Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Lier kjempet seg til 3-3 mot opprykksfavoritt Modum 2

5. div herrer, avd 2:

Modum 2 - Liungen 3-3 (1-1 ved pause)

Liers scoringer: 1-0  Lasse Tomter, 2-1 Espen Due  (straffe), 3-2  Lasse Tomter

Etter en knapp seier i åpningskampen mot Ådal på Tranby, og Modums 7-1 seier i sin åpningskamp mot DRIM kan man kanskje fastslå at ble det en slags halv seier for tranbygutta torsdag kveld på Modum.

Liernett har mottatt en oppsummering fra trener Morten Påsche etter kampen:

- Kampen ble spilt på en tørr og hard gressbane i stekende sol. Det var på forhånd forventet at Lier ville få tøff kamp, da Modum stilte med flere 2.div spillere i troppen.

Kampen åpnet med at Modum presset Lier tilbake, mens Lier satset på sine overganger. Kampen bølget frem og tilbake, og det var Lier som etter 32 minutter tok ledelsen da Lasse Tomter stanget ballen i nettet etter et overlegg fra bror Daniel. Etter 38 minutter utlignet derimot Modum på straffespark, og 1-1 holdt seg så til pause.

I starten av 2. omgang var det Lier som ble tildelt straffe, og denne ekspederte Espen Due sikkert i mål. Noen minutter senere utligner Modum igjen, denne gangen på et fantastisk frispark. Kampen fortsatte å bølge fram og tilbake med store sjanser for begge lag. Etter 72 minutter var det Lier som igjen tok ledelsen, etter at Lasse Tomter bredsidet et innlegg fra Tam Le Hoang i mål. Modum satte så inn ytterligere tre 2. div spillere og presset Lier veldig tilbake. 10 minutter før slutt utlignet de nok en gang og fortsatte med et stormløp mor Lier-målet. Lier-spillerne kjempet derimot heroisk og kunne fullt fortjent ta med seg et poeng hjem.

Treneren fremhever spesielt Espen Due, Daniel Tomter og Lasse Tomter.

I samme avdeling møter Liungen DRIM i kveld kl 19 på Liungbanen. Mot bunnlaget bør det kunne bli en klar hjemmeseier. Det kan bety 9 poeng på tre kamper og tabelltopp for Liungen.

Neste kamp for Lier er mot Holeværingen, mandag 19. mai på Tranby, mens Liungen skal spille mot Haugfoss, borte, allerede onsdag.

På St.Hansaften blir det lokaloppgjør mellom Lier og Liungen på Tranby. La oss håpe det blir en kamp om tabelledelse ---

Flere saker fra arkivet

Lier IL på tabelltopp

Seniorgutta på Tranby ser ut til å være svak favoritt før lokaloppgjøret på St. Hans-aften mot tabelltreer Liungen ---

Oppladning til prestisjeoppgjøret

Etter en komfortabel seier på mandag, da Ketil Ustad (th på bildet) scoret to mål, ser Lier fram mot å møte Liungen i årets andre lokaloppgjør på lørdag på Liungbanen

Lier vant åpningskampen

- Jeg er fornøyd med andreomgangen, sa trener Morten Påsche ettet 3-1 over Ådal i kveld

Lier mot toppen

Etter to strake seire har Lier (her representert med Jørgen Thorseth og Morten Tomter) for alvor meldt seg på i kampen om opprykk ---

Seier i vanskelig kamp

Kim Roger Kristiansen (på bildet) scoret seiersmålet like før slutt, og Lier tok med seg tre viktige poeng

Sterk borteseier

Innbytter Ketil Ustad (her tv med faren, Øyvind Ustad) scoret to mål og bidro til at Lier slo tabelltoer Moingen i kveld

Opprykk i år?

Arild Juvik, assistenttrener i en av distriktets største fotballgrupper, røper optimisme etter at A-laget fra Tranby avsluttet vårsesongen med uavgjort i går kveld.

Seire til Liungen og Lier

Ketil Ustad (på bildet) scoret to mål, da Lier endelig tok tre poeng igjen, mens Liungen er på tabelltoppen inntil videre etter målfesten på Liungbanen fredag kveld

Poengdeling på Tranby

Det var tett og intenst, da lokaloppgjøret mellom Lier IL og Liungen endte 2-2

Rødt kort og poengtap

Det ble dramatisk mot slutten for Liungens kaptein Roar Hennum (bildet) og lagkameratene under femtedivisjonsoppgjøret mot Modum 2 mandag kveld

Til topps på tabellen

Liungen vant endelig en klar seier på bortebane ---

Optimisme i Liungen

Liungens kvinnelag kan juble over mange scoringer og ser fram mot det som kanskje blir "finale" mot Kongsberg om 14 dager ---

Opprykkskampen fortsetter

Spa/Bra startet høstsesongen med seier, mens Lier ikke grep sjansen mot tabellederen i sin åpningskamp

Målfest på Stoppen

Spa/Bra overkjørte Kongsberg i andre omgang, mens Liungen fikk årets første serietap mot Modum

Positiv uke for seniorfotballen

Mens Lier IL s A-lag og trener Morten Påsche etter en ny viktig seier kan planlegge opprykksfesten, laget Spa/Bra målfest på Hønefoss.

Liers herrer vant

Lier ILs herrer dro i land en fortjent seier i kveldens kamp på en sørgelig gressmatte på Tranby.

Godset favoritter

Med innsats og effektivitet kan det går bra, mener Lier IL s juniortrener Hans Petter Fuglerud før morgendagens kamp --

Endelig seier

Liungen overbeviste mot Hallingdal

Ny seier torsdag kveld?

Kan Kenneth Strysse score på nytt og vil Liungen fortsette seiersrekken mot Modum 2?

Nok et KM til Lier IL

Sesongens raskeste og beste kampåpning sto J 16-laget for i kampen som måtte vinnes -

Absolutt siste sjanse røk

Liungen styrket sjansene, mens Lier og spillende trener Morten Paasche (her th) er defintivt ute av opprykkskampen

Tøffe utfordringer

Etter bare den ene scoringen av Spa/Bras kaptein Martin Wøien Gilhuus og et skuffende tap mot bunnlaget Modum, er serielederen neste motstander -

"Close race" i 5. divisjon

Tommy Hyving (her i midten) med sine fem mål bidro sterkt til målkalas på Liungbanen, mens Lier sørget for ett poeng på bortebane og god kontakt med teten ---

- Begynner å lukte 4. divisjon

Det sier Sparta-Bragerøens John-Erik Olsen (bildet) til Liernett etter gårdagens seier

Knepent tap

- Ufortjent, mener spillende trener Kristian Bye Andersen i Liungen.

Smiler bredere og bredere

Det kan trygt Tommy Hyving og A-lagspillerne i Lier IL gjøre ettersom de nå nærmer seg opprykk --

Henger med i toppen

Kenneth Strysse (bildet) med sine to scoringer og keeper Kenneth Christiansen har sin del av æren for at Liungen berget tre viktige poeng mandag kveld

Håpløse baneforhold

Ballen var mest i lufta, da Lier vant knepent 2-1 under svært kritikkverdige spilleforhold på Tranby i kveld

Liungen - Skarphedin 5-2

Liungens andrelag vant torsdag ettermiddag 5x2 over Skarphedin på Lier Stadion. Liungen har nå åtte strake seire og topper tabellen i andre divisjon avdeling 2.

Årets sjette seier

Brødrene Kent (på bildet) og Lasse Hermansen scoret tre av målene, da Spa/Bra tok et nytt steg mot nok et opprykk ---

Svak 2. omgang

Liungen og Audun Langaard (på bildet) kjørte rundt med Tofte i 1. omgang, men slapp bortelaget til etter pause

God i femten minutter

Åskollen stoppet Liungens angrep i andreomgang og innhentet ledelsen ved samhandling og innsats

Spolerer neppe sjansene --

Lier har lenge vært ute av opprykkskampen, Liungen må kanskje vinne alle sine tre siste kamper, men Spa/Bra og John-Erik Loe Olsen (bildet) har mer enn et bein i 4. divisjon --

Liungen ville mest

Liers sjokkåpnet, men Liungen utlignet raskt og kjempet til seg tre poeng i nest siste serieomgang i 5. divisjon

SpaBra nærmere opprykk etter storseier i lokaloppgjør

SpaBra slo Lier 7-1 på hjemmebane lørdag, og nå vil målforskjellen kunne vise seg å være avgjørende når sesongen avsluttes neste helg.

For mange baklengsmål

Feil bakover på banen felte Sylling i går. Kristian Capellen scoret to, men det var ikke nok.

Trenger en seier

Samarbeidslaget Lier/Liungen, G-19, har gått på to klare tap på rad, men snur det mot Åssiden på søndag?

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Fire fotballseire på to dager

Lierlagene og Lier A-lags tomålscorer, Ketil Ustad, har startet høstsesongen godt ---

Spilte jevnt, men scoringer uteble

Emre Tugsuz (th) og hans lagkamerater i Skiold var langt mer effektive enn Liungen, her i duell med Magnus Norup Berget, i onsdagens kamp på Liungbanen.

Rundspilte Kolbotn

Ingunn Sørum (på bildet) gjorde fire mål for Liungen, da sjuerlaget vant 8-2 over Kolbotn etter en flott førsteomgang

Røk sjansene for opprykk?

Selv Liungens maskott hang med hodet etter tapet for Kongsberg fredag kveld ----

Revansjerte vårens oppgjør

Spa/Bra tapte 1-4 mot Eidskog på hjemmebane i mai. I dag vant de 4-1 mot samme lag på bortebane.

Mange fotballtalenter

Liungen med to femtenåringer på laget under ledelse av Kristian Bye Andersen (på bildet) viser stadig framgang --

Tung kamp for juniorene

Samarbeidslaget halte i land en viktig hjemmeseier på en regntung bane onsdag ettermiddag

- Fin gjennomkjøring

Det er trener Morten Påsches konklusjon etter at fotballseniorene til Lier IL vant siste treningskamp før seriestart

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

Noe å tenke på

Kan trener Aage Golmen og Ronny Deila finne fram seiersresepten før neste kamp?

Nærmer seg kretsmesterskap

Lier IL s J-14-lag vant den avgjørende kampen mot Liungen onsdag kveld

Lierlagene med i toppen

Mens Lier og Kim Roger Kristiansen lekte seg til 9-0 på onsdag, vant Liungen knepent 2-1 i går.

God laginnsats ga seier

Liungens "veteranjenter" jublet for tre nye poeng

Kjempet om finaleplass

Jesper Johansen (på bildet) og ytterligere tre lierspillere var i aksjon på Strømsgodsets juniorlag i Trondheim i dag.

-Tapte fortjent

Det sa trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinner tapte kveldens 3. divisjonskamp 1-3 mot Nærsnes/Åros

Vant på Gamle gress

Liungens G-13 slo Skiold United i siste kamp om avdelingsmesterskapet tirsdag kveld

Jubel i Spa/Bra

Mens Sparta/Bragerøen er klar for 4. divisjon etter seier i dag, vant Liungen 2-0 over naboklubben Lier i det som bare ble et prestisjeoppgjør

Knuste Nybyen

Liungen ledet 7-0 etter en halvtime!

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

Vil høyest på tabellen

Spa-Bra har fem poengs ledelse etter gårdagens kamp mot Svene

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

- Tok det som treningskamp

- Jeg tok det som treningskamp, smilte Liungens unge angrepsspiller Eirik Green (17, på bildet th), scoret sitt første mål på A-laget på straffespark og det hele 10- 0 over DRIM torsdag kveld.

Må samle seg igjen

Et nykomponert Lier-lag fikk problemer på fredag, men beholder fortsatt tabelledelsen.

Tap mot topplaget

Lier/Liungen G-19 klarte som forventet ingen poeng mot Mjøndalen

Nye fotballseire

Verken Samarbeidslaget, juniorlaget til Lier/Liungen og Liers unge kvinnelag kan nå tabelltoppen i høst, men vant igjen torsdag kveld

Dobbeltseier i Tromsø

Samboerparet Mari Johanne Brox og Lasse Blom, bosatt i Lier, vant begge sine klasser i halvmaraton i Stokmarknes i Nordland i dag.

Liungen – Drammen 2, 28-30 (10-18)

Liungen måtte bite i det sure eplet, etter det som så ut til å bli tidenes opphenting. Nå må de fortsatt slite i bunn av tabellen med ett poeng etter seks kamper.

Økende selvtillit

Aleksander Valos scoring på fredag bidro til at optimismen hos Spa/Bra stiger før bortekampen mot tabelleder Hallingdal.

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

Knokkeloppgjør på lørdag?

I går ble det bortetap for Spa/Bra, til tross for at Gabor Valo tok det som var i 1. omgang. - Nå gjelder det å slå Modum på Stoppen, sier trener Aage Golmen i dag.

Tre lierlag i tet

Både Lier 2, Sylling 1 og Liungen er med i tetgruppa om opprykk, men Spabras trener Aage Golmen og hans lagkamerater på andrelaget stjal poeng fra oppsrykksfavoritt Liungen på mandag.

Lier på tabelltoppen

Prince Monga ( tv på bildet) scoret det siste målet, da Lier vant den meget viktige bortekampen mot Åssiden 2 på tirsdag --

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Sylling – Liungen 4-7 (1-1)

Gutter 13-14 år. Sylling skulle i denne kampen vise at de var best i Lier, sikre andreplassen og rykke opp, slik gikk det ikke.

Tett oppgjør

Lokaloppgjøret i dag mellom Lier og Sylling ble avgjort mot slutten av kampen. Og Spabra gikk på et nytt tap i går.

Små marginer på Tranby

Liers Anders Fossen Nilsen og Prince Monga (th) hadde store problemer med å overliste Konneruds gode keeper Marius Waagelsby onsdag kveld --

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Slitekamp ga tre poeng

- Det kunne ha gått begge veier, sa trener Tommy Nordstø etter at Liungen tok sin fjerde strake seier ---

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

Vant igjen

Lier 13 går til åttendelsfinalen i Norway Cup etter 3-1 mot Oppegård seint i kveld og møter Tertnes kl 8 torsdag morgen

Hat trick på Føyka

Tre mål av Tommy Hyving var ikke nok til tre poeng til Liers A-lag --

Bortetap for Spabra

Supporterne måtte godta tap og til tross for flere klare målsjanser ble det bare med den ene scoringen av Ramin Gazi på Kongsberg fredag kveld.

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Gledelig seier

Nicolay Granum var en av flere som spilte stort utover i kampen for St Hallvard i går.

- Altfor dårlig av oss

Det sa Spa/Bras trener Aage Golmen som var svært skuffet etter at lette mål gikk inn bak Gabor Valo i kveldens bortekamp i Bærum.

Suverent best

Kristine Kirkeng var en av målscorerne, da Liungens sjuerlag tok sin femte seier på rad mandag kveld

Trenger snart poeng

A-lagene til Lier IL og Sylling gikk på nye poengtap. I neste serieomgang bør det snu.

Solid kollektiv innsats

Lier/Liungen G-19 i fotball slo både Asker elite og Kongsberg i helga

Nærmere tabelltoppen

Tomålscorer og kaptein Martin Wøien Gilhuus og Spa/Bra kunne igjen boltre seg på hjemmebane.

Parademarsj mot fjerde

Som ventet vant Spa/Bra sin kamp mot Nybyen på fredag kveld, og gutta har all grunn til å smile fornøyd, selv om to kamper gjenstår ---

Seier i siste sekund

Spa/Bra fortsetter å plukke poeng

Må vinne i dag

Bare tre poeng og mye scoringsjubel er godt nok mot Tofte på Liungbanen i dag om Liungens herrelag skal holde tetplassen i 5. divisjon

Tok tre poeng

Ketil Ustad (tv), Hazir Ademi ( midten) i blå Lierdrakt var med og slo Spa/Bra i fjor. I kveld bidro de til at Liers 3. divisjonsrepresentant vant en knapp seier mot FK Tønsberg.