Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Beste og fineste bod

Lier Historielag og Lier Bygdetun

Både form og innhold blir vurdert. Formen på boden syntes jeg å kjenne igjen fra mange deltakelser på Lierdagene. Det må ha vært innholdet som har gjort susen. Først og fremst betjeningen. Du får alltid god sevice i bofellesskapet til Historielaget og Bygdetunet.  Det er til enhver tid flere der som nærmest trekker spørsmål ut av deg , og når den ene blir svar skyldig,  finnes det alltid en annen som kan litt mer.

Spørsmålene i konkurransene er så vanskelige at om du svarer aldeles feil, kan du være sikker på å havne i selskap med mange sambygdinger som i utgangspunktet ble regnet som svært kloke.

En gang blir boden tat t ned for godt. Kanskje bør den da gjenreises på Bygdetunet som et minne over ilsdsjeler som i et par mannsaldre har nedlagt et ufattelig arbeid med å feste den gamle bygdekulturen i samtida. Og ettersom arbeidet skred frem, oppsto det nok blant sliterne en bevissthet om at god markedsføring kan være nøkkelen til suksess.

2 kommentarer

Tirsdag 12. juni 2007 13:44: Knut A. Andersen
Riktig valgt vinner! Berit Furøy og hennes medhjelpere sto på og holdt ut i varmen. Dermed fikk de gjort nye og gamle liunger enda bedre kjent med både historielaget og bygdetunet.
Hyggelig at kommunen visste å verdsette innsatsen, og fint at Liernett sørger for at meldingen om tildelingen når ut til alle deler av bygda vår.
Tirsdag 12. juni 2007 23:54: Anita Drevdal
Gratulerer til Lier Historielag og Lier Bygdetun. Det var fortjent, dere gjør en flott jobb!!

Flere saker fra arkivet

Krystall og plakett til Bygdetunet

- Vi visste ikke noe på forhånd, sa en svært så opplagt Truls Hallingstad etter at stiftelsen Lier Bygdetun fikk Bevaringsprisen for 2008 torsdag kveld.

Lierdagene livner til

Karusellen går rundt og rundt på plassen bak Godslageret mens et avslappet publikum, hektiske utstillere og ivrige musikere etter hvert fyller Lierbyen med liv og lyd, sistnevnte allerede i tilstrekkelig mengde.

Kulturprisen 2007

Vel fortjent kulturpris til hedersmannen, Andreas Hørthe

Knurring og bjeffing i nattemørket

- Jeg lå varm og søvrig i senga i går natt etter å ha lest i KK om at jenter må bli mer hund; knurre litt, bjeffe litt, skriver Elin Fauske i Ukens petit.

Trekker seg

Tre nøkkelpersoner i Lier Historielag ønsker avløsning ved årsmøtet. Fra venstre: Berit Furøy, Truls Hallingstad og Sylvia Foss.

422 forsøkte seg, men bare en var best

Lier Historielags gjettekonkurranse er alltid et populært innslag på Lierdagene. I år benyttet 422 anledningen til å velge blant tre alternativer bruksområder for hver av ti utstilte gjenstander.

Lier Historielag fikk 150.000 fra DnB NOR

- Det er stor glede i Lier Historielag over meldingen om at Sparebankstiftelsen DnB NOR har tildelt 150.000 kroner til fire av lagets prosjekter, sier historielagets leder, Knut A. Andersen.

Kulturminnedagen - 07

Sola skinner alltid på Bygdetunet. Kulturminnedagen til minne om forsamlingshus til bekymring og glede

Lier Bygdetun fikk ny styreformann

Etter over 20 års iherdig innsats ønsket Truls Hallingstad avløsning. Nå har Åsmund Johannessen (bildet) overtatt styringen av bygdetunet.

Tiden inne for juleavslutninger

Juleavslutninger er en hyggelig tradisjon i mange foreninger og bedrifter. På Lier Bygdetun hadde Astrid Karlsen en juleglede til alle i dugnadsgjengen i går.

Belønnet for innsatsen for Liers fremste kultursted

Sigurd Andresen fikk Månedens Blomst for atten års variert og nyttig dugnadsinnsats for historielag og bygdetun.

Syttende mai på Lier Bygdetun

Anne-Marie Heggemsnes og Lilly Svenne inviterte liungene til feiring i gjestgiveriet, og rabarbrakake og vafler sto på menyen.

Lokalhistoria skal bli obligatorisk pensum

Nå må rektorene i Lierskolen sette lokalhistoria på dagsorden. Bygdetunet blir helt sentralt i arbeidet med å lære barn og unge om Lierbygda.

Prisvinnner med stort samfunnsengasjement

Torsdag mottok Andreas Hørthe kulturprisen på Haugestad

Bossa i AFP'ns tidsalder

Flott konsert i amfiet på Bygdetunet.

Sommerens utstilling på Bygdetunet

"Med bil og buss i Lier". En reise i eget hode før jeg sykler dit.

Hagedag på bygdetunet

- Søndag 14. august er det hagedag på Lier Bygdetun, og nå er det mye fint å se. Det er også anledning til å snakke med fagfolk, sier Harald Saue, som er leder for den fargerikeste delen av Liers tusenårssted.

Utdanning og arbeid

- Dette er nødvendig for en bedre inkludering i det norske samfunnsliv, mener Senterpartiets Siri Loe (bildet) i integreringsspørsmålene --

Tusen takk på tusenårsstedet

MÅNEDENS BLOMST: Da dugnadskreftene på Lier Bygdetun samlet seg til juleavslutning torsdag, vanket det mange godord til Britt Fjeld, som siden 2007 har ledet frivillighetskontoret på bygdetunet og ivaretatt en rekke administrative oppgaver.

Kulturhusets uheldige konsekvenser

Mye er usikkert når det gjelder det planlagte kulturhuset -

River låve for bygdetunet

Det lover godt at en låve nå er under riving og en gang i fremtiden skal bli gjenreist på det hittil låveløse bygdetunet.

Litteratur som terapi

Håkon Øvermo bruker god litteratur i arbeidet som hjelpepleier på Frogner sykehjem. Favorittforfatteren er John Willy Jacobsen

Lierdagene: En uke igjen

NY OPPDATERING: Vi har mottatt programmet for Lierdagene, men vennligst vær oppmerksom på at det er mange feil i det. Korrigert versjon blir lagt ut så snart vi mottar den.

Egen bod på julemarkedet?

Lier Bygdetun vil gjerne ha enda flere boder og selgere på julemarkedet.

Nytt liv i gamle minner

Søndagens kulturminnedag på Lier Bygdetun vil rette søkelyset mot de materielle ting.

Sikret lokale planter

Lier Historielag fylte 40 år i forrige måned. Hva er ikke mer fortjent en at en av "ankermennene", Harald Saue, som fylte åtti like etter får Månedens blomst --

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Ved paradisbakkene

Ukas kulturminnepost finner du ved Bygdetunet der årets kulturminnedag blir arrangert.

Kulturminnedag sist søndag

Årets kulturminnedag hadde fokus på fritid og på hvor og hvordan vi bruker fritida vår, kort sagt: Mangfoldig fritid. Mange brukte søndagen til å besøke Bygdetunet der årets markering gikk av stabelen. Og det var vel anvendt fritid.

Ny leder i Lier Historielag

Lier Historielag er med sine rundt 600 medlemmer blant Liers største og mest aktive lag og foreninger. På lagets årsmøte i går ble Thor Sørli fra Sylling valgt til ny leder etter Berit Furøy, som ønsket avløsning etter fire år i vervet.

Bra besøk tross regnbyger

Anne-Marie Heggemsnes og Frøydis Landsverk holdt ut i regnværet og delte sine kunnskaper med besøkende på Lier Bygdetun under den store hagedagen.

Kald vind, men godt besøk

Det var hornmusikk, kjøring med hest og slede, julegrøt, masse folk og stor stemning da ordfører Ulla Nævestad i ettermiddag tente juletreet på Lier Bygdetun under det årvisse og meget populære julemarkedet.

Epleblomstring på Bygdetunet

Klikk deg inn i dag - i morgen er det kanskje for sent

Folk kom tross regnværet

Det er ti år siden kulturminnedagen i 2001, som var første søndag etter 11. september det året. Det regnet da også, og det er ikke det eneste som var felles med dagens markering.

Drammen + Lier = Sant?

Forholdet mellom Lier og den jubilerende nabobyen Drammen er i fokus på årets sommerutstilling på Lier Bygdetun. Formann Hallingstad og ordfører Nævestad er, som så mange ganger tidligere, nøkkelpersonene når utstillingen åpnes på søndag.

Historielaget fikk flyhangarmodeller

Blant de mer originale gjenstandene Lier Historielag har mottatt til samlingene på bygdetunet er utvilsomt to modeller av flyhangarer som har vært i bruk i Lier.

Kulturminneposten i Paradisbakkene

Ukas Kulturminnepost for perioden 12. til 21. september ligger ved Lier Bygdetun og Paradisbakkene

”Nye” nordmenn lærer lokalhistorie

Deltakere fra Flyktning- og Voksenopplæringssenteret i Lier har gått den gamle Kongeveien fra Pukkverket, over Tranbyhøgda og ned Paradisbakkene til Lierbyen hvert år i 10 år nå..

Ubetinget suksess

Det mener Gunn Kjæraas, kulturrådgiver i Lier kommune, etter gårdagens familiearrangement på Bygdetunet.

Månedens blomst

Blant flere gode kandidater har vi valgt å gi månedens blomst til Knut A. Andersen

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Lierhistorie er alltid en populær julegave

Liers to årvisse historiepublikasjoner, historielagets årbok og Lierkalenderen, er kommet. Begge har interessant og godt illustrert lesestoff for liunger og andre både i og utenfor bygda.

Ikke så gøy på landet

I et kvart århundre har Lars Sørums samlinger hvilt i fred på en innleid låve. Hva bør gjøres?

Frisk vind og fullt av folk

Så er julemarkedet på Lier Bygdetun over. Hva er det som gjør ”Glædelig Jul” så populært?

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

-- Ingen spesiell glede å nå målet

-- Opplevelsene underveis var det viktigste. Det sier Aasmund Lyhus når han minnes avslutningen av turen Lindesnes – Nordkapp til fots i 1977. Da han nådde Nordkapp etter nøyaktig fire måneders marsj viste kalenderen 20. september, og langs veien var det allerede noen snøfonner. Han har også gått Oslo – Bergen i strålende vær. Aasmund Lyhus har vært en av ildsjelene i Lier Historielag i snart 30 år. Han har sin del av æren for at Lier Bygdetun framstår som et kulturelt samlingspunkt.

Lierdagene med miljøprofil

Cabriolet må vike plass for hest og kjerre, og det samme må Playboy og våpen

Populær sommerutstilling

Mange skoleklasser ønsker å komme til Bygdetunet for å se sommerutstillingen ”Da klokka klang"

Kontaktskapende fest

Latteren satt løst, da ordfører Ulla Nævestad overrakte Berit Furøy (tv) to mobiltelefoner som var kommunens gave på festen til 40-årsjubilanten Lier Historielag.

Lierdagene: Tre uker igjen!

Nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå er tre uker igjen til den hektiske helgen den ellers ikke spesielt livlige Lierbyen slår ut håret og blomstrer opp med live musikk og alskens reklameboder.

Den som glemmer lokalhistoria

Ja, hva med den?

Møkka lei møkka

På Lier Bygdetun har de mange frivillige sett seg dyktig lei på å tråkke i etterlatenskapene fra hunder som eierne slipper løs på plener, i blomsterhage og blant frukttrærne.

Medlemsdag med familie og venner på Bygdetunet.

Norges diabetesforening, avdeling Lier, Lier hørselslag og Sanitetsforeningen i Lier inviterte medlemmer med familie til flott dag på Bygdetunet sist lørdag.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Lier anno 2009

Vi intervjuet flere liunger under Lierdagene, med håp om at intervjuene en gang vil være av interesse for fremtidige generasjoner.

Mangfoldige Bygdetunet

Mangfold kan være så mangt

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Mangfoldsåret på Bygdetunet

Søndag åpner Bygdetunet grinda for sommerens utstillng som skal sette søkelyset på det kulturelle mangfoldet i bygda

Battle of the Bands

Lier Rockeverksted/musikkverksted med Battle of the Bands for fjerde gang

Stemningsfull tur langs Lierbanen

Statsministeren var der ikke denne gangen. Lier Sangkor var heller ikke der. Men Erik Holm i Historielaget ”spilte” Statsminister Hagerup fortreffelig da han fremførte et utdrag fra talen regjeringssjefen holdt for 100 år siden.

Men fiskesesongen var ikke over.

Egentlig hadde jeg pakket fiskesakene pent vekk, men da en kompis ville ha meg med på tur klarte jeg ikke styre meg. Vi kastet oss i bilen og dro til Svartputt i Øverskogen. Dette er et svært greit sted å fiske middag. Ikke ligger det langt fra veien, og ikke er det vanskelig å få nok til en middag.

