Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4db1c5323ecf8b0cccbf2469b438ef33

Bare to av 106 er fra Lier

Av 171 søkere ble 106 antatt til årets Kunst rett Vest, som er den største kultursatsningen i Vestregionen. To av de antatte er fra Lier.

De to er Eva Solheim og Sissel Vagard. Bente Sommerfeldt-Colberg, som ble årets kunstner ved fjorårets Kunst rett Vest, var ikke blant søkerne i år.

Sissel Vagard deltar med en tegning, mens Eva Solheim deltar med et maleri (bildet over).

Årets jury har bestått av May Bente Aronsen, Terje Roalkvam og Bente Sætrang. Juryen har behandlet 171 søknader. Nå offentliggjøres kunstnerne fra våre 16 kommuner i Vestregionen.

De mest folkerike kommunene i Vestregionen, Bærum, Asker og Drammen har naturlig nok flest kunstnere representert. Forøvrig har Røyken, Modum og Øvre Eiker mange deltagende kunstnere i forhold til antall innbyggere.

Kunst rett Vest = mangfold

Det er fortsatt malerier som dominerer under Kunst rett Vest, både abstrakte og figurative. I år er det en tendens til at merkbart flere kunstnere vil være representert med installasjon og fotografi på årets kollektivutstillingen på Sundland. Dette gjenspeiler vår tids visuelle kunstliv. Juryen kuraterer en kollektivutstilling hvor ulike uttrykk og materialer vises. Her går billedkunst og kunsthåndverk hånd i hånd. Det er i år hele 24 kunstnere som deltar for første gang under Kunst rett Vest. Både unge nyutdannede og mer etablerte kunstnere søker seg til prosjektet. Faglig kvalitet er sterkt vektlagt av juryen.

80.000 kr i støtte fra Norsk Kulturråd til Kunst rett Vest 2011

- Vi er svært glade for denne støtten, sier prosjektleder Lena Hansson. Dette er en anerkjennelse av prosjektet. Også Norske Kunsthåndverkere bidrar med støtte til det årlige fagseminaret i forkant av arrangementet.

Folkefest 11.oktober

Åpningen finner sted den 11. oktober på historiske Sundland i Drammen, nærmere bestemt de gamle vognhallene til NSB. 1.400 kvm spennende industrilokaler står til disposisjon. Her er det høyt under taket og flott overlys. På kollektivutstillingen kan publikum finne frem til sine favoritter og legge ut på kunstrunden til de 106 åpne atelierer frem til 23.oktober.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 16. juni 2011 12:25: <span class="kommentator-sensurert">&nbsp;</span>
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Tirsdag 28. juni 2011 19:26: Ytre lier
Hvem er det som kom med?
Jeg tror utstilling i år kommer til å bli spendene i de lokalene! Kultur avdelingen til Drammen kommune er kjempe flinke!
Tirsdag 28. juni 2011 21:19: Redaksjonen
Det fremgår svært så tydelig at det var Eva Solheim og Sissel Vagard som kom med. Det Ytre Lier ville ha svar på, var derfor kanskje hvem som ønsket å bli med, men ikke nådde opp.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode