Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Lier mot toppen

Etter to strake seire har Lier (her representert med Jørgen Thorseth og Morten Tomter) for alvor meldt seg på i kampen om opprykk ---

Tranby stadion

Lier IL – Heradsbygda 2-1 (0-1 ved pause)

Tilskuere : Ca 25

Lier: Selvmål (43 min), Morten Påsche (76 min)

Heradsbygda: Magnus Knutsen (85 min)

Lier ILs herrer dro i land en fortjent seier i torsdagens kamp på en sørgelig gressmatte på Tranby.

Kampen hadde variable prestasjoner, og hjemmelaget slet med å spille bevegelig langs bakken, så det var ikke trygt å være småfugl over banen i kveldens match, noe som også gjestene i sterk grad bidro til.

Lier gikk til pause med 1-0 ledelse etter en kommunikasjonssvikt mellom Heradsbygdas keeper og stopperen som headet i eget nett i det 43 minutt.

Andre omgang viste et hjemmelag som kjempet hardt og spilte seg til flere bra sjanser. ( Total avslutningsstatistikk viste 13 - 6 i hjemmelagets favør.)

2-0 kom i det 76 minutt ved Stian Påsche (se bildet under) og 2-1 målet ved gjestenes Magnus Knutsen i det 85 minutt.

Hjemmelaget kunne kontrollere inn en fortjent seier i en ikke alt for vakker match, men dette laget har nok et større potensiale på en bedre matte.

Hjemmelagets beste var Daniel Tomter og Jørgen Thorseth

Klar Lier-seier

Mandag kveld spilte laget en ny kamp, borte mot Jevn. Liernett fikk denne rapporten fra trener Morten Påsche etter kampen:

- Kampen startet med et lite overtak for Lier, men bortelaget var hele tiden farlige på kontringer. Etter ... minutter kom Daniel Tomter seg fri på venstresiden, og satte ballen kontrollert og hardt i det lengste hjørnet. Ikke lenge etter kom Jevn på en av sine kontringer, og det sto plutselig 1-1. Etter dette tok hjemmelaget over i en periode, og hadde flere sjanser til å gå opp i ledelsen. I stedet var det Lier som skrudde opp tempoet mot slutten av omgangen, og 2 mål av Lasse Tomter gjorde at Lier ledet 3-1 ved pause.

I 2.omg fortsatte Lier der de slapp i første. Jevnspillerne begynte å bli slitne, og liergutta begynte å skape bøttevis med sjanser. Lasse Tomter fullførte sitt hat-trick, tvillingbror Daniel scoret sitt nummer 2, og Ketil
Ustad satte ytterligere 2 i nota. Stillingen var derfor 1-7 før Jevn reduserte 1 gang og fastsatte resultatet til 2-7. Lier hadde flere store sjanser til å øke ledelsen ytterligere, men var både uheldige og unøyaktige i avslutningene. Fremgangen var likevel stor fra tidligere kamper, da Lier har slitt litt med å finne veien til nota. Alt i alt en ok kamp som bør gi økt selvtillit foran de neste kampene.

Flere saker fra arkivet

Liers herrer vant

Lier ILs herrer dro i land en fortjent seier i kveldens kamp på en sørgelig gressmatte på Tranby.

Seier i vanskelig kamp

Kim Roger Kristiansen (på bildet) scoret seiersmålet like før slutt, og Lier tok med seg tre viktige poeng

Lier på offensiven

Lier kjempet seg til 3-3 mot opprykksfavoritt Modum 2

Lier IL på tabelltopp

Seniorgutta på Tranby ser ut til å være svak favoritt før lokaloppgjøret på St. Hans-aften mot tabelltreer Liungen ---

Lier vant åpningskampen

- Jeg er fornøyd med andreomgangen, sa trener Morten Påsche ettet 3-1 over Ådal i kveld

Sterk borteseier

Innbytter Ketil Ustad (her tv med faren, Øyvind Ustad) scoret to mål og bidro til at Lier slo tabelltoer Moingen i kveld

Oppladning til prestisjeoppgjøret

Etter en komfortabel seier på mandag, da Ketil Ustad (th på bildet) scoret to mål, ser Lier fram mot å møte Liungen i årets andre lokaloppgjør på lørdag på Liungbanen

Opprykk i år?

Arild Juvik, assistenttrener i en av distriktets største fotballgrupper, røper optimisme etter at A-laget fra Tranby avsluttet vårsesongen med uavgjort i går kveld.

Lier slo bunnlaget!

Lier spilte mandag kveld hjemme mot bunnlaget Jevn i 5. divisjon.

To seire og ett tap

Ketil Ustad scoret to mål da Liers A-lag vant stort på onsdag, Liungens unge juniorlag vant sin kamp, mens Spa/Bra ønsker å revansjere det klare tapet de fikk på mandag ---

Positiv uke for seniorfotballen

Mens Lier IL s A-lag og trener Morten Påsche etter en ny viktig seier kan planlegge opprykksfesten, laget Spa/Bra målfest på Hønefoss.

Poengdeling på Tranby

Det var tett og intenst, da lokaloppgjøret mellom Lier IL og Liungen endte 2-2

Nye fotballseire

Verken Samarbeidslaget, juniorlaget til Lier/Liungen og Liers unge kvinnelag kan nå tabelltoppen i høst, men vant igjen torsdag kveld

Må samle seg igjen

Et nykomponert Lier-lag fikk problemer på fredag, men beholder fortsatt tabelledelsen.

- Fin gjennomkjøring

Det er trener Morten Påsches konklusjon etter at fotballseniorene til Lier IL vant siste treningskamp før seriestart

"Close race" i 5. divisjon

Tommy Hyving (her i midten) med sine fem mål bidro sterkt til målkalas på Liungbanen, mens Lier sørget for ett poeng på bortebane og god kontakt med teten ---

Ut av cupen

Etter tre poeng på lørdag og strålende keeperspill på lørdag måtte Gabor Valo se flere baller i eget nett i kveld.

Røk sjansene for opprykk?

Selv Liungens maskott hang med hodet etter tapet for Kongsberg fredag kveld ----

Liungen - Skarphedin 5-2

Liungens andrelag vant torsdag ettermiddag 5x2 over Skarphedin på Lier Stadion. Liungen har nå åtte strake seire og topper tabellen i andre divisjon avdeling 2.

Tett oppgjør

Lokaloppgjøret i dag mellom Lier og Sylling ble avgjort mot slutten av kampen. Og Spabra gikk på et nytt tap i går.

Seire til Liungen og Lier

Ketil Ustad (på bildet) scoret to mål, da Lier endelig tok tre poeng igjen, mens Liungen er på tabelltoppen inntil videre etter målfesten på Liungbanen fredag kveld

Nye viktige 4.divisjonspoeng

Spa/Bra slo topplaget Hallingdal, mens tremålscorer Tommy Hyving bidro til en svært så trivelig kveld for liergutta på Tranby --

Kjempet om finaleplass

Jesper Johansen (på bildet) og ytterligere tre lierspillere var i aksjon på Strømsgodsets juniorlag i Trondheim i dag.

Smiler bredere og bredere

Det kan trygt Tommy Hyving og A-lagspillerne i Lier IL gjøre ettersom de nå nærmer seg opprykk --

Smilte tross skade

- Vi gjorde det litt for spennende, sa St Hallvards Simen Solberg etter kveldens kamp

Spa/Bra – Hallingdal 3-0

Hardt arbeid og til tider flott angrepsspill bidro til 3-0 (1-0 ved pause) og tre viktige poeng for tabelltoer Spa/Bra mot tabellener Hallingdal på Lier Stadion fredag kveld. Ronny Deila (bildet) var en av mange solide spillere.

Seks viktige 4.divisjonspoeng

Lier IL vant sin hjemmekamp, mens både Ronny Deila og Gabor Valo fikk sjansen fra krittmerket for Spa/Bra i Solbergelva --

- Tok det som treningskamp

- Jeg tok det som treningskamp, smilte Liungens unge angrepsspiller Eirik Green (17, på bildet th), scoret sitt første mål på A-laget på straffespark og det hele 10- 0 over DRIM torsdag kveld.

Blåtrøyene duellerer --

Liers trener Knut Bergem var fornøyd med innsatsen til Liers G 14 etter onsdagens kamp på Gulskogen

Hevet seg mange hakk

Det sier Ketil Verpelstad og framhver spissen Tommy Heving (på bildet) i sin rapport etter kvalikkampene til Liungen Stars på lørdag

Til topps på tabellen

Liungen vant endelig en klar seier på bortebane ---

Forrykende første omgang

Om man skal benytte en velkjent klisje så var "første omgang verd inngangspengene alene" passende for det hjemmelaget presterte.

Spilte jevnt, men scoringer uteble

Emre Tugsuz (th) og hans lagkamerater i Skiold var langt mer effektive enn Liungen, her i duell med Magnus Norup Berget, i onsdagens kamp på Liungbanen.

Jublet for tidlig

Her er det nettopp blitt 1-0, men det raknet fullstendig for juniorgutta fra Lier etter pause mot Hønefoss

Tok sin 8. strake seier

Tommy Hyving (tv) scoret to mål da Liers A-lag tok enda et steg nærmere opprykk denne uka --

Hat trick på Føyka

Tre mål av Tommy Hyving var ikke nok til tre poeng til Liers A-lag --

En skuffet tomålscorer

—Vi burde hatt poeng — Vi slapp inn noen billige mål og straffen var uheldig, sa den ambisiøs Liungen-spilleren, i det hun tuslet ut av banen.— Spesielt bittert er det når vi spilte en god kamp. Cirka 300 tilskuere i surt vårvær fikk likevel se at Liungen - jentene satte fjorårets cupfinalist på en hard prøve.

Lover godt for høstsesongen

- Vi skapte mye framover, sier Liers trener Morten Påsche, selv etter at keeper Thung Li Huang (på bildet) fikk rødt kort og som førte til at laget måtte spille med 10 mann det meste av kampen --

Godset favoritter

Med innsats og effektivitet kan det går bra, mener Lier IL s juniortrener Hans Petter Fuglerud før morgendagens kamp --

Oppløftende tross klart tap

- En god start på andre omgang var det mest positive for Syllings damelag i håndball i helga, forteller trener Arild Haug til Liernett

Lier snudde kampen

Et agressivt hjemmelag (her Ketil Ustad i aksjon) scoret tre mål det siste kvarteret ---

Endelig seier

Liungen overbeviste mot Hallingdal

God laginnsats ga seier

Liungens "veteranjenter" jublet for tre nye poeng

Fikk 50-årspresangen sin

Gabor Valo feiret dagen med en kjempekamp og sønnen Alevander scoret det siste målet da Spabra serieåpnet på Stoppen. Begge kan kalles matchvinnnere

Vil høyest på tabellen

Spa-Bra har fem poengs ledelse etter gårdagens kamp mot Svene

Fire fotballseire på to dager

Lierlagene og Lier A-lags tomålscorer, Ketil Ustad, har startet høstsesongen godt ---

En tung kamp

Det sa kaptein Martin Wøien Gilhuus etter at Spa/Bra tapte for Åmot i ettermiddag.

Tredje strake seier

Lier G 13, her representert ved straffeskytter Gaute K. Nilsen, vant i dag igjen, og tolvåringene i Lier Wild Bulls snudde 0-3 til 5-3 på Ekebergsletta under Norway Cup

Lovende åpningskamp

Samarbeidslaget Lier/Liungen, her representert med Anders Fossen Nilsen (på bildet), tapte mot SIFs juniorer. - Men vi er godt fornøyd med den kollektive innsatsen, sa trener Preben Krogh-Jacobsen (på bildet) til Liernett etter kampen

God søndag for Spabra

Scoringsglede både på Stoppen (her gjør Petter Nystrøm 2-1 for G 19) og på Strømmen, der A-laget revansjerte seg og er over "streken" igjen.

HOLMESTRAND-LIUNGEN 2 0-5

Liungen 2 fortsetter å imponere i 2. divisjon. Det er mange lag som satser tungt på opprykk, men Liungens jenter har så langt feid all motstand av banen.

Økende selvtillit

Aleksander Valos scoring på fredag bidro til at optimismen hos Spa/Bra stiger før bortekampen mot tabelleder Hallingdal.

Gir de unge æren

Treneren for Lier IL s A-lag, Arne Steinar Kvisle, applauderte for sine unge A-lagspillere i kveld.

Små marginer på Tranby

Liers Anders Fossen Nilsen og Prince Monga (th) hadde store problemer med å overliste Konneruds gode keeper Marius Waagelsby onsdag kveld --

Tap for Lier

- Det var et slitent mannskap, sier trener Morten Påsche etter at hans lag hadde tapt 3-5 for Tofte i dag

Mer enn en halv seier

Det kan lese av ansiktene til målscorerne Magnus Toft og Prince Monga etter at Lier/Liungens sluttspurt ga 2-2 mot topplaget Konnerud

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Flere pokaler til Lier IL

Buskeruds fotballkrets sin representant, Jan Olav Knudsen, overrekker en fornøyd Ole Jørgen Lium på Liers B-lag beviset på at klubben har vunnet ett av de to seniormesterskapene i år.

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Det er fasiten for Lier IL s g 16 etter helgas kamper i Postenserien

Henger med i toppen

Et ekte hat-trick av Aleksander Valo (i blå drakt) bidro sterkt til at Spa/Bra er med i opprykkskampen, mens Lier IL gikk på et klart tap --

Uavgjort mot Konnerud

Lier hadde mye av spillet- uten å imponere.

SpaBra nærmere opprykk etter storseier i lokaloppgjør

SpaBra slo Lier 7-1 på hjemmebane lørdag, og nå vil målforskjellen kunne vise seg å være avgjørende når sesongen avsluttes neste helg.

Svak 2. omgang

Liungen og Audun Langaard (på bildet) kjørte rundt med Tofte i 1. omgang, men slapp bortelaget til etter pause

Rutinen avgjorde

Keeper Gabor Valo var veldig god, da Spa/Bras fotballgutter ble hardt presset etter utvisningen i kampen mot en av opprykksfavorittene i kveld.

Nesten alt lyktes for Lier

Lier nedkjempet Spa/Bra med en formidabel laginnsats og målscorerne Ketil Ustad, Hazir Ademi og Kenneth Strysse har all grunn til å smile etter kampen.

Årets beste omgang

Edvinas Blazys (th) med ekte hat trick og ett mål av Ramin Ghazy sørget for tre svært viktige poeng til Spabra, men laget burde ha punktert kampen i første omgang.

Liungen knuste Kolbotn!

Liungen knuste ett av topplagene, og er dermed svært nære fornyet kontrakt. Før kampen satt nervene utenpå Liungenspillerne, og da Kolbotn gikk opp i ledelsen i en god periode for hjemmelaget, var det mange som fryktet en gjentagelse av siste hjemmekamp. Da brettet jentene opp ermene og viste publikum festfotball.

Team Liungen – Lyngdal Referat

Her kommer trenerens referat fra kampen. Vi minner samtidig om neste hjemmekamp på torsdag. Sted Stoppen.

Jublet i 1. omgang

Her konstaterer Sparta/Bragerøens Aleksander Valo at ballen går i mål. Kort tid etter sørger han selv for scoring --

Tapte viktige poeng

Spissen Mats-Henrik Ueland var svært misfornøyd med sin debut for Spabra i kveld.

Liungen vant 2-0 over Kattem

Ingunn Sørum scoret begge målene i siste kamp mot det andre bunnlaget Kattem. Dermed unngikk Liungen sisteplassen.

Tett kamp på Tranby

Lier burde "punktert" kampen i andre omgang.

Vant på Gamle gress

Liungens G-13 slo Skiold United i siste kamp om avdelingsmesterskapet tirsdag kveld

Brødreduellen

Storebror Prince på Liers juniorlag tapte for lillebror Bongana på Gulskogen i kveld --

Dommeren i fokus

Denne situasjonen oppstod gang på gang under kampen mellom Spabra og IBK i dag.

Flott opphenting

Anders Fossen Nilsen ( i midten), kaptein på Liers G-19 var svært fornøyd med målscorerne Simen Stokke (tv) og Hazir Ademi etter kampen mot Mjøndalen i kveld.

Liungen til topps på tabellen

Liungen løp Skeid i senk og laget målkallass på Voldsløkka i Oslo på lørdag ettermiddag. I perioder så vi Liungen leke med Skeid. De skapte drøssevis av sjanser og fikk stor uttelling. Derfor fikk vi nærmest et ”ishockeyresultat.” Bortsett fra en 5-10 minutters periode i første omgang var Liungen totalt overlegne i tempo, pasningssikkerhet, løpsstyrke og teknikk. – Men vi er ikke alt for høyt oppe, sa trenerduoen Tyriberget og Svanberg. De minner om vårens seriefinale neste helg mot Amazon.

Reistad g91 – Strømm

Reistad og Strømm møttes tirsdag til et oppgjør der det ikke var noen tvil om hvem som var favoritter. Strømm som ligger på bunnen av tabellen skulle spille mot serielederne Reistad.

3 viktige poeng i vanskelig kamp.

Etter ei uke med tøft program to Liungen i kveld 3 viktige poeng mot Fart. Det var et slitent Liungenlag som entret banen tidligere i kveld, og seieren satt langt inne. Hege Gunnerød satte inn 2-3 på overtid, og berget dermed viktige poeng som fører laget langt mot opprykk til toppserien.

Gode og heldige

Liungens J-14 lag var veldig fornøyde etter sin 1-0 seier mot Norderhov

Årsbeste av Syllings damer

Trener Arild Haug (th) var svært fornøyd med lagets førsteomgang mot Skrim i søndagens 3. divisjonskamp, men det glapp dessverre i andre ---

God i femten minutter

Åskollen stoppet Liungens angrep i andreomgang og innhentet ledelsen ved samhandling og innsats

Far og sønn på samme lag

Tommy Hyving har fått med seg pappa Tom Petter Hyving (bildet), som spilte på Vålerengas elitelag på syttitallet, på Liungens futsallag --

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Tok tre poeng

Ketil Ustad (tv), Hazir Ademi ( midten) i blå Lierdrakt var med og slo Spa/Bra i fjor. I kveld bidro de til at Liers 3. divisjonsrepresentant vant en knapp seier mot FK Tønsberg.

Mistet seieren på overtid

En sannsynlig dommerfeil ga straffe 4 minutter på overtid, og dermed ble det bare 2-2 mot Bingen for det unge liungenlaget.

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

God kamp, tross tap

Liers 94-lag tapte 4-6 for Holmlia i Adidascupens kvartfinale på Tranby i dag

Liungen-Asker 1-2 (0-1)

Etter en bra var det en stor skuffelse at vi ikke tok poeng. Vi burde ha avgjort kampen i medvinden, i begynnelsen av 2. omgang, sier assistentrener Hasse Svanberg. Det var teknikk og rutine som avgjorde nok en gang. Marianne Pettersen scoret begge målene Asker og Norges veteran, Linda Medalen, som kom inn som innbytter i en avgjørende fase mener Liungen må unngå de små feilene dersom de skal unngå nedrykk.

Effektivt angrepsspill i èn omgang

Men dessverre for Lier må spissen Tommy Hyving stå over årets viktigste kamp mot Åssiden på mandag

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

Slo Odd i serieåpningen

Trener Johnny Pedersen (bildet) kunne smile etter at Lier G 16 vant 3-2 i første kamp i Interkretsserien

Far og sønn matchvinnere

Aleksander ble tomålscorer og Spa/Bra-keeper Gabor var nok en gang svært vanskelig å overliste --

Seieren satt langt inne

Etter to dårlige perioder i innebandyoppgjøret i St. Halvardhallen lørdag ettermiddag, slo Lier Cats skikkelig til i siste periode --