Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c0e6f139aa18dc3f4d714fa6ed246e8d

Fokus på ballallsidighet

Kursdeltaker Jeanette Jacobsen Myhrene ga alt under øvelsene i Syllinghallen på mandag -

- Jeg kan ikke mye volleyball, sa Jeanette som ellers er allsidig og jobber med det aller meste ved Sylling skole. - Men dette er nyttig og lærerikt.

15 ansatte (antall i parentes) ved skolene Egge (2), Gullaug (2) , Hegg (1) , Hennummarka (1), Høvik (2), Oddevall (2) og Sylling skole (5) deltok under kyndig ledelse av instruktør Per Lasse Tronslien ved Sylling skole. Tronslien har bred erfaring fra volleyball. Han mener det er stor overføringsverdi mellom lagidretter, spesielt mellom håndball og volleyball.

Tronslien (på bildet under teksten) understreket hvor viktig allsidighet er for barns utvikling. Innledningsvis nevnte han at barn, som ikke hadde krabbet, hadde større problemer med koordinering som for eksempel skriftforming senere. - Derfor er det viktig at gymtimene gir elvene allsidig bevegelseserfaring, også med ball, understreket han.

Det ble trent bevegelse og forflytninger i volleyball, forskjellige oppvarmingsøvelser som “få ballene vekk”, slå på ring med ball“, “håndhockey”, "fire forskjellige måter å kaste på", "fingerslag", "baggerslag", serve med underarm, angrep. og smash med holdt ball.

Tronslien minnet også om Volley 2000 som kommer fra Sverige. Der spilles Volley 2000 i konkurransesammenheng i aldersklasser opp til 13 år. Deretter går de over til å spille tradisjonell volleyball med seks spillere på hvert lag, og ingen sprett. Det kan også være en fordel å la eldre nybegynnere starte med Volley2000 for å lære seg grunnspillet. Det kan spilles med rene gutte- og jentelag, eller med mix-lag.

Anita Nybøe og Mona Utengen fra Egge var to av de fornøyde kursdeltakerne. Anita jobber med en 6. klasse i gymn , mens Mona i år har 1-3 klasse .- Vi har sandvolleyballbane på Egge. Mange av øvelsen vi har lært har kan brukes der.

 

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode