Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f5b7c998b284473462f81a65cd00d37c

Dommeren i fokus

Denne situasjonen oppstod gang på gang under kampen mellom Spabra og IBK i dag.

Stoppen kunstgress
3. div
Spabra-IBk (Birkebeineren) 3-4 (1-3 ved pause)

Scoringer; 0-1 (1 min) Vegard Dokken, 1-1 (3 min) Ivar Rolfstad, 1-2 5 min) Tom Andrè Sjølie. 1-3 (15 min) straffe, Tom Andrè Sjølie, 1-4, (47 min) Ole Chr Kristiansen, 2-4 (65 min) Henrik Borge, 3-4 (88 min), Morten Hagen.

Gule kort: Ole Kristian Kristiansen IBK og Martin Wøien Gilhuus, Spa/Bra
Rødt kort: Daniel Nilsen, Spa/Bra

Det var ampert i begge omganger. Etter vår mening burde dommeren ha strammet kraftig inn i første omgang. Spillere på begge lag fikk anledning til å protestere gang på gang. Verst synes vi serieleder IBK var. Det toppet seg mot slutten på stillingen 2-4, da høyreback Daniel Nilsen felte IBK s flankespiller på vei gjennom.- Innenfor 16 meter og straffe, mente IBK-spillere. Men der var dommmeren godt plassert og det ballen ble plassert utenfor 16-meteren. Verre var det at det tok flere minutter,  før han ved hjelp av av Spabras kaptein Martin Wøien Gilhuus fant igjen "synderen", Daniel Nilsen.

Spa/Bra kan ikke skylde på dommeren for tapet. Hans famlende kampledelse slo nok noenlunde jevnt ut.  I perioder skapte hjemmelaget sjanser til å spille helt jevnt med IBK, spesielt i førsteomgangen. Den første halvdelen av andre omgang synes vi det var klasseforskjell. Da IBK brente straffesparket på stillingen 2-4, øynet imildlertid hjemmelaget håp. Det ble satset svært offensivt. Til tross for en påpasselig Morten Hagen på bakre stolpe kom reduseringen for seint.

Trener Aage Golmen synes 1. omgang var bra, men synes at baklengsmålene var for enkle. Han fremhevet 18-åringen Henrik Borge som spilte fra start. Henrik scoret et riktig fint nål også. På bortelaget synes vi midtbaneterrieren Baboue Sarr var god. Babou spilte for Mjøndalen fra 2000-2007, deretter for Bærum før han igjen spilte i brun trøye. I år er han nok en av flere som nok gjøre at IBK vil kjempe om opprykk. Babou er sønn av Mjøndalens lynhurtige og teknisk gode ving, Saihou Sarr, som spilte for Mjøndalen på slutten av 70-tallet.

En annen god midtbanespiller med erfaring fra naboklubben MIF er Reis Avdemidaj. Han stod over dagens kamp.

Om det blir èn eller to kampers karantene for Daniel Nilsen, gjenstår å se. Dommerrapporten og ev de involvertes spilleres /klubbers innspill blir vanligsvis lagt til grunn for straffen.

NB. Det var tre bla Dokken på Stoppen i dag. Vegard som god spiss for IBK, storebror Kenneth som trener og pappa Arne som tilskuer på motsatt sidelinje som Kenneth ved laglederbenken. - Jeg må jo prøve å følge gutta, sa Arne Dokken til Liernett. Dokken er sportsdirektør i Sandefjord BK. I morgen er det viktig seriekamp i 1- divsijon mot Bryne med Kenneth på laget.

Spabras neste motstander er Kongsberg borte.

Det var gunstig for Spabra at bunnlaget Re FK også tapte (0-1 for Flint). De øvrige kamper går mandag og tirsdag.

Resultater og tabell 3. divisjon avd 4: http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=125781

Burde Gabor Valo ha avverget IBK s scoring i andre omgang? En fornøyd målscorer har det travelt med å hente ballen -

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 11. juni 2011 19:15: #26
At synderen ble funnet etter "et par minutter" er jo dommeren sin feil.. Han spurte til slutt hvem som hadde felt ibk spilleren og da sa vi jo ifra hvem det var. Selv om han er jo dommeren og skulle ha fått med seg det selv.
Lørdag 11. juni 2011 21:36: En forelder
Foreldrene til et av småguttelagene på SpaBra stod for avviklingen av kampen, og våre smågutter var satt til å være ballgutter.
Veldig mange av spillerne på begge lag oppførte seg slett ikke som gode forbilder for smågutter som har lyst til å bli gode fotballspillere!
Amper stemning, kjeftbruk, banning og høylytte krangler med dommeren gjennom hele kampen er stikk i strid med det man ellers prøver å lære barna. Hvor kommer fair play og god sportsånd inn???
Søndag 12. juni 2011 12:36: Speller
Til En forelder.

Hvordan er det når du har med deg guttungen på tippeligakamp eller landskamp? Er alle gode venner der og roser motspillerne?

Høy temperatur og spenningsnivå vil det alltid være i en kamp som betyr mye for to lag, uavhengig av nivå. Når det er sagt, hadde kampen ikke blitt så ut av kontroll hvis dommeren hadde tatt tak i kjefting allerede fra start.
Søndag 12. juni 2011 23:07: Tilskuer
Dommeren var veldig usikker. I en tett og tøff kamp slo naturligvis ikke det bra ut. Han burde tatt munnbruken med en gang. Hadde han gjort det, tror jeg han hadde fått en mye enklere jobb utover i kampen.
Mandag 13. juni 2011 13:06: Tilskuer
1-4 målet til IBK ble ikke scora av Tom A. Sjølie, men av Ole Christian Kristiansen.
Mandag 13. juni 2011 20:54: Redaksjonen, TA
Beklager feilen, takk for korrigeringen!
Det er rettet opp.
Tirsdag 14. juni 2011 11:26: Tilskuer # 2
Er vel heller ikke riktig at Kenneth Dokken scorte første målet. Så vidt jeg vet, spiller han for Sandefjord Fotball...
Tirsdag 14. juni 2011 20:17: Supporter
Ja, tror Kenneth Dokken er trener på IBK.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode