Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: eb4bac5fbed816302156db09c8a95b0b

Små marginer på Tranby

Liers Anders Fossen Nilsen og Prince Monga (th) hadde store problemer med å overliste Konneruds gode keeper Marius Waagelsby onsdag kveld --

Kvalifisering Interkrets G 19

Lier - Konnerud 0-1 (0-0 ved pause)

Liers lag (med innbyttere): Eriksen, Thorset, Sindre Stokke, Auvi,  Gjellum, Ola Øritsland, Borge, Eirik Øritsland, Auvi, Idomi, Monga,Stokke, Fossen Nilsen.

Konneruds mål ble scoret av Mats Jønland etter ca 50 min.

Gule kort: To til Lier (Hazir Ademi og Ola Øritsland) og tre til Konnerud

Med bare to kamper igjen hadde det smakt godt med en seier, men slik gikk det dessverre ikke. Til tross for tidvis godt angrepsspill, gode kombinasjoner og flere farlige dødballer, ble det bare nesten for juniorene fra Lier IL…

Konnerud åpnet med mange lange baller i bakrommet bak Liers forsvar de første fem minuttene, men det var Lier som fikk den første klare målsjansen. Prince Monga vant ballen på egen banehalvdel, passerte tre motstandere og fikk en brukbar avslutning skrått fra venstre. Dette var kampens første målsjanse etter 11 minutter.

Tre minutter senere var det Konnerud som var frempå innenfor Liers 16-meter. Etter mange dueller havnet ballen hos en Konnerudspiller som fikk løsnet et skudd, men det utgjorde aldri noen stor fare for dagens trygge Lierkeeper Morten Eriksen. I den nokså jevnspilte kampen, gikk det ytterligere 15 minutter før publikum fikk se neste store målsjanse. Liers Henrik Borge jobbet bra og fikk lønn for innsatsen. Ballen fikk han til slutt lagt til rette for Anders Fossen Nilsen som fikk et godt treff med venstrefoten utenfor 16-meteren. Like over tverrligger denne gang.

Konnerud prøver å komme mye rundt på spesielt høyre kant, men møter god og hard innsats fra en endelig skadefri Jon Ivar Gjellum. Det bølger frem og tilbake før Lier i det 38.minutt får to sjanser ved Henrik Borge. Enda nærmere kommer Lier ved et innoverskrudd frispark på bare stolpe i det 45.minutt. Konnerud får ballen ut av farlig sone, og lagene går til pause med stillingen 0-0.

Kampens kanskje fineste angrep fra Lier kommer etter 55 spilte minutter. Startet i gang av en presis langpasning viser Lier gode kombinasjoner på venstrekanten, som igjen fører til skudd på mål. Keeperen må gi retur og to spillere står i kø for å score. Dessverre for Lier står de begge i offside. Konnerud tar seg sammen og viser at de ikke er ufarlige. En meget rask kontring kunne fort ha satt 1-0 til gjestene, men i stedet kan lierspillerne puste lettet ut når ballen ruller til side for stolpen. 12 minutter senere er Konnerud frempå med et farlig frispark som heades i tverrliggeren. Et våkent lierforsvar blokkerer returen.

Etter 58 minutter spilt sliter Lier med å få klarert fra forsvar. Ballen lander til slutt i beina på en Konnerudspiller som kan stå stille og skyte ballen i mål. Det blir mer jevnspilt utover i omgangen, temperaturen stiger og spillet bølger frem og tilbake. Halvstore sjanser fra begge lag kunne fort blitt mål. Lier satser offensivt, og en god keeper i Liermålet sørger for at Konnerud ikke får 2-0 på kontring. Et hardarbeidende Lierlag holder ikke til mål i et godt organisert Konnerudforsvar i sluttminuttene. Kampen ender 0-1.

- Vi har ennå muligheten til nå interkretsspill til høsten, sa Anders Fossen Nilsen, Liers kaptein etter kampen. - Det er så jevnt at med en seier mot Åssiden i siste kamp, kan det holde, mente syllinggutten. I likhet med de andre offensive lierspillerne lyktes de ikke i avslutningene. Begge lags keepere gjorde en meget god kamp. Liers Morten Eriksen har utviklet seg til å bli en meget god keeper. Han har ennå to og en halv sesong igjen som G-19 spiller, så her har Lieren keeper for framtida.

Ellers førte det høye tempoet i kampen til at det ble masse feilpasninger på den humpete og dårlige gressmatta på Tranby.  Skal klubben utvikle gode spillere må hovedbanen by på langt bedre forhold.