Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8ec39572d2c3337a423d0c9df1491eef

Thorvald Steen på Tranby

En forfatter for nesten alle alderstrinn

Veggene på Tranby bibliotek er tapetsert med norske samtidsforfattere. Lektor Lars Kolle har aldri mistet troen på verdien av å bringe elevene i nærkontakt med skriveføre  som setter ordene sammen på en måte som gir barn og unge i klasserommet  gode opplevelser, ansporer dem til egenaktivitet og gir dem innsikt i viktigheten av kunne formulere seg når det står om å ta føringa i egne liv.

Men også for lederen i klasserommet er forfattertreffene på Tranby et friskt møte med ei yrkesgruppe som i heldigste fall skaper den virkeligheten lærerne bare er forunt å kunne fortrelle om. Fredag var det Thorvald Steen sin tur. Han har erfaring fra skoleverket utover den vi alle har som tidligere elever i den norske enhetsskolen. I likhet med mange andre forfattere vi har møtt, har han sympati med den norske læreren, men har lite godt å si om det regimet dagens pedagoger arbeider under. Han tror det vil komme en reksjon nedenfra på det som har skjedd i skoleverket de siste åra.

Han har forelest mye om det å gå videre etter en knust livsdrøm og om å legge en kompasskurs langs en blindvei som for hans vedkommende tok slutt alt i fjortenårsalderen. Om det handler boka ”Vekten av snøkrystaller” Thorvald Steen skrev for et års tid siden, ei bok som synes å gå helt hjem hos elevene. Det er en selvbiografi i tråd med en slik som så sa mange norske forfattere begår i løpet av sitt forfatterskap. Men Steen sin er langt på vei den uhyggeligste vi har lest. http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article1416140.ece

Naturlig nok ble boka| et interessant høydepunkt i det Thorvald Steen snakket med elevene om. I kaffepausen gikk praten om Steens bøker med historisk innhold, hans store interesse for Midt-Østen og vår manglende forståelse for andre religioner – forøvrig et resultat av rein historieforfalskning. Han forteller oss at Sigurd Jorsalfar ved sin tilbakekomst til gamlelandet brakte med seg en bit av Kristi kors som var ment å skulle få plass blant Olavsrelikviene i Nidaros. Sigurd nektet å gi fra seg trebiten i protest mot den uforstandige og vettlause kristenfundamentalismen som hersket i den norske kirken. Tenk å kunne si noe slikt om Sigurd Jorsalfar? Hva kunne ikke Thorvald Steen få lagt inn i ei hvitebok om den norske skolen? Vi bare nevner det.

Intervju med forfatteren i morgen.

Les også: http://www.forfatterbloggen.no/roller/page/steen
Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode