Tilbake til skolen
Tidligere elever på Vivelstadskolen tilbake i klasserommet. Denne gangen på Bygdetunet
Vivelstad skole er 200 år. Den ble lagt ned i 1958, gitt som gave til Drammen museum i 1968. Ble så ti år senere overlatt Lier Historielag, demontert i 1995, gjenoppført på Lier Bygdetun året etter og har siden vært en slags hovedbygning på Nedre Overn.
Søndag var tidligere elever invitert til Bygdetunet for å minnes barndommens glade dager. 12 elevveteraner hadde møtt opp, og etter en tur rundt i utstillingen, ”Da klokka klang,” samlet skoleholder Truls Hallingstad elevene i klasserommet. Han fortalte litt fra historien om Rakel Børresen som begynte på Vivelstadskolen mandag 3. mai 1915. Historien er gjengitt i kapittelet ”Skoledager på Vivelstad skole i årene 1915-1922" i boka ”Sånn var det den gangen” av John Willy Jacobsen. Den er fortsatt å få tak i. I tillegg til mye skolehistorie fins det i den godt lokalstoff fra bygda.
Etter en snau time, altså en skoletime, var det kaffe og vafler, og på tunet dro Bygdeoriginalene i gang dansen. I forbindelse med all viraken som oppsto i klasserommet, glemte skoleholderen oppropet, og vi måtte i etterkant skaffe oss oversikt over hvem som egentlig var til stede.
Med alle mulige forbehold gjengir vi her hva vi hørte:
Andreas Tveten, Marit Maudal, Rønnaug Egner, Rønnaug Melgaard, (Gullhaugen) Marit Hennum, Søren Falch Zapffe, Per Justad, Tormod Jensen, Arild Westhagen, Kjetil Lian, Gerd Hennum Lian, Odd Teigen.
Rettelser mottas med takk
Velkommen, sto det på kateteret, men da læreren kom, var vi ikke lenger så sikre.
Kjetil Lian likte seg så godt på Vivelstadsklen at han ble der, på skolen, helt til han i fjor hadde sin siste skoledag som inspektør ved Lierbyen skole og gikk inn i pensjonistenes rekker.