Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bfdd7b2f224cca84c895f6b414b8a1f0

Nytt liv i gamle minner

Søndagens kulturminnedag på Lier Bygdetun vil rette søkelyset mot de materielle ting.

Kulturminnedagen markeres over hele Norge. Den skal bidra til å skape forståelse og interesse for kulturminner og kulturmiljøer, vise fram kulturskatter og gi kunnskap.

Kulturminnedagen i Lier markeres med en familiedag på Lier Bygdetun søndag 12. september.

Årets tema er Nytt liv i gamle minner, og i den anledning er kunstneren Morten Krog invitert. Han vil vise noen av sine bilder, som tar utgangspunkt i gamle gjenstander som er rammet inn og i "sitt nye liv" har blitt moderne kunst.

I tillegg vil mange bruksgjenstander rundt på tunet bli presentert i ny form. Gjenstander som blir brukt på en annen måte i dag, enn det de opprinnelig var laget for. Se deg rundt i hjemmet, og du vil kanskje se noen gjenstander til pynt, glede og nytte, men som opprinnelig var tiltenkt en helt annen oppgave.

Det øvrige kulturprogrammet denne søndagen blir variert. Hennummusikken spiller, det blir gudstjeneste og annen underholdning. I år gjestes også bygdetunet av Sirkus Pilar, som vil trollbinde liten og stor med sin avanserte sjonglering, halsbrekkende akrobatikk, morsomme klovner, enhjulssykling og iøyefallende høye menn.

Det vil være åpen kafé i Heg gjestgiveri med varme vafler og rømmegrøt. Og nå som det er høst kan alle som vil plukke epler fra bygdetunets egen eplehage.

Søndag vil også være siste mulighet til å få med seg årets sommerutstilling på Lier Bygdetun, hvor temaet har vært "Vask og stell av tekstiler".

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode