Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a42131b7272a79057d6770bbc4bb58fa

Musikkopplevelse i Drammen

Opplev verdens vakreste opera i landets vakreste teater ---

Som en del av Drammen Operafestivel setter Drammen Musikkteater opp seks forestillinger av La Traviata i Drammens Teater fra 10. til 17. oktober. Denne oppsetningen er vist ved Ringsakeroperaen og Operaen i Kristiansund i løpet av året som gikk, begge steder med stor suksess. De samme solistene synger også her i Drammen, og kostymer og kulisser utnyttes også i rasjonelt "gjenbruk". Kor og orkester henter sine medlemmer fra hele drammensdistriktet: Fra Oslo i øst til Kongsberg i vest, og fra Modum i nord til Sande i syd. I tillegg hjelper to klasser fra Åssiden videregående til med rigging av kulisser, samt sminke og kostymer. Alt i alt er godt over 100 lokale entusiaster engasjert i prosjektet.

 

Operahistorien kjenner knapt et mer populært verk enn La Traviata, som har vært en publikumssuksess siden premieren i 1853. Det er en opera om kjærlighet; den kjærligheten som beveger hele universet. Nytelsesrus og undergang i vellystens malstrøm. En opera om den jordiske kjærlighet som favner alt fra fornedrelse til opphøyelse og tilbake igjen.

 

La Traviata kombinerer alle operatragediens ingredienser, og Verdis geniale musikk formidler hele det menneskelige følelsesregister – fra intens lykkerus til den dypeste fortvilelse – på en så iørefallende måte at man blir grepet helt inn til hjerteroten, også om man ikke er spesielt operafrelst fra før. Det er nemlig mange som liker opera; men som ikke er klar over det selv!

 

Ved Den Norske Opera er pågangen så stor at det er vanskelig å få billetter. Drammens Teater er imidlertid mye nærmere, og der kan du altså oppleve Verdis udødelige mesterverk – men husk å ta med rent lommetørkle! Du risikerer å bli rørt til tårer…

 

Forestillingen synges på norsk.

I hovedrollene: Cecilia Lindwall, Jan Erik Fillan og Espen Langvik

Øvrige roller: Njål Sparboe, Marit Sehl, Ola Marius Ryan, Gro Bente Kjellevold, Peter Klaveness, Stein Skjervold og Haldor Huseby

Medvirkende: Drammen Operakor og Drammens Byorkester

Regi: Ronald Rørvik

Dirigent: Kjell Seim

I Operafestivalen inngår også fire Operalunsjer på forskjellige steder i byen. Onsdag i festivaluken blir det Festivalkonsert i Drammens Teater, der solistene fra La Traviata serverer perler fra opera og operette med tonefølge av klaver og strykekvartett.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode