Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 96d13545e91c28a60d0691e083556331

Liunger i Drammens teater

Blant distriktets mange små og stor dansere er det flere fra Lier under forstillingene i mai og juni, forteller Wenche Brun ved Attic dancers i en pressemelding

Attic har i år hele fire forskjellige forestillinger i Drammens Teater i mai og juni.  Vi har mange små og store dansere som behersker ulike stilarter i dans. Fire helt forskjellige forestillinger i innhold og utrykk. Man kan nesten kalle det en danse festival.

 
Attic har igjennom de siste 20 årene vært en stor kulturformidler for Drammen og de andre kommunene i Nedre Buskerud.

 
Attic er nå en av de største ”kultur skolene” i landet, med tusen elever i alle å aldre og femten hundre undervisningstimer hver uke.

 
Det er i år med aktører fra Modum, Kongsberg, Asker, Røyken, Hurum, Svelvik, Sande, Øvre Eiker, Nedre Eiker, Lier og Drammen.

Forestillingen DET MAGISKE SKRINET som spilles av barn og ungdom, er et danseeventyr som tar for seg problemet som oppstår når klimaet  ”kommer ut av kurs” på grunn av forurensninger og andre menneske skapte klima påvirkninger.  Her blir et land stående fast i mellom to årstider. Hva skjer da og hvordan skal vi få årstidene tilbake?

 Attic har hatt audition internt for å fylle hovedrollene som i tillegg til dans, inneholder mye skuespill og sang. Våre elever har mange og store talenter.

Forestillingen VISJONER – fra strek til bevegelse hvor danserne er Kompaniet Attic Dancers og våre videregående elever, tar for seg kvinnen og gudinner. De forskjellige gudinnenes sterke personligheter som ligger nedarvet hos alle kvinner.  Mannen (Philip Olsen) prøver å tilnærme seg kvinnens forskjellige sider og hennes sykluser. Myten om Gudinnen beskriver kvinnelivets mest intime øyeblikk som kjærlighet og fødsel. Wenche Brun og Runi Langum har i mange år latt seg inspirere av hverandre og har i denne forestillingen et samarbeid der Runis levende strek blir til bevegelse og historien fortsetter i dansen. Det hele i et visuelt utrykk  med stemningsfull tekst utført av skuespiller Ida Marie Bakkerud (Brage Teateret) og fantastiske kostymer designet av Aase Johannessen.  Alt lyssatt av Martin Myrvold (Brage Teateret) Runi Langum har parallelt utstilling i teaterets foaje.

 
Vi kommer tilbake til våre to siste forestillinger som spilles i slutten av mai og begynnelsen av juni. Fiesta de flamenco og hip hop forestillingen Angels & Demons.

 

 

 

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode