Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 03db3bc2ad36906815d255c31a1eb4e7

Ekte liung?

- Mangfold og myter. Årets sommerutstilling på Lier Bygdetun åpner 22. juni

Ekte liung?
Hvem kan kalle seg ekte liung? Må du kunne vise til et familiegravsted på en av kirkegårdene i Lier der tre generasjoner før deg er gravlagt?

Lier er formet av innflyttere helt fra de første kom hit for 6000-7000 år siden. Opp gjennom århundrene har de vandret inn, slått seg ned, arbeidet og vært med og utviklet Lier. Vi inviterer deg med på en vandring; til en tidsreise som viser glimt fra Liers innvandringshistorie.

Kulturelt mangfold 2008 - Nasjonal satsing
Storting og regjering har vedtatt at 2008 skal være et markeringsår for kulturelt mangfold. Bakteppet for året satsing er de globale utfordringene, som økende migrasjon og internasjonalisering skaper, og Norges utfordringer som multikulturelt samfunn. Det er etnisk mangfold som er Mangfoldsårets hovedfokus. Men mangfold er så mye. Og alle aktører innen kulturlivet må tolke og aktualisere begrepet innenfor sine rammer. Utfordringene er forskjellige.

Kulturelt mangfold 2008 – i Lier
I Lier kommune har mer enn 10 % av befolkningen sin bakgrunn fra andre nasjoner. Vi har innbyggere fra over 90 land, men også fra nesten alle andre kommuner i Norge. Spørsmålet mange stiller seg er: Hvem er en ekte liung og hva skal eventuelt til for å bli en ekte liung?

Målet med utstillingen er å bli mer kjent med vår historie og det kulturelle mangfoldet vi i dag har i Lier. Vi ønsker bedre integrering og økt deltakelse for alle i Liersamfunnet. Vi trenger felles møteplasser. Det blir et historisk tilbakeblikk om innvandring opp gjennom historien og fakta om dagens innflyttere og innbyggere. Noen av innbyggerne blir du også nærmere kjent med gjennom spesielle presentasjoner.

Gå inn i historien og mangfoldet gjennom utstillingen og kulturprogrammet du også, og bli noen opplevelser og informasjoner rikere - og kanskje noen myter fattigere!
Åpning søndag 22.juni, kl. 1200 – med et variert og internasjonalt program.
Utstillingen er videre åpen alle søndag fram til og med 28.september.

Denne utstillingen må du se! VELKOMMEN!


Tjuvstart på dansen rundt maistanga på Lier Bygdetun.

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Lier Bygdetun, Lier Historielag, Lier kommune v/Voksenopplæringen og Kultur & Fritid
Tekster: Stein Styve og John W. Jacobsen Design: Aasmund Lyhus

Utstillingskomiteen v/Gunn Kjæraas - kulturkonsulent

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 27. november 2012 15:32: rigmor marie hage
Mine besteforeldres graver er slettet på Frogner Kirkegård. Min datter og hennes sønn flyttet til Lier i 1989, jeg i 2007. Men ingen av oss er ekte liung. Hva er vi da?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode