Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1ee9a2b60b4204129a1f5c60a2ab194d

Oppgitte amatører mot proffer

Spabra klarte seg bra lenge, men så rant målene inn i 2. omgang -

Stoppen kunstgress
3.divisjon avd 2

Spabra – Lillestrøm 2  1-7 (0-2 ved pause)

Det var flere LSK-profiler både i trenerapparatet og på banen i kveld. Garvete spillere som Espen Nystuen og  Espen Søgård, og  blant flere A-lagskandidater; Joachim Osvold ( sønn av den tidligere landslagspilleren og den tidligere proffspilleren Kjetil Osvold, mest kjent som matchvinner mot Argentina med Maradonna på Ullevaal i april 1986) var i startoppstillingen. Flere av spillerne som startet mot Sparta / Bragerøen var med til Sogndal på søndag.

Spabra ble naturlig nok løpende mye mellom i kveldens kamp.  Men laget spilte nesten en prikkfri 1.  omgang, defensivt. LSK kom til svært få sjanser. Keeper Martin Gundersen ryddet fint opp i det som var av halvsjanser.  Forsvarslinja stod godt. Men etter 36 minutters spill var en av forsvarspillerne uheldig å heade ballen i eget nett etter corner. Som om det ikke var nok,  viftet assistentdommer for godkjent mål, da keeper Martin måtte strekke seg etter en dupper av et skudd. Martin selv var skråsikker på at ballen ikke var over streken. Vi tror neppe det hadde ført til  mange protester om dommerne hadde latt spillet gå videre etter en så marginal redning. Heldigvis fikk ikke dommeravgjørelsen noen avgjørende betydning for kamputfallet.

LSK skrudde opp tempoet i 2. omgang. Et slitent hjemmelag klarte ikke å demme opp. Målene trillet inn jevnt og trutt.

- Jeg kunne ikke tatt noen av dem, sa  den unge spabrakeeperen, som ved flere av scoringene fikk se lsk-spillere bli gjennomspilt i scoringsposisjon. Spabras trøstemål ble satt inn av den viljesterke spissen Edvin Blazys. Men det var på stillingen 0-6. Lillestrøms mål ble scoret av  Markus Furseth (2), Guy Roger Toindouba (2) og Moryke Fofana (2). De to siste tilhører A-lagstroppen til Lillestrøm.

Nå gjenstår det to kamper. Trener Marcus Walfriddsson  har fortsatt stor tro på at laget skal berge plassen. Han satser på revansje i bortekampen både mot Strømmen 2 (tap 1-2 i vårkampen) og mot Jevnaker i årets siste hjemmekamp. Veteran og midtbanespiller Martin Wøien Gilhuus tror laget trenger fire poeng til. Han minner også om at det beste laget på 12. plass i 3. divisjon i vår region beholder plassen. Spabra med sine 26 poeng så langt, bør ha en rimelig sjanse til å klare 12. plassen.

Lørdag avga Skedsmo poeng, og dermed ligger LSK-rekruttene kun tre poeng bak naboklubben. Det gjenstår to kamper. Med i toppen er også Ull/Kisa 2 som møter Hønefoss 2 tirsdag kveld. Jessheim-klubbens rekruttlag vil gå forbi LSK 2 med tre poeng, og være kun ett poeng bak Skedsmo. LSK 2 og Ull/Kisa 2 møter hverandre i neste serierunde.

Ikke rart at LSK da utnytter regelverket og kjører innpå helproffer fra A-lagstallen for å klare opprykk. Det er all grunn til å undre seg over at Fotballforbundet kan ha ulike regler for bruk av elitespillere i 2. og 3. divisjon.


Les her hva Spabras trener Marcus Walfridsson skrev på klubbens hjemmeside før  kampen mot Lillestrøm 2:

" LSK stilte sist kamp mot Frognerparken med spillere som Johan Andersson, Palmi Palmason, Espen Nystuen osv. Totalt hadde man 6 stk som var eldre enn 22 år og 9 man fra A-stallen. 

Den debatt som vært i det siste angående 2.lagene i 2.divisjon har glemt at det er enda verre for oss i 3.divisjon. I 2.div er det kun lov å ha med 3 stk som er eldre enn 22 år, en slik regel finnes ikke for de lavere divisjonene. Dog så var intensjonen når man ble enige om regelen at den skulle gjelde for alle divisjoner, en s k gentlemans agreement mellom toppklubbene skulle ta seg av rettferdigheten i 3. div og nedover. 

Så vi kan konstatere at det er for få gentlemen i norsk toppfotball og at det er en skandale at NFF ikke tar tak i problematikken på alvor."

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode