Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3f4e73be0d3f633764e800a746e69d70

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

Kristian Bye Andersen spilte aldersbestemt fotball for Liungen og debuterte i ung alder på A-laget. Senere ble det spill på et langt høyere nivå. Han forsøkte seg, blant annet, i Odd Grenland på øverste nivå. Han var ubenyttet reserve da klubben ble cupmester i 2000, og etter gjeldende regler den gangen fikk han ikke noen pokal med som minne. Thomas Røed fra Tranby kunne derimot motta den lille pokalen. Krisian Bye Andersen vendte tilbake til Lier og moderklubben for noen år siden. Han er til daglig lærer ved Gullaug skole.

Trist for Liungens A-lag

- Spillerne på A-laget, og vi som jobbet rundt laget har nå fått den informasjonen som vi trengte, uttaler Bye Andersen til Liernett.
- For A-laget til Liungen så betyr nå dette at laget ikke eksisterer neste år. Det er selvsagt trist med tanke på alt arbeidet vi har lagt ned for å få i gang seniorfotballen i Liungen igjen. Spillerne står nå uten klubb. Jeg håper uansett at det er 4-5 spillere som kan tenke seg å komme med i A-lagsstallen til den nye klubben, fortsetter han.

- Men i en sammenslåing så vil det bare være A-laget til Liungen som taper på dette. For de andre lagene vil dette være en kjempegevinst. Derfor er både Kenneth Sørheim, min medtrener, og jeg glad for at klubbene endelig slår seg sammen, understreker Bye Andersen

- Med større spillergrupper i de aldersbestemte klassene, åpner det seg opp mye bedre muligheter for trenere til å differensiere treningene, samt at det blir lettere å få til hospitering på andre lag, da man ikke blir så avhengig av enkeltspillere. Det betyr at det blir mye lettere å tilfredsstille både de som er ambisiøse og de som bare er med for det sosiale, påpeker treneren.

- Jeg tror også det blir lettere for klubben å legge føringer for hvordan lagene skal drive. Jeg krysser fingrene for at sammenslåingen går i orden og at de som får ansvaret for å legge opp det sportslige i den nye klubben klarer å utnytte potensialet det er i dette, avslutter Bye Andersen.

Infomøte 

Det innkalles til møte om forslag til sammenslåing av 11-er fotballaktivitetene i SpaBra og Liungen på Lier Stadion mandag 19.12.
Trude Torgersen, Aage Golmen og Vivi Becher fra Sparta/Bragerøen IL, og Christian Aakermann, Pål Thomassen og Ronny Sobraa-Bay fra Liungen IF har jobbet ut fra følgende mandat etter gitt retningslinjer fra samarbeidsmøte mellom begge klubber der begge styrer og trenere var tilstede.

Klubbene har sett på muligheter for å inngå ett samarbeid om 11-er fotball for sine områder.

Arbeidsgruppen er gitt mandat til å gjennomgå mulighetene for og konsekvensene av å slå sammen all fotballaktivitet for ungdom og voksne i de to klubbene. Resultatene av disse undersøkelsene skal fremlegges for begge klubbers høyeste organ, årsmøtet. Arbeidet skal omfatte gjennomgang av sportslig aktivitet, økonomi og organisasjon. Idrettens lover legges til grunn for arbeidet og resultatene av dette. 

Les mer om saken på klubbenes hjemmesider. Se etiketter nedenfor.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 18. desember 2011 17:44: Fotball R. Gøy
Gode tanker! Håper Liernett dekker møtet, interessant å se på løsningene her. Kan vi håpe på høyere nivå?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode