Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 06aacbfcf86a4b58caf86f2dc72df847

Utdanning og arbeid

- Dette er nødvendig for en bedre inkludering i det norske samfunnsliv, mener Senterpartiets Siri Loe (bildet) i integreringsspørsmålene --

Da Frivillighetssentralen og Kulturkontoret inviterte til møte på Haugestad onsdag i forrige uke lød to av spørsmålene slik:

 

1. Hvordan få til integrering og mangfold i idretten?

 

2. Hva kan vi gjøre for få innvandrere til å delta i idretten og annet foreningsliv?

 

 

Siri Loe, Senterpartiets gruppeleder, var ikke til stede på møtet. men har følgende svar på spørsmålene ovenfor: 

 

- Essensen i møtet er svært aktuelt, og dette merker vi som er aktive i idrett og foreningsliv. Det krever ofte veldig mye av foreldre at ungene deltar på diverse, som treninger, kamper, og annet, og gjerne aktiviteter i tilknytning til dette også i helgene.

 

Jeg tror dette ikke har noe klart svar, for ellers hadde vi løst dette i løpet av kort tid. Det er en utfordring med integrering, både i forhold til dette og ellers i samfunnet, og problematikken rundt dette er komplekst. Jeg er helt sikker på at det finnes mange gode eksempler også, i forhold til at innvandrere deltar aktivt i ulike hold i det norske samfunnet.

 

Noe av det vi vet er en utfordring, er at foreldregenerasjonen ikke kan det norske språket godt nok, og at de dermed blir satt utenfor i å delta sammen med sine barn. Nøkkelen til dette er arbeid og utdanning, noe som selvsagt vil knytte innvandrere og fremmedkulturelle nærmere det norske samfunnet. Jeg tror ikke man kan fokusere på mangelen på deltakelse i idrett og foreningsliv, uten at man har startet der det egentlig begynner, nemlig utdanning, arbeid, og gjennom det ytterligere språkopplæring og inkludering i det norske samfunnsliv.

 

 

 

 

 

Forrige artikkel:Kommer naturligvis tilbakeNeste artikkel:Seier i Scandinavian Open
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode