Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 552dd0feabe4313fd708d90c6bf1ff78

Ennå ikke nådd toppen

Som eneste lokale spiller blir det stilt store forhåpninger til liungen Thomas Sørum før kvartfinalen mot Stabæk i morgen, spesielt når den gamle kjempen Jostein Flo uttaler at han har sterk tro på at liungen kan bli en storscorer for Godset

Med kornåkeren som nabo ble vi tatt godt i mot av odelsgutten Thomas Sørum, samboer Iselin og bikkja Pondus ved eneboligen på hjemgården for et par uker siden. Samboerens tålmodighet var kanskje utslagsgivende for at han ikke takket ja til Haugesund for før høstsesongen. – Du få vente noen dager før du takker ja, sa samboeren. Så kom tilbudet om forlenget og forbedret kontrakt fra Strømsgodset. Thomas vil, som andre toppspillere, ikke si noe om de økonomiske elementene i kontrakten, men han røper at tilbudet fra adeccoligalaget var faktisk bedre enn den kontrakten han fikk med Godset.

Talentfull

At Thomas har to u-landskamper for Norge er kanskje ukjent for mange fotballinteresserte liunger. Thomas spilte to kamper mot Sverige for en del år siden. Ellers har 24-åringen utviklet seg gradvis, fra junioralderen i Liungen IF og som elev ved Norsk Toppidrettsgymnas i Bærum, via spill for Strømsgodset (debut mot Kongsberg i mai 2001) og Manglerud/Star (i fjor) og fram til i dag.

Som 16-17-åring spilte han både for Junior- og A-laget til moderklubben. Lars Hjelmeset fra Sylling spilte sammen med Thomas både i Liungen og Strømsgodset. – I Liungen var han ikke spesielt rask, men et ekstra godt oppspillpunkt, sier Lars. Han var stor etter alderen Og så var han var også veldig god til å ”putte på”. Lars måtte legge opp etter en langvarig skade i 2003 etter tre år i Liungen og tre år i Godset, der det ble både toppseriespill i Godset og spill for 2. divisjonsklubben Grindvoll på utlån fra Godset.

Suksess i Manglerud Star

I fjor sa Geir Midsian, treneren i Manglerud-Star til TV-2-avisen før møtet med Strømsgodset følgende: - Thomas er vel så god som SIFs spisser, men jeg skjønner hvorfor de ikke satser på ham når de har brukt så mange millioner på nye spillere. Den tidligere lagkameraten Lars Hjelmeset synes det er på tide at drammensklubben bruker mer penger på lokale spillere som Thomas. – Det tar tid å utvikle nye spillere, men interessen blir større når lokale spillere markerer seg.

Treneren i Manglerud-Star uttalte også, blant annet, dette om sin toppscorer : - Han er sterk og stødig på labben innenfor 16-meteren. Det sitter i ryggmargen hans.

Bedre form i år

- Jeg er i bedre form i år enn i fjor, sier Thomas avslappet og fornøyd med å få sjansen på ny på det øverste nivået, fem år etter første gang. – Nivået på laget i år er som natt og dag, sammenlignet med 2002-sesongen.

Blir det seier mot Stabæk kan en heldig trekning føre til at drammenslaget får Haugesund eller Nybergsund i semifinalen. Da kan Thomas Sørum begynne å drømme om finalespill som navnebror Thomas Røed opplevde for noen år siden --- For Thomas fra Tranby endte det med en cuptriumf  for Odd, Grenland i 2000 (2-1 e.e.o. over Viking) og ett tap (tap 0-2 for Vålerenga 2002) , foruten  finaletap med Strømsgodset  i 1997 (2-4 mot  Vålerenga).

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode