Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 87eec5994a2ce23ab8a3bf4025df47ed

Trollspill, Den gode Askeladd til Bygdetunet?

Tegra - teater gjennomførte to ulike, men vellykkete forestillinger på Egge gård i helga. Trollspillet til liungen Erik Eriksen er langt fra utspilt.

-Vi får håpe på drivhuseffekten, sa knut Nyheim fra Kamenias lydstudio da han med en lett galgenhumoristisk mine trillet inn lydutstyr og lyskastere fra tunet til drivhuset der i hvert fall ikke vind og regn skulle få lov å ødelegge.

Det var dristig av Tegra Teater å satse på uteforestillinger på denne tida av året. Fredagens forestilling hadde vært spilt under fine forhold. Men to dager med godvær siste helga i september var kanskje for mye forlangt. Lørdag ettermiddag lå det an til avlysning i regnskurene, men i løpet av kort tid var alt flyttet in i drivhuset, og de 15-20 som hadde kommet for å se, fikk oppleve en god forestilling. Men uten den effekten det gir å ha et gårdstun som scene og en stjernespekket himmel til tak.
- Nå er vi varme i trøya, sa Rolf Ødegaard som har hatt regi m.m. I november settes forestillingen opp på Union Scene.

Det er mange gode skuespillere og sangere på settet ,som det heter, og forestillingen er langt fra utspilt. Liungen Erik Eriksen  laget en musikal med stor appell til folk i alle aldre, og musikken er det bærende elementet.

Marius Egge som nesten satte gården på hodet for å få gjennomført kveldens forestilling, ser gjerne at den f.eks settes opp på Eplefestivalen neste år. Men det fins andre muligheter. Med røtter i norsk folketradisjon både når det gjelde musikk og tekst , er Tollspillet nærmest skreddersydd for amfiscenen på Bygdetunet. Der kunne forestillingen være et høydepunkt på en familiedag der en spirende åker, Helgerudhuset og blomstrende frukttrær i det fjerne, satte prikken over i’en på en flott forestilling.


Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode