Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fbbd5aed17114eccc22f9976290d6fc1

Kåret til bestemann

Thomas Sørum fra Lier får mye ros av fotballekpertisen i Haugesund etter sitt spill i helga.

Mange fotballinteresserte liunger fikk kanskje med seg søndagens TV- opptak av 1. divisjonskampen, der Thomas var høyest oppe og headet kontrollert inn i hjørnet i 1. omgang mot Alta. I 2. omgang var han nest sist på ballen, da han spilte lagkamerat Nikola Djurdic gjennom. Sørum ble kåret til lagets bestemann. Han er også toppscorer med sine 8 mål så langt
– Jeg kan ikke huske sist gang en FKH-spiss scoret så mye, sa en de lokale lederne, som tror Sørum kan klare 20 mål i årets sesong,

- Dette var en utrolig viktig seier for oss, nå er vi med i kampen om opprykk. Vi er veldige gode den første halvtimen, men blir litt defensive i hodet mot slutten. Men det var en fullt fortjent trepoeng, sa Thomas Sørum til Haugesunds Avis etter kampen.

Når de lokale fotballekspertene skal trekke fram hvilke FKH-spillere som har imponert, er det Thomas Sørum og Joakim Våge Nilsen som blir nevnt.

Daglig leder i Fotballklubben Vard (cupfinalist i 1962), Bengt Førland, er ikke overrasket over hvor god Sørum har vært. – Jeg visste at han var god. Det oser kvalitet av ham, og han er en av de få FKH-spillere som holder bra eliteserienivå, sier han

Sørum var i Strømsgodset fra 2001 til 2005. I 2005 var han utleid til Manglerud Star der han scoret 15 mål på 18 kamper. Så spilte han i Strømsgodset, inntil han ble solgt til FK Haugesund før årets sesong.

Møter kamerater neste helg.

Thomas Sørum ferierer denne uka i Larvik-distriktet på svigerforeldrenes hytte. Tobarnsfaren stortrives i Haugesund, der det er meget stor fotballinteresse. Og mange haugesundere tror på opprykk til Eliteserien igjen. Laget ligger på tredjeplassplass, tre poeng bak Hønefoss. Målet er direkte opprykk.
Neste helg gjester han hjemlige trakter. Haugesund møter Mjøndalen på Nedre Eiker stadion. På Mjøndalen spiller liungene Mads Hansen, Vegard Dokken og Rudi Holoman. Sistnevnte er endelig skaldefri, men både han og Kenneth Dokken er utlånt til Birkebeineren i høst. - Jeg kjenner både Mads og Vegard fra tida i Godset, sier Thomas. – Jeg håper Mjøndalen holder plassen, sier han. Han var veldig imponert over laget mot Kongsvinger.

Gode treningsforhold og trenere.

I tilknytning til diskusjonene på Liernett om nivået på seniorfotballen i Lier, sier han at han synes det er veldig synd at hjemkommunen ikke representert høyere enn i 4. divisjon. Og han har ikke noe fasitsvar på hva som skal til for å heve nivået betraktelig. - Men skal man få en nivåhevning, trengs det både gode treningsforhold og gode trenere, sier han. - Helårsbane på Stoppen vil bli veldig viktig. Og gode trenere motiverer spillerne til større treningsinnsats. Det gjelder å beholde de unge spillerne som er under utvikling, understreker han. Selv gikk han til Strømsgodset i svært unge alder.

Om samarbeid mellom klubbene mener han at et langt bedre samarbeid mellom klubbene eller sammenslåing av klubber er helt nødvendig. - Se på FK Haugesund. Selv om klubbene her i byen (Haugar og Djerv 1919, red anm.) spilte på et høyere plan i utangspunktet skapte sammenlutningen et langt bedre grunnlag både med hensyn til økonomi og resssurser forøvrig, understreker han.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode