Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ed76f54ca2960bf656675c224497ba7b

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

Vedtaket går ut på å gi Samarbeidsutvalget (bestående av tre medlemmer fra hver klubb) mandat til å jobbe videre med hensikt å avholde stiftelsesmøte for å opprette ny klubb for 11er fotball, gjeldende fra sesongen 2013. Hvis ny klubb for 11er fotball blir vedtatt, vil klubbene Liungen og Sparta Bragerøen fra sesongen 2013 fortsette med fotball kun for 5er og 7er lag).

Vedtaket var enstemmig i Liungen, sier styreleder Christian Aakermann. 25 medlemmer møtte. I tillegg var kommet inn åtte fullmakter der alle ga sin stemme til fordel for Intensjonsavtalen - Det ble avholdt en times fellesmøte for klubbene i forkant, der vi gjennomgikk økonomi, sportsplan og intensjonsavtalen, og åpnet for spørsmål, sier Aakermann. Liungens årsmøte ble kort, mens Intensjonsavtalen skapte en del debatt på Sparta/Bragerøens årsmøte.
- Vi må være i forkant forhold til opprettelsen av en ny klubb. Dannelsen av en ny klubb må være ferdigbehandlet innen 1.10.2012. Men vi må jobbe for å få på plass det meste i god tid, kanskje allerede i mars/april, sier Aalkermann.

Aage Golmen, en av de tre representantene fra Spa/Bra i Samarbeidsutvalget, legger ikke skjul på at det var et svært viktig vedtak. Vedtaket krevde 2/3 flertall. 16 stemte for Intensjonsavtalen, mens 5 stemte mot. Golmen mener det er helt nødvendig med et forpliktende samarbeid, spesielt i Spa/Bra, fordi klubben sliter med å stille lag i de eldste klassene. Dessuten er han redd for at de aller fleste talentene forsvinner ut av kommunen til større klubber i distriktet. Men han skjønner skepsisen til enkelte med henblikk på klubbenes lange historie.

Skeptikere i Spa/Bra
Knut Ellingsgard, leder og trener, er en av de som ikke ønsker en ny klubb i denne omgang. - Det er drastisk å legge ned de gamle klubbene. Spa/Bra har en 90 år gammel historie, det samme har vel Liungen. Vi lever i en tid der vi som er tillitsvalgte og trenere, kanskje over en kort periode er med å legge ned klubber.
Dessuten er han redd for å skape et skille mellom de beste og de nest beste. Han er er redd for en skjev prioritering av de beste spillerne som kan skape en unødvendig skille mellom A- og B-lag på rekruttnivå. Differensiering er fullt mulig med større grupper uten å måtte dele inn i lag, poengterer Ellingsgard. - Men jeg har vært med å legge et grunnlag for et nødvendig samarbeid i 2012 på juniornivå mellom klubbene i god dialog med Knut Grothaug i Liungen, understreker han. - Vi må i hvert fall utarbeide en god sportsplan der alle grupper blir i varetatt. Eksempelvis er gode trenere like nødvendige for de mindre treningsvillige.

Les mer på klubbenes hjemmesider der du kan finne prosjektbeskrivelse, økonomisk plan med oversikt over kostnader og inntekter og sportslige prinsipper.
 

Liungen IF: http://idrett.speaker.no/organisation.asp?OrgElementId=22822

Sparta/Bragerøen IL: www.spabra.no/

Forrige artikkel:Trafikkulykke – utforkjøringNeste artikkel:Lierdagene i støpeskjeen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 6. januar 2012 00:52: Knut
16 stemte vel for hos SpaBra, ikke 25. Med andre ord mangler det 3 stemmer på at årsmøtet avviste avtalen.
Fredag 6. januar 2012 10:18: Redaksjonen, Torger Almaas
Beklager feilen, rettet opp nå!
Fredag 6. januar 2012 14:22: Supersupporter
Vil Spa/Bra holde plassen i 3. divisjon i 2012-sesongen? Bortsett fra dette med mulig ny felles klubb fra 2013 synes jeg det har vært lite nytt om hva som har skjedd/skjer nå før denne sesongen som kommer. Det hadde vært kjipt om det nye samarbeidet måtte starte i 4. divisjon.
Søndag 8. januar 2012 19:45: Supporter
Håper Spa/Bra holder plassen også i år, og at tilskuersnittet kanskje kunne oppleve en aldri så liten vekst. Et lag i 3 divisjon er utrolig bra mtp på halveringen av antall lag i 3 divisjon!
Stå på videre, ønsker laget lykke til i året vi er inne i!!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode