen min, men min aller første tekst... da var jeg nok rundt 19 år, tenker jeg, da jeg skrev min første novelle sånn på fritida. Det var sånn det startet.» Hun forteller at mannen til læreren hennes var forfatter. Wold skrev lange stiler med masse innhold, men mye gramatikk å rette, likevel hadde hun gode karakterer. Hun forklarer at hun ikke er helt sikker på hva hun ville drevet med hvis hun ikke brukte såpass mye tid på å nettopp være forfatter.
«Ja, det er vanskelig å svare på. Tja, det er ikke så lett å si. Det har jeg ikke tenkt på. Noe kreativt i hvertfall!»

Den første boka, «Sarahs stemme», kom ut i 1988.
«For meg så var det en kjempeskuffelse, desverre,» forteller hun.
« - for den ble seende så veldig annerledes ut enn det jeg hadde tenkt meg. Jeg hadde sett frem til dette her magiske øyblikket, hvor jeg skulle liksom: «wow, min egen bok!», og så ble det feil farge og dette fotografiet som vi skulle ha på forsiden ble helt feil klippet til, og ... Det var en nedtur, rett og slett!» sier hun og ler godlynt.
«Jeg skrev jo først for voksne, og regner meg fortsatt som en sånn blandingsforfatter,» forklarer hun.
«... så dette med barnebøker kom mer inn etterhvert, etter at jeg hadde skrevet voksenbøker i noen år.»

17 bøker har det blitt, etter et nesten 20 år langt forfatterskap. Elleve av dem er skrevet alene, og seks stykker sammen med andre, blant annet illustratører. Etter debutboka i 1988 har hun vært med på en utgivelse nærmest en gang i året.
«Det er veldig, veldig sjelden jeg får skrivesperre, men det hender at jeg har hatt noen perioder med lavt bluss på inspirasjonen, men jeg er ganske lett antennelig,» sier hun og ler før hun fortsetter:
«Jeg får fort inspirasjon og noen ganger har jeg disse tidsfristene eller deadlinene som gjør at jeg bare må,» forteller hun og legger trykk på det siste ordet.
«Jeg har noen skriveteknikker som gjør at jeg kommer i kontakt med et materiale eller noen historier som ligger og slumrer i meg. Det er noe som heter «friskrift» som går på å skrive i tidsintervaller. Man skriver og skriver og skriver uten å stoppe og da kan man komme seg over noen barrierer. En skrivesperre er ofte fordi man har blitt så streng mot seg selv at man ikke får gjort noe. Men når man skriver friskrift blir man litt snillere mot seg selv, og da kan det komme ting som man har lyst til å skrive om.» Etter tredjeboka «Reisesirkel», begynte Kjersti Wold å skrive og utgi en hel del barnebøker.
«Noe av grunnen til at jeg har syntes at det har vært morsomt å drive med barnebøker er at jeg etterhvert ble mamma selv, og det brakte meg nærmere det med å skrive for barn.» Så er da mye av det hun har skrevet selvbiografisk på dette punktet?
«Jeg har skrevet noe selvbiografisk, men det er kanskje bare... 5% av hele forfatterskapet mitt.»

«Jeg har jo jobbet litt med dramatikk, men det er stort sett prosa som jeg skriver, og jeg skriver så og si aldri lyrikk, så det er nok prosa som er min sjanger. Og jeg liker godt noveller. Barnebøker er jo romaner, i alle fall mange av dem ... Jeg liker mye forskjellige ting, jeg, jeg liker å veklse!» sier hun og smiler. I hovedsak har Wold skrevet romaner, både for voksne og barn, og det har blitt mange, gode bøker.
«Det syns jeg er vanskelig å svare på. Jeg får av og til det spørsmålet, men jeg vet ikke. De er så forskjellige. Det er så forskjellig å skrive for barn og å skrive for voksne, noen er litt humoristiske, noen er mer alvorlige. Jeg ser dere har denne novellesamlingen som heter «Prinsessene lander» og det er vel en bok jeg godt kan stå inne for,» forteller hun når jeg spør henne om hvilken bok hun mener er den beste hun har skrevet.
«Er det ei bok som har betydd mye for forfatterskapet ditt?»
«I boka «Reisesirkel» som jeg har skrevet, der skriver jeg om akkurat det, ei bok som har betydd mye for meg. Da har jeg valgt meg ut en bok som heter «Kassandra,» av en tysk forfatter som heter Kristian Wolf, men det er en historie som går tilbake til mytologien og det gamle Hellas, noe som alltid har fascinert meg. Så denne historien som dere hørte i dag, eller i alle fall deler av den, har også et mytologisk utgangpunkt. Det har denne «Kassandra» også.» Boka Wold leste fra tidligere på dagen omhandler også mytologien. Det er tydelig at dette er et interessant tema for forfatteren. Boka (som foreløpig ikke har noe navn) handler om fjorten ungdommer i Athen som skal ofres til et uhyre i en labyrint. Fortellingen er sterkt inspirert av den gamle mytologiske myten og uhyret Minotaurus og kong Minos, men Kjersti Wold har laget en egen vri på det. Mer skal vi ikke fortelle om det, bortsett fra at åttendeklassingene på Tranby ba henne lese mer og mer fra boka.
«Boka er så godt som ferdig,» forteller hun.
«Det er bare igjen å rett opp noen få ting før den skal i trykken.» Derfor fikk også elevene være med å påvirke tittelen. Det var mange forslag.
«Hva slags prosjekter har du på gang nå om dagen, bortsett fra boka du leste fra?»
«Ja, nå skal jeg i gang med en fagbok, og så håper jeg å kanskje kunne skrive en ungdomsroman fra krigen.»
«Hva med «Nettopp Jensen»?»
«Nei, det er fem bøker, og nå er denne serien avsluttet, for nå har han gått ut barneskolen, så nå forlater jeg ham, på en måte. Han går ikke videre over på ungdomsskolen.»

«Det heter seg at det bare er syv historier i verden,» forteller Wold.
«- og de fortelles igjen og igjen. Jeg syns det er vanskelig å vite hva som er mine temaer, men jeg liker nok godt å skrive om ting som handler om forholdene mellom mennesker.» Menneskene rundt henne inspirerer henne også til å skrive – og til nye karakterer i bøkene.
«Det hender de dukker opp, ja. Men det er ikke sånn at når jeg møter noen tenker jeg at «denne personen vil jeg inpireres av», men i det jeg skriver kan det være karaktertrekk eller en side av en person som dukker opp.»
«Hva inspirerer deg til å skrive?»
«Det kan være veldig forskjellig,» sier hun og ramser opp.
« - det kan være ting jeg leser, eller ting jeg drømmer om natta, det kan være fra reiser jeg har vært på, eller det kan være plutselige tanker som bare detter ned i hodet på meg.» Hjemme hos seg selv sitter Wold og skriver i et ombygd, lite sykkelskur.
«Jeg greier ikke å skrive på hoteller, eller andre steder, jeg må være hjemme i den lille skrivestua mi,» forteller hun og ler.
«Jeg har aldri hatt en fast jobb. Jeg har gjort litt av hvert, jeg har vært kokk, aktmodell, grapefruktplukker, jeg har jobbet litt på sykehjem... En gang, da jeg var litt lei av å være forfatter, søkte jeg på en fast jobb. Og den fikk jeg ikke,» fortalte hun til elevene tidligere på dagen. Og det var jo heldig for oss, for hvis ikke hadde vi gått glipp av mange fantastiske bøker, og et hyggelig og spennende forfattertreff.

Bibliotek

Flere saker fra arkivet

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Brit Bildøen på Tranby

Forfatteren, Brit Bildøen, var fredag på besøk hos niendeklassingene på Tranby. Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen har som vanlig intervjuet forfatteren

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

Smertefull skriveknipe…

Ukens petit er ved Rune T. Berg

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Espen Haavardsholm på Tranby – revolusjonær med myke kanter

-Har noen av dere hørt om Espen Haavardsholm? Ingen? - Jo, var ikke det han forfatteren som var her på fredag? -Nei, vi har ikke lest noe av han Men han leste fra ei bok da han var her, Roger gul het den visst og dessuten fikk vi høre fra noen noveller.

Juleball på skolen

Juleball en del av allmenndannelsen eller glitter og stas uten innhold.

Liunger på AUF-sommerleir

Denne helgen var nesten 700 unge Arbeiderpartipolitikere fra hele landet samlet til sommerleir på Utøya i Tyrifjorden. Blant dem var Alexander Cascio, Tina Skogmo og Emilie B. Wold fra Lier.

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Ønsker å bli journalist

Ane Borghild Herber (14), elev i 9. klasse ved Lierbyen skole, har praksisuke på Liernett.

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Reidar Kjeldsen nekter å bli voksen.

Reidar Kjeldsen nekter faktisk å bli noe annen enn han selv har tenkt å bli. Synd og skam. Denne Kjeldsen er tydelig en som ikke tar viktige ting så alvorlig. Men en ting skal han ha, forfatterbesøket på Sylling skole ble en suksess – mye på grunn av en del hyling og roping.

Det var bedre før

Kjartan Fløgstad på Tranby bibliotek. Liernett leste den sist boka hans, Grand Manila, før han kom

Gert Nygårdshaug til Tranby bibliotek

Fredag 20. oktober blir det gjensyn med forfatteren Gert Nygårdshaug på Tranby bibliotek. Sist han var der på forfatterbesøk var 20. april 2000

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

Med Grimsrud på Rørosbanen

”Mitt eventyrlige Lier” er en av flere bøker Per Grimsrud har skrevet med forellinger, dikt og eventyr fra Lier

Bokdebutant gjester 10. klasse og lærere på Tranby

Onsdag kommer Caroline Petersen til Tranby ungdomsskole. Der vil hun fortelle om boka si, «Mørkets lidenskap». Liernett har lest boka.

Thorvald Steen på Tranby

En forfatter for nesten alle alderstrinn

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

Nå roer du deg ned.

Da jeg våknet i åttetida, var bilen dekket av snø. Ingen ting er som å starte en lørdag med kald og våt snømåking. Litt for sent ute til en avtale stresset jeg ut, fikk varme i motoren og snøen av bilen. Da jeg igjen åpnet døra på førersida for å sette meg inn fikk jeg nakken full av snø. Lettere ilter satte jeg i å forbanne hele vinteren. Til slutt så jeg vel hvor dum jeg var og fikk roet meg ned med en kopp kaffe.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Terningkast på kirkebakken.

Det hender jeg angrer på det jeg skriver. Som da jeg for en tid siden i en leder i Menighetsbladet påstod ikke å huske en eneste av alle de prekener jeg har hørt. Det var flåsete og må ha virket sårende på prestene her til lands som forbereder ca. 1000 søndagsgudstjenester året rundt.

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

Ut i jobb

Vilde Skui (14), elev ved Lierbyen skole, har arbeidsuke på Egge skole.

Bokmarked på Frogner Menighetshus

Boka er død- leve boka

Sambygdingen, Gert Nygårdshaug, med nye bok

Klokkemakeren , ei bok til glede og ettertanke. Nyt den gjerne med et lite glass genever i høstsola. Det vil være helt i forfatterens ånd.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Med Grimsrud til Fjulsrud

Per Grimsrud etterlot seg en litterær arv bestående av alt fra store skjønnlitterære verk til vers, sangtekster, prologer og tekster fra livet i Lier. I boka "Lier i våre hjerter" finner vi eksempler på det meste.

Åse S. Ødegård,skriver støtt

"Det strøymer på meg, så eg knapt kan anda"

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Guttedrøm oppfylt

- Fra jeg var seks år har totuesenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby, sier Sondre Helgesen, opprinnelig fra Kanada i Lier og som her viser fjellområdet og toppen Ama Dablam i Himalaya.

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Magnolia og Maria Wright i Sylling

I går var det tradisjonell jazzkonsert med Magnolia jazzband og bluessangerinnen Marva Wrighti i Sylling kirke og på plenen til Simen Myhrene

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

To unge forfattere fra Lier

– Kristine Oseth Gustavsen (bildet) og Maren Westlie Mathisen viser at det er gode skrivetalenter i Lier.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Trost i taklampa

Peder Morset folkehøgskole med integrert gjestespill på Prøysenhuset og Det Norske Teatret, rett før påske.

Mennesket, det komplette mysterium

- Livet går sin gang, enten det går i kroker eller på skakke, i oppoverbakke eller nedoverbakke, skriver ukens petiskribent Gunnar Langsrud

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Redesign, fotografier og keramikk

Ungdommens kulturmønstring ble i kveld åpnet med en høytidelig tale av ordfører Helene Justad.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Varsleren

Karin Fossum skriver igjen

Skumringstime i biblioteket

Mandag kveld dempes lysene i Lier bibliotek. Det er skumringstime i samarbeid med Foreningen Norden, og årets tema er Humor i Norden.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Nissen får grøt i julen

Nærmere 350.000 setter ut grøt til nissen hvert år, og ytterligere 75.000 gjør det hvert annet år, men de fleste spiser julegrøten selv.

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Nygårdshaug som klassesett

Det synes Kirsten Jellum, norsklærer ved Tranby skole, etter å ha lest Mengele Zoo for 9. klassen sin

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

En siste julegave til deg selv

”Fortellernes marked” Gert Nygårdshaug oppgjør med religionen. "Sannhetens ord blir den falske kirkes død"

Søskenparet Haverstad går online

Det spreke søskenparet Maren og Sindre J. Haverstad har ikke bare brukt sommeren på konkurranser og trening

Den elektroniske historieboka

Er du oppdatert?

Leder

Noe om tillit og ansvar

Guttekonferansen- Politiet i Lier

Vi har intervjuet to politibetjenter om hva de synes om jobben deres og om korrupsjon er veldig utbredt i det norske politiet.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Jubileumsbok i feil format?

Å sammenflette Lier idrettslags store og små øyeblikk over 75 år er så pass krevende at den burde ha blitt mer synlig i bokhylla --

Lenkesamlingen på Liernett

Lite brukt ressurs?

Karate- gym på Kjøsterud

Drammen: 8. trinn på Kjøsterud ungdomsskole fikk en litt spesiell overraskelse i gymmen mandag 16. januar. I gymsalen stod en mann kledd i hvitt, og rundt livet hadde han et brunt belte. Det tok nok ikke lang tid før det gikk opp for de fleste at det var en kar fra områdets kampsportmiljø

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?