Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 40008e4f4c6a65f72e497030b356eb15

Tilbake til skolen

Tidligere elever på Vivelstadskolen tilbake i klasserommet. Denne gangen på Bygdetunet

Vivelstad skole er 200 år. Den ble lagt ned i 1958, gitt som gave til Drammen museum i 1968. Ble så ti år senere overlatt Lier Historielag, demontert i 1995, gjenoppført på Lier Bygdetun året etter og har siden vært en slags hovedbygning på Nedre Overn.

Søndag var tidligere elever invitert til Bygdetunet for å minnes barndommens glade dager. 12 elevveteraner  hadde møtt opp, og etter en tur rundt i utstillingen, ”Da klokka klang,” samlet skoleholder Truls Hallingstad elevene i klasserommet. Han fortalte litt fra historien om Rakel Børresen som begynte på Vivelstadskolen mandag 3. mai 1915. Historien er gjengitt i kapittelet ”Skoledager på Vivelstad skole i årene 1915-1922" i boka ”Sånn var det den gangen” av John Willy Jacobsen. Den er fortsatt å få tak i. I tillegg til mye skolehistorie fins det i den godt lokalstoff fra bygda.

Etter en snau time, altså en skoletime, var det kaffe og vafler, og på tunet dro Bygdeoriginalene i gang dansen. I forbindelse med all viraken som oppsto i klasserommet, glemte skoleholderen oppropet, og vi måtte i etterkant skaffe oss oversikt over hvem som egentlig var til stede.

Med alle mulige forbehold gjengir vi her hva vi hørte:

Andreas Tveten, Marit Maudal, Rønnaug Egner, Rønnaug Melgaard, (Gullhaugen) Marit Hennum, Søren Falch Zapffe, Per Justad, Tormod Jensen, Arild Westhagen, Kjetil Lian, Gerd Hennum Lian, Odd Teigen.

Rettelser mottas med takk

Velkommen,  sto det på kateteret, men da læreren kom, var vi ikke lenger så sikre.

Kjetil Lian likte seg så godt på Vivelstadsklen at han ble der, på skolen, helt til han i fjor hadde sin siste skoledag som inspektør ved Lierbyen skole og gikk inn i pensjonistenes rekker.

Forrige artikkel: Kunstgress også på TranbyNeste artikkel:Demonstrerte for nytt kulturhus
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 27. august 2007 10:24: Kjetil Lian
Takk for fine bilder. Det mangler imidlertid et navn på elevene fra Vivelstad. Odd Teigen var også med.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode