Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 65faba129bf00ae0204d6259d66dbe08

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

- Aage har gjort en kjempejobb for a-laget og for SpaBra de siste årene. Ikke bare i år som trener, men i alle de siste årene som oppmann, koordinator, lagleder osv for a-laget.. Aage var også en av initiativtakerne til løftet som ble gjort på a-lags nivå før 2007 sesongen, sier Wøien Gilhuus

Aage Golmen er 38 år, jobber som Private Banker i Nordea Private Banking der arbeidsoppgavene er plassering av overskuddslikviditet for rike privatpersoner og deres selskaper.

Golmen er født i Kristiansund i 1972 og flyttet derifra i 1992 i forbindelse med studier og militærtjeneste. Studerte 4 år i Volda.
Han flyttet til Lier i 1997 med familien der de først leide leilighet på Nøste. De har bodd på Kjellstad siden 2003.

Golmen begynte høsten 1997 i Sparta/Bragerøen IL og har vært der siden, med unntak av en mellomsesong i 1999 hvor han ikke spilte fotball.

Barndomsklubben hans er Braatt i Kristiansund. Han spilte der til han debuterte på a-laget i en alder av nesten 16 år. Spilte etterpå for Dahle (1/2 sesong), og deretter Nordlandet. Alle er lokale klubber i Kristiansund.


12 spillere med siden 6. divisjon.


- Hvis jeg ikke tar feil er det 12 stk som har vært i stallen i år som har vært med siden 6. div, sier Golmen. - Det vil si at cirka halve a-stallen har vært med hele veien. Hvis vi ser på førsteoppstillingen sist så var det kun to av disse som startet kampen; Ivar Rolfstad og Martin W. Gilhuus. Svein Espen Sørstad kom inn.

- Hvor mange av spillerne på dagens lag har "røtter" eller tilknytning til (ytre) Lier?

- Når vi bestemte oss for å satse litt for 4 år siden, var vi veldig bevisste på å få med de som tidligere hadde spilt for klubben, men som av ulike årsaker hadde vært borte en tid (studier, barn etc). I dag er spillere som Martin, Ivar, Vikram, Svein Espen, Lasse, Kasim, Fatih, Christian, Eirik Rudi, Eirik Solberg spillere som har blitt fostret opp i klubben, mens i tillegg har spillere som meg, Dag, Espen, Petter vært her i så mange år at Spa/Bra er klubben vår. I tillegg har spillere som Ronny og Gabor bosatt seg i nabolaget til banen. Da ser du at mange har tilknytning til klubben gjennom bosted og oppvekst. Det er også viktig for oss i årene som kommer. Målet nå får være at vi greier å stille med mange lokale spillere framover. Vi skal ikke være en toppidrettsklubb men en breddeklubb med mulighet for å bli god. Gleden er veldig stor om vi klarer å få fram noen stjerner som vi kan sende videre til eks. Godset, men det viktigste er av lykkes med å ha et god sosialt og sportslig tilbud i lokalmiljøet vårt.

- Du nevnte at dette var det første seniorlaget du har trent. Hvilke andre lag har du trent?

- Jeg har nå trent Spa/Bras gutter 1998 siden de begynte med fotball før første klasse. Disse går nå i 7. klasse.

Sentrale spillere

- Du har jo flere ganger understreket hvilken betydning Ronny Deila har hatt, hvordan vil du karakterisere kaptein Martin Wøien Gilhuus og hans rolle gjennom fire sesonger som har gitt tre opprykk?

- Martin har vært sentral fra starten av - ikke bare sportslig. Stort sett er det han og jeg som har gjort all planleggingen og gjennomføring av ikke -sportslig karakter slik som drakter, sponsorer med mer siden starten, og som også har jobbet med spillere til klubben. I tillegg kom jo Martin tilbake fra Stavanger IF hvor han hadde vært med å spille de opp fra 5. til 2. divisjon - gutten har jo ferdigheter på banen også! Skulle egentlig legge opp etter denne sesongen, men har fått tillatelse på å spille opp klubben en divisjon til før han gir seg...

- Hvordan var festen på søndag kveld?
- Som alltid når vi har sosiale tilstelninger så var det veldig hyggelig. Vår svært gode sponsor VedlikeholdService stod for bevertningen på Jonas B. Gundersen. En del av oss hadde vært såpass smarte når vi planlagte hva vi skulle gjøre på jobb på mandag at vi hadde sørget for litt fri på starten av dagen!! For noen av oss ble det seint på søndag, og det var det verd!

- Har du overveid å fortsette som trener eller være med videre på en eller annen måte neste år?

- Jeg er garantert med videre til neste år. Så får vi ta diskusjon om i hvilken rolle eller funksjon på spillermøte om noen uker. Vi driver og planlegger mye om dagen, og jeg tror vi kommer til å ha et opplegg som ytterligere løfter seg noen hakk kommende sesong. Vi skal ha det minst like gøy til neste år som vi har hatt i år.

Samarbeid i Lier?

- Mener du at Spa/Bra bør ta initiativet til et tettere samarbeid med naboklubben Liungen på seniornivå eller ligger det bare an til at det vil være naturlig at talenter med ambisjoner fra Liungen og andre klubber vil prøve seg i Spa/Bra?

- Tidligere har det vært slik at lagene har vært såpass jevngode at det ikke ville gjort så mye til og fra om vi forsøkte å toppe lagene ved sammenslåing. Nå er styrkeforholdet mellom lagene veldig ulikt, og det skiller tre divisjoner. Da er det vel mer naturlig at de beste samler seg i den beste klubben - som for tiden er oss. Jeg vet dessverre alt for lite om kvaliteten på a-laget til Liungen, men hvis noen der ønsker å prøve nivået hos oss så er de hjertelig velkommen.

Jeg er positiv til et samarbeid med Liungen og vi snakker blant annet om dette på gutte-98 for kommende sesong. Vi har hatt et telefonmøte på dette seinest i dag.

- Flere unge spillere i Liungen har gått til både Mjøndalen og SIF s rekruttlag -- Kan det være en idé at Spa/Bra tar kontakt med ovennevnte klubber for at disse får prøve seg på nivå fire (3. div) neste år?

- Kommende sesong kommer mest sannsynlig Kasim til å gå til SIF. Vi har p.t. ikke et godt nok opplegg for unge talenter, og jeg tror mange av disse vil ha et bedre læringsutbytte ved å spille der enn hos oss. Skulle det vise seg at de ikke trives eller lykkes så er de selvsagt hjertelig velkommen til å komme til oss. Vårt store mål må nå være at vi klarer å få i land ett juniorlag for kommende sesong. Det har vi ikke hatt siden jeg kom til klubben. Nå er vi en klubb i kraftig vekst, og vi mangler ett juniorlag, og vi har et hull i 96-år gangen. Ellers har jeg tro på at vi kommer til å få fram mange gode spillere i årene som kommer. Det gror godt i klubben vår.

Deila som inspirator

- Ronny (Deila) har bidratt med å løfte klubben til et nytt nivå de siste to årene. Det skal imidlertid bemerkes at utviklingen var godt i gang allerede før Ronny kom til klubben med to opprykk på to år. Ronny har bidratt med en del gode treninger og sørget for at alle hever seg et ekstra nivå på treningene. Han har også vært veldig flink til å backe opp de unge spillerne på laget før og under viktige kamper, sier kaptein Martin Wøien Gilhuus.

33 åringen (blir 34 i desember) spilte aldersbestemt fotball i SpaBra fra han var 7 til han var 19. Deretter var det militæret, studier og jobb andre steder i landet før det ble comeback som 30 åring, før sesongstart i 2007.

Og når vi føyer til at årets oppmann Oddleiv Rønnquist var Martins lagleder da han var miniputt forstår vi at det mye kontinuitet i klubben.

Litt historikk

NB. To av spillerne fra Strømsgodsets første glanstid, Egil Olsen og Finn Aksel Olsen spilte opprinnelig for lierklubben Sparta. (Sparta og Bragerøen IL gikk sammen i 1983).
Egil Olsen spilte i Godset fra 1967 til 1975, avbrutt av to år i Skeid (1972/73). Det ble 160 kamper og 25 scoringer for Godset, tre cupgull og ett seriemesterskap og fire A-landskamper (spilte en landskamp sammen med Drillo!), mens Finn Aksel Olsen fikk 106 kamper og scoret totalt 26 ganger i perioden 1972-1976. Finn Aksel ble cupmester med laget i 1973
.

(Kilde: Strømsgodsets hjemmeside)

Forrige artikkel:Nede for tellingNeste artikkel:En lyttende pådriver
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 16. oktober 2010 09:50: Tore B
Meget fortjent. Det er veldig bra det skapes arenaer i bygda for ungdom. Her får ungdom noe å streke seg mot og jobbe for.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode