Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c2b05bc8530fdb204d98f2f78f576622

Barna viktigst

- Jeg er ikke så resultatorientert, sier Erik Bjørnstad, allsidig trener i over 30 år som fikk Månedens Blomst av Liernett mandag kveld.

Det virker som om ikke 25-30 timer på bandy og fotball er så mye å snakke om for 56-åringen. Han ser uforskammet ungdommelig ut. Ikke resultatorientert, påstår han. - Men hva med barna da? Jo. de teller nok mål ja. De påstår at det ble 3-5 (i treningskampen mot DBK, red anm). Jeg stoler på dem. Jeg tenker prosesser, det vil si teknisk utvikling,bevegelse, pasninger og flyt, sier han med overbevisning.

- Var det ikke flott med masse unger i flomlys og hvite omgivelser, sier han . - La meg komme med et hjertesukk.Spa-Bra kunne tenkt seg å ha fått mer støtte fra Lier kommune. Dette bandylaget er en Lierklubb, med unger fra Høvik/Stoppen og Lierbyen. Klubben gjør det meste på egen hånd om vinteren. Foreldrene vanner og preparerer. Brakerøyabanen betyr enormt for skoler, nærmiljø og speideren. Det er faktisk Drammen kommune som trer støttende til, selv om banen ligger innafor Liers grenser. Da Marienlyst ble stengt i forbindelse med U-Vm var det hele 500 mennesker der.
Bjørnstad mener at man bør nøye overveie å kombinere kunstgressbane med undervarme og ei kunstisflate på Stoppen.

Drivkraft og motivasjon blir nå ekstra stimulert av at to av barna hans er aktive i idrett.  Ellers har idrettslæreren på St. Hallvard Videregående skole en lang, lang karriere, kjent for mange idrettsinteresserte liunger. Han har en god faglig ballast med mellomfag både i skøyter (hurtigløp, ishockey og bandy) og i håndball.

Håndball: Reistadcupen med blant andre Gullik Steen, Reistads håndballskole fra 1976, Reistads Minicup fra 1981,(det påstås at Reistad IL vokste fra 40-50 medlemmer til landets største håndballklubb på ca 700 medlemmer og med 36 lag i  aksjon), trener for Reistad med bl. a. junior-NM 18 årsklassen før klubben overlot eliteplassen til  den nystartete DHK.
Bandy: Har også trent bandy i Solberg
Fotball: Trener i Strømsgodset 1997-2000 med ansvaret for grunntrening og opptrening av skadede spillere. (Bronse i Tippeligaen og cupfinale i 1997 som høydepunkter)
For øvrig: Som lærer på Idrettslinja på St. Hallvard  har han urtdannet instruksjonsgrupper til Idrettskolen for barn i Reistad IL.Erik  Bjørnstad gir sine råd med en lyttende og spillesugen innbytter, klar til innsatsPå den andre siden av banen står veteranen, Kåre Andersen (på bildet nedenfor). - Jeg har vært medlem siden  1937. Nå må jeg ned på banen for å se på barnebarnet mitt spille. selv har han vært oppmann for mange bandylag opp gjennom åra, den gang både Sparta og Bragerøen hadde hver sine lag.


Like før kampstart på 11-er bandy mellom DBK og Spa-Bra 94 kjempet de minste 6-7 åringene om den rød-oransje ballen. Småhutrende foreldre sørget for å hjelpe treneren slik at både hjelm og skøyter satt på plass -- Det gror godt i bandymiljøet i Ytre Lier. Høvik ble nr 2 i Skolecupen i Drammmen forrige uke!!

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode