Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Fikk rom å løpe i

Shivan Ghazi og Svein Espen Sørstad sørget for to viktige scoringer og Shivans bror Rhamin bidro også til sjanseskapende angrepsspill for Spa/Bra mot Solberg i kveld.

Stoppen kunstgress
4. div
Spa/Bra – Solberg 2-0 (1-0 ved pause
)

I perioder av 1. omgang var det så bra offensiv og kjapt angrepsspill at vi så for oss 3. divisjonspill. Vi hadde knapt kommet innenfor porten til kunstgressbanen før Shivan Ghazi satte inn 1-0. Trener Aage Golmen valgte å starte med brødrene Ghazi og nyinnmeldte Hazir Ademi fra start. Den samme trioen som avslutte så bar i bortekmapen mot Slemmestad.
Det unge Solberglaget kom sjelden til sjanser. Ronny Deila og forsvarsfireren så ut til å ha full kontroll. Det var stor og god bevegelse i lengderetningen, så 1-0 var alt for lite ved pause. Bortsett fra et par sjanser til bortelaget, var det for det meste hjemmelaget som kom til mulighetene også i andre omgang.

Aage Golmen var godt fornøyd. Det samme var midtstopper Ronny Deila. – Veldig bra, sa han smilen de på vei mot garderoben. Det er betryggende uttalelse fra en mann som stille krav, store krav til spillerne.
Noe mer avventende var den cupfinalehelten fra 1991, Odd Johnsen i Solberg SK. Han var der for å følge den 15-årige sønnens innhopp på slutten. – Vi har et svært godt guttelag og noen av dem får prøves seg på eldre aldersnivå,. Vi må jobbe langsiktig, sa Johnsen som er med i et trenerteam på guttelaget.

Tre poeng til Lier
Lier slo som ventet bunnslaget Hønefoss SK. Det ble 3-1, etter 1-0 ved pause, i bortekampen. I andre omgang utlignet Hønefoss før Lier gikk opp til 2-1 ti minutter før slutt og 3-1 like før slutt
- Vi burde ha avgjort før, sa trener Morten Påsche. Liers mål ble scoret av Tommy Hyving (2) og Kenneth Strysse.

Øvrige resultater:
Drafn – DBK 2-4
Moingen _ Hallingdal 1-3
Hokksund – Slemmestad 1-2

For Spa/Bra ser det lyst med tanke på opprykk. Hallingdal FK har 32 p (25 plussmål), men èn kamp mer spilt enn de øvrige lagene. Rekkefølgen videre er følgende:
2) Spa/Bra 32 p (+17 mål),
3) DBK med 30 p (+ 22 mål),
4) Slemmestad 26 p (+5 mål),
5) Åmot 23 p(+ 6 mål),
6) Moingen 22 p (-8 mål),
7 Drafn 22 p (+ 8 mål),

8) Solberg 22 p , (0)
9) Lier 19 p (+ 7mål) ,
 
10) Hokksund 5 p
11) Hønefoss 4 p

Det gjenstår fem serieomganger. Det vil sannsynligvis stå mellom Hallingdal, DBK og Spa/Bra. Det synes som Spa/Bra har et lettere program enn både Hallingdal og DBK. Spa/Bra har disse kampene: Hokksund (b), Hallingdal (h), Åmot (b), Lier (h) og Drafn (h).

Den 10. oktober kan Lierbygda endelig få et lag i 3. divisjon igjen. Både Lier IL og Sjåstad IL (Nå Sjåstad(Vestre Lier) har hver sine gjesteopphold i 3. divisjon, men både dagens og i alle fall neste års 3. divisjon er nok på på et betraktelig høyere nivå etter de endringene som har blitt foretatt i seriesystemet med færre lag i de øverste divisjonene.

Lier er bare tre poeng fra den avgjørende 7. plassen. Lier skal møte Moingen (h), Solberg (b). Hallingdal (h), Spa/Bra (b) og DBK (b). Vi er redd for at Lier må ta minst 5-6 poeng på de tre neste kampene. Merk at at Lier møter et revansjesugent Spa/Bra-lag (tapte for Lier på Tranby) og DBK på lille Ørenbanen -- og det kan bli for tøft for gutta fra Tranby.

Fotball Spa/Bra

3 kommentarer

Lørdag 4. september 2010 11:02: Aage
I tabellen du refererer til er ikke resultatet fra Lier- Drafn tatt med. Der vant som kjent Drafn 2-0 og med målforskjellen ligger derfor Drafn på sikker plass, mens Solberg er på nedrykk. Det er ikke tvil om at det blir kamp hele veien inn både i topp og bunn.
Søndag 5. september 2010 11:14: Torger Almaas
Beklager det og takk for rettelsen, Aage! Retter opp det straks --
Mandag 6. september 2010 21:44: Turid
Må si det drar seg til i 4. divisjon. Heia Spa/Bra!

Flere saker fra arkivet

Nye viktige 4.divisjonspoeng

Spa/Bra slo topplaget Hallingdal, mens tremålscorer Tommy Hyving bidro til en svært så trivelig kveld for liergutta på Tranby --

Lover godt for høstsesongen

- Vi skapte mye framover, sier Liers trener Morten Påsche, selv etter at keeper Thung Li Huang (på bildet) fikk rødt kort og som førte til at laget måtte spille med 10 mann det meste av kampen --

Nede for telling

Rødt kort og stortap, en trist kveld for Liers A-lag sender sannsynligvis laget ned i 5. divisjon igjen, mens Spa/Bra nærmer seg et nytt og imponerende opprykk --

Seks viktige 4.divisjonspoeng

Lier IL vant sin hjemmekamp, mens både Ronny Deila og Gabor Valo fikk sjansen fra krittmerket for Spa/Bra i Solbergelva --

SpaBra nærmere opprykk etter storseier i lokaloppgjør

SpaBra slo Lier 7-1 på hjemmebane lørdag, og nå vil målforskjellen kunne vise seg å være avgjørende når sesongen avsluttes neste helg.

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Målet er opprykk

Spa/Bra ligger godt an for å komme høyere opp i divisjonsystemet, mens Lier får det tøft for å berge plassen i 4. divisjon.

Far og sønn matchvinnere

Aleksander ble tomålscorer og Spa/Bra-keeper Gabor var nok en gang svært vanskelig å overliste --

Henger med i toppen

Et ekte hat-trick av Aleksander Valo (i blå drakt) bidro sterkt til at Spa/Bra er med i opprykkskampen, mens Lier IL gikk på et klart tap --

Spa/Bra – Hallingdal 3-0

Hardt arbeid og til tider flott angrepsspill bidro til 3-0 (1-0 ved pause) og tre viktige poeng for tabelltoer Spa/Bra mot tabellener Hallingdal på Lier Stadion fredag kveld. Ronny Deila (bildet) var en av mange solide spillere.

Nærmere tabelltoppen

Tomålscorer og kaptein Martin Wøien Gilhuus og Spa/Bra kunne igjen boltre seg på hjemmebane.

En tung kamp

Det sa kaptein Martin Wøien Gilhuus etter at Spa/Bra tapte for Åmot i ettermiddag.

Trenger en seier

Samarbeidslaget Lier/Liungen, G-19, har gått på to klare tap på rad, men snur det mot Åssiden på søndag?

Økende selvtillit

Aleksander Valos scoring på fredag bidro til at optimismen hos Spa/Bra stiger før bortekampen mot tabelleder Hallingdal.

Positiv uke for seniorfotballen

Mens Lier IL s A-lag og trener Morten Påsche etter en ny viktig seier kan planlegge opprykksfesten, laget Spa/Bra målfest på Hønefoss.

Sikret tre nye poeng

Her scorer Alexander Valo seiersmålet og Spa/Bra topper 4. divisjonstabellen.

Matchvinner og opprykksglede

Kaptein Martin Wøien Gilhuus (th) sørget for en flott scoring og at det ble fest på lagkameratene i Spa/Bra i kveld --

Revansjerte seg

Det ble tap mot Lier i forrige serierunde, men en nye seier der kaptein Martin Wøien Gilhuus bidro med en scoring, gir tabelltopp foreløpig --

Sjansefattig på Stoppen

Morten Hagen var nok en gang svært nyttig og skaffet Spa/Bra ett poeng -

Tett kamp på Tranby

Lier burde "punktert" kampen i andre omgang.

"Close race" i 5. divisjon

Tommy Hyving (her i midten) med sine fem mål bidro sterkt til målkalas på Liungbanen, mens Lier sørget for ett poeng på bortebane og god kontakt med teten ---

Tre viktige poeng

Scoringsjubel for Spabra som revansjerte seg i dag etter forrige ukes braktap.

Ny seier torsdag kveld?

Kan Kenneth Strysse score på nytt og vil Liungen fortsette seiersrekken mot Modum 2?

Optimistisk før opprykkskampen

- Vi er et bedre lag enn Drafn og bør sikre tre poeng i morgen, sier Aage Golmen, trener for Spa/Bra.

Målkalas på Liungbanen

Hvis Liungen kan fullføre to omganger med så god angrepsfoball og med Kristian Bye Andersen (bildet) som en av bidragsyterne, kan det snart lukte 4. divisjon ---

Til topps på tabellen

Liungen vant endelig en klar seier på bortebane ---

Poengdeling på Tranby

Det var tett og intenst, da lokaloppgjøret mellom Lier IL og Liungen endte 2-2

Tap mot topplaget

Lier/Liungen G-19 klarte som forventet ingen poeng mot Mjøndalen

Futsalgutta innfridde

- Liungen IF futsal fikk en god åpning i 1. divisjon med to seire og en uavgjort, rapporterer Ketil Verpelstad ( på bildet)

God søndag for Spabra

Scoringsglede både på Stoppen (her gjør Petter Nystrøm 2-1 for G 19) og på Strømmen, der A-laget revansjerte seg og er over "streken" igjen.

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.

- Vi satte sjansene!

Det kunne Spa/Bras målscorerne Ronny Deila, Morten Hagen, Hazir Ademi og Martin Eøien Gilhuus fastslå etter effektivt angrepsspill i andre omgang i kveld.

Viktige bortepoeng

Juniorspilleren Jørgen Solvang Nilsen (th på bildet) scoret et fint mål, men også juniorspillerne Herman Stenseth (tv) og Koenrad Herber fikk spilletid for Spabra i dagens bortekamp.

Tok tre poeng

Ketil Ustad (tv), Hazir Ademi ( midten) i blå Lierdrakt var med og slo Spa/Bra i fjor. I kveld bidro de til at Liers 3. divisjonsrepresentant vant en knapp seier mot FK Tønsberg.

Jublet i 1. omgang

Her konstaterer Sparta/Bragerøens Aleksander Valo at ballen går i mål. Kort tid etter sørger han selv for scoring --

Sterk borteseier

Innbytter Ketil Ustad (her tv med faren, Øyvind Ustad) scoret to mål og bidro til at Lier slo tabelltoer Moingen i kveld

Dramatiske sluttminutter

Det ble en målrik kamp med to scoringer på overtid på Stoppen i kveld

Røk opprykksjansene i dag?

Liungen scoring her holdt dessverre bare til uavgjort mot Hallingdal i ettermiddag

Endelig seier

Liungen overbeviste mot Hallingdal

Seier i vanskelig kamp

Kim Roger Kristiansen (på bildet) scoret seiersmålet like før slutt, og Lier tok med seg tre viktige poeng

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

Noe å tenke på

Kan trener Aage Golmen og Ronny Deila finne fram seiersresepten før neste kamp?

- Alt gikk galt

Det var trener Marcus Walfridssons korte kommentar etter Spabras stortap i dag. Siste serierunde var for øvrig bedrøvelig for lierlagene.

Jubler igjen

Spabra påførte serieleder Frognerparken årets første hjemmetap i går.

Tre tap og en storseier

Her scorer Tommy Hyving ett av sine fem mål av Liungen Futsal sine 17 scoringer under lørdagens kvalifisering

Opprykk i år?

Arild Juvik, assistenttrener i en av distriktets største fotballgrupper, røper optimisme etter at A-laget fra Tranby avsluttet vårsesongen med uavgjort i går kveld.

Knokkeloppgjør på lørdag?

I går ble det bortetap for Spa/Bra, til tross for at Gabor Valo tok det som var i 1. omgang. - Nå gjelder det å slå Modum på Stoppen, sier trener Aage Golmen i dag.

Smiler bredere og bredere

Det kan trygt Tommy Hyving og A-lagspillerne i Lier IL gjøre ettersom de nå nærmer seg opprykk --

Sterk andreomgang

- Vi bestemte oss for å jobbe hardt etter pausen, sier tomålscorer Tommy Hyving etter seieren over Hokksund.

Viktig for rekruttene

Fotballtalentene, her representert ved Bonfils Maselela, Granit Ademi og Rasmus Gjemmestad, trenger forbilder i nærmiljøet. Derfor er det viktig at kommunens beste lag beholder plassen i 3. divisjon.

Spolerer neppe sjansene --

Lier har lenge vært ute av opprykkskampen, Liungen må kanskje vinne alle sine tre siste kamper, men Spa/Bra og John-Erik Loe Olsen (bildet) har mer enn et bein i 4. divisjon --

Vant naboppgjøret

Syllings førstelag var ofte på offensiven mot Liers andrelag på mandag, her er Kenneth Karlsen nær scoring. Men Liungen har hatt den beste sesongåpningen -

Motstanderen ett hode høyere

- Men gutta "depper" ikke av den grunn, sier lagleder Aage Golmen i Spa/Bra etter finaletapet for Moingen i dag

Tap for lierlagene

Ivar Rolfstad og Spa/bra lyktes ikke å få poeng i går. Lier og Sylling tapte også sine siste kamper.

God siste halvtime

- Etter at vi tok ledelsen 2-1 løsnet det, sa spillende trener John-Erik Loe Olsen (bildet), og Spa/Bra tok tre nye og forventede poeng

Ett mål og bare ett poeng

Det ble dessverre bare den ene scoringen til Tommy Hyving og Liungen i andre omgang

- Veldig sliten

Det sa unge Henrik Borge (th) etter at han og "scoringmaskinen" Morten Hagen hadde sørget for tre svært viktige poeng for Spa/Bra i kveld.

Nye baklengsmål

Som ventet ble det en ny vanskelig kamp for Spabra mandag kveld.

To matchvinnere

Godt keeperspill av Gabor Valo (på bildet) som holdt buret reint, og Morten Hagen som sørget for en tidlig scoring for Spa/Bra på fredag kveld.

Seire til Liungen og Lier

Ketil Ustad (på bildet) scoret to mål, da Lier endelig tok tre poeng igjen, mens Liungen er på tabelltoppen inntil videre etter målfesten på Liungbanen fredag kveld

Nesten alt lyktes for Lier

Lier nedkjempet Spa/Bra med en formidabel laginnsats og målscorerne Ketil Ustad, Hazir Ademi og Kenneth Strysse har all grunn til å smile etter kampen.

Interkretsspill til høsten?

Liers Anders Fossen Nilsen scoret et meget viktige mål på Hønefoss denne uka --

Skuffende, Edvin

Kroppsspråket til Liers beste spiller fortalte det meste om Liers kamp i kveld --

Absolutt siste sjanse røk

Liungen styrket sjansene, mens Lier og spillende trener Morten Paasche (her th) er defintivt ute av opprykkskampen

- Positiv opplevelse

Det sier trener Markus Walfridson etter at Spa/Bra er videre i cupen etter ekstraomganger mot Svelvik mandag i kveld.

Gir de unge æren

Treneren for Lier IL s A-lag, Arne Steinar Kvisle, applauderte for sine unge A-lagspillere i kveld.

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

Årets beste omgang

Edvinas Blazys (th) med ekte hat trick og ett mål av Ramin Ghazy sørget for tre svært viktige poeng til Spabra, men laget burde ha punktert kampen i første omgang.

Endelig Sylling!

Etter flere jevne kamper med poengtap, kunne trener Øyvind Nilsen smile fornøyd igjen, mens det ble ble tap både for Spabra og begge seniorlagene til Lier IL fredag kveld.

Nytt tap for håndballgutta

Selv om kaptein Simen Solberg reduserte til 22-24 halvveis i 2. omgang, holdt det ikke kampen ut for St Hallvard på lørdag.

Vi skal vinne

Sparta/Bragerøens trener Aage Golmen er stor optimist foran morgendagens debut i 3. divisjon - og for resten av sesongen.

Ut av cupen

Etter tre poeng på lørdag og strålende keeperspill på lørdag måtte Gabor Valo se flere baller i eget nett i kveld.

Knepent tap

Liers trettenåringer scoret fire mål, men det var ikke nok ---

Fikk 50-årspresangen sin

Gabor Valo feiret dagen med en kjempekamp og sønnen Alevander scoret det siste målet da Spabra serieåpnet på Stoppen. Begge kan kalles matchvinnnere

Parademarsj mot fjerde

Som ventet vant Spa/Bra sin kamp mot Nybyen på fredag kveld, og gutta har all grunn til å smile fornøyd, selv om to kamper gjenstår ---

Under streken igjen

Det ble dessverre alt for travelt for Spabras keeper Martin Gundersen i kveld.

Jubler for seier

Kristian Capellen ble tomålscorer, da Sylling nok en gang beviste at de holder nivået i divisjonen.

Håpløse baneforhold

Ballen var mest i lufta, da Lier vant knepent 2-1 under svært kritikkverdige spilleforhold på Tranby i kveld

Tapte viktige poeng

Spissen Mats-Henrik Ueland var svært misfornøyd med sin debut for Spabra i kveld.

Burde vunnet tosifret

- To fine mål av juniorspillerne Hazir Ademi og Espen Jorami var kanskje det mest positive, da Liungen slo bunnlaget Uvdal 5-2 i kveld

Bra avslutningskamp

Spa/Bras Kim Kristiansen scoret etter dagens fineste angrep i dag -

Sikret ny kontrakt

Morten Hagen sørget for tre scoringer for Spa/Bra i ettermiddag. Dermed blir det 3. divisjonsfotball på Stoppen også neste år -

Full pott for lierlagene

Her blir Christer Pedersen matchvinner for Spabra på Stoppen i dag. Og Syllings A-lag sørget for målfest i hjemmedebuten i 5. divisjon.

- Altfor dårlig av oss

Det sa Spa/Bras trener Aage Golmen som var svært skuffet etter at lette mål gikk inn bak Gabor Valo i kveldens bortekamp i Bærum.

Første borteseier

Lars Hermansen bidro med hele sju scoringer i går for St Hallvard.

Snublet i debuten

Spa/Bras lovende spiss, Anders Fossen Nilsen, mener at han ble klart felt i første omgang, men dommeravgjørelsen var ikke årsaken til hjemmelagets dårlige uttelling.

Må samle seg igjen

Et nykomponert Lier-lag fikk problemer på fredag, men beholder fortsatt tabelledelsen.

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

Ronny inspirerer Spa/Bra

Og smitter Strømsgodsets trenersuksess over på SpaBras ungutter allerede i serieåpningen mandag kveld?

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Dette var bare moro

Både godsettrener Ronny Deila og keeper Gabor Valo smilte til tross for "bare" uavgjort på Stoppen --

Stord Elite for sterke

Kaptein Simen Solberg og St Hallvard bør ikke deppe for lenge, fordi det er ny kamp om noen dager -

Kamp om opprykk

Vil Audun Langaard og Liungen smile etter morgendagens kamp mot Åskolen 2?

Flere pokaler til Lier IL

Buskeruds fotballkrets sin representant, Jan Olav Knudsen, overrekker en fornøyd Ole Jørgen Lium på Liers B-lag beviset på at klubben har vunnet ett av de to seniormesterskapene i år.

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Fortsatt 3. divisjonsspill

- Det er målet for årets sesong, sier Marcus Walfridson, før han presenterer seks av de nye spillerne før seriestart.