Sensasjonelt funn på Lier Bygdetun

At Lier Bygdetun ble det første stedet i Lier hvor det ble avdekket helleristninger, er nesten for utrolig.

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Lierdagene er døde, lenge leve Lierdagene.

Lierdagene har funnet sin form, nå bør vi gjøre noe med innholdet

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Mens vi venter på vinteren

Værmeldingene tyder på at snøen ikke er langt unna, men ennå er det fargerike innslag i noen hager.

Historielagets store dag

To bokutgivelser, ordførerbesøk og et godt besøkt høstmøte markerte Lier Historielags posisjon som et av Liers største og mest aktive lag.

Friheten koster

Oddny Moen, mintes sin grandonkel, som var en av de to som måtte bøte med livet den 10. mars 1945

Julemarked på Lier Bygdetun

Søndag arrangerer Lier Bygdetun sitt tradisjonelle julemarked ”Glædelig jul” med salgsboder, grøt, musikk og tenning av juletreet.

Jubileumskonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Store pengegaver til Sylling og Oddevall skolekorps på 70- årsdagen som ble feiret sist søndag i aulaen på Sylling skole

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Gull og sølv til Lier

Maren Jansson Haverstad (på bildet) vant juniorklassen og broren, Sindre tok annenplassen under NM i skiorientering i helga.

”Da klokka klang”

Sommerutstillingen er et samarbeid mellom Lier Bygdetun, Lier Historielag og Lier kommune, kulturkontoret. Den skal gi et bilde av Lierskolens utvikling og historie gjennom 200 år

Månedens blomst til Mari Grimsrud

Septemberblomst til rockens grand ”old” lady

Følg strømmen til everksjubileet!

Nå er planene klare for selve høydepunktet i feiringen av liungenes eget everk, som i hundre år har forsynt bygda med mykje lys og mykje varme.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Lierdagene: Fem uker igjen

Tilbakeblikk: Statsminister Thorbjørn Jagland ble ønsket velkommen av Kadafi Zaman, som var leder i Lierdagskomiteen. I strålende solskinn marsjerte Hennummusikken inn på rådhustorget. Se videoen med dette og mye annet fra Lierdagene 1997!

Blomster og bier på Bygdetunet

Årets sommerutstilling på Bygdetunet ble åpnet av ordfører Ulla Nævestad. Hun kunne gi oss nyttig informasjon om både det ene og det andre, og om hvor fint vi har det i Lier som har rikelig av begge deler.

Besøk Bygdetunet på søndag!

Det er masse kulturtilbud for hele familien søndag 14. september når Kulturminnedagen arrangeres

Bli med på Liernetts sommerkonkurranse!

Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige er interessante og trivelige reisemål både på sommeren og andre årstider. Men hvordan kommer man seg dit?

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Sommerkonkurransen, del 2

Liers vennskapskommuner er tema i Liernetts sommerkonkurranse i år. Denne uken tar vi turen til Hobro.

Bygdetunet er populært

For den som holder seg i bygda i sommer, er det trivelige søndager på Liers tusenårssted.

Stump’n elevbedrift med suksess

Helga Lerkelund, Stine Sørensen, Silje Lillegaard, Cathrine Clausen og Kine Svendsvoll utgjør Stump’n UB (ung bedrift). Jentene tilbyr en selvlaget forestilling der målgruppen er niendeklassinger. Kostnadene deler skolene fifty-fifty med helse – og sosialdepartementet. - Og overskuddet håper vi å kunne bruke til en studietur, gjerne til London, sier jentene som knapt har to minutter mellom hver av de fem forestillinger på Tranby skole.

Forsiktig åpning på bygdetunet

Søndag 20. juni blir det offisiell åpning av historielagets sommerutstilling på bygdetunet.

Bygdetunet i tenkeboksen

Det hender en debatt går i sirkel, kommer i bane så å si, graver seg ned i en rille og blir der som det berømmelige hakket i plata.

Kulturhus nå

Lier trenger et kulturhus. Rådmannen har satt et slikt hus på agendaen. Men arbeidet med et kulturhus har alt vært i gang i to år. Kan vi stoppe nå?

Etter den sure svie

... kommer den søte kløe, skriver Gunnar Langsrud i ukens petit

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Dette skal bli et topplag

I dag morges hadde liungen trening – trening blir det mye av fremover. Om vi skal tro påtroppende trener Kjersti Thun.

Travel tid på tusenårsstedet

Hus skal settes opp, planter settes ned og årets utstilling skal være klar til åpning om få uker.