Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Martin bekrefter i kveld overfor Liernett at han vil signere en proffkontrakt med 1. divisjonslaget. Men Martin skal selvfølgelig fullføre 10. klasse ved Lierbyen skole. Til høsten blir det enten allmenfag på St. Hallvard eller fotballinja på Idrettsgymnaset i Drammen.
- Det var morsomt og en bra opplevelse, er Martins nøkterne kommentar til debuten mot Lørenskog.  - Jeg fikk beskjed ei uke i forveien om at jeg skulle få prøve meg, så jeg fikk trent godt. Jeg merket at det var mye større tempo enn det jeg er vant med fra 2. divisjonsfotball med Liungens juniorlag.

Martin skulle egentlig ha spilt kretslagskamp mot Agder på lørdag. Men han fikk fri. Hans gamle lagkamerater fra Liungen, keeper Martin Gundersen og Jesper Johansen, var med og sikret en 5-2 seier.
Etter to måneder blant bruntrøyene er han godt fornøyd med miljøet. Han har selskap med et par andre tenåringer, men foreløpig er han ikke sikker på om de to andre får kontrakt.

Fin fotballtype
Det sier medspiller og liung Mads Andre Hansen etter Martin Ovenstad Rønnings fine debut for Mjøndalen på søndag.
Mads Andrè fra Tranby, som stod for årets mål i de to øverste fotballdivisjonene i fjor, er imponert over femtenåringens spill både på trening og i kamp. Han synes det er spesielt moro at en ny liung blir hans lagkamerat, siden kameratene fra Lier, Rudi Holoman og Vegard Dokken valgte IBK (Birkebeineren) også for neste sesong. – Sjansen for å etablere seg fast på 1. divisjonslaget i løpet av en sesong eller to er stor med et slikt talent, sier Mads Andrè.

Thomas Bjerkan i Liungen har vært hans trener i flere år. Han er gledelig overrasket over at han mestret nivåforskjellen fra juniorfotball i Liungen til A-lagsfotball på nest øverste nivå. Thomas har vært trener for Martin i flere år. - Han har vært en drøm å trene, sier han. - Han har jobbet seriøst for å utvikle seg. Og han har vært et forbilde for de andre med sine sosiale holdninger.

I fjor høst sa treneren for Norges G 15, Øyvind Nilsen, at det beste  for de landslagsaktuelle ville være matching på minimum nivå 3.Ut fra dette tror vi at Norges kaptein og beste spiller mot Sverige i høst har økt sine sjanser vesentlig for å komme med i  Norge G 16 - tropp i 2010.

Fotball Martin Rønning Ovenstad

1 kommentar

Onsdag 20. januar 2010 23:54: André
Liungen ligger vel ikke i 2 div? Kanskje junior laget dems lå der men ikke A-laget ihvertfall:P

Flere saker fra arkivet

I uvant posisjon

16-åringen Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen fikk en fin attest av Mads Hansen, kaptein og liung på Mjøndalen etter cupkampen i kveld.

Overbevist av Ronny

Martin Rønning Ovenstad (17) valgte Strømsgodset fremfor Twente for neste sesong.

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

Sluttspill neste år?

Martin Rønning Ovenstad fra Lier scoret da Norge G18 vant sin andre kamp på rad i EM-kvalifiseringen i Bosnia.

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Bruntøyene er klare

Mjøndalens Mads Andrè Hansen, sammen med to andre spillere fra Lier, er klar for seriedebut på fotballens nest øverste nivå --

Høye ambisjoner

Både Keranveer "Kinny" Grewal og Martin Rønning Ovenstad har debutert i eliteserien. Etter gårdagens kamp for andrelaget kunne lagleder Thomas Andrè Ødegård smile fornøyd sammen med liungene.

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

I fokus i mange media

Det ble hektisk etter kampen for kaptein, matchvinner, bestemann Mads Hansen etter at Mjøndalen hadde sikret ny kontrakt, men en annen liung spilte også en avgjørende kamp i dag.

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Spilte en god andreomgang

Unge Martin Rønning Ovenstad nikket fornøyd da han gikk av banen etter tapet for fjorårets cupmester. Fornøyd var også to andre aktører med tilknytning til Lier -

Kåret til Norges beste

Martin Ovenstad Rønning scorer her det første målet, da Norge G-15 slo Sverige på Vikersund

Debuterer i morgen

Thomas Sørum skal spille morgendagens TV-sendte fotballandskamp mot Danmark.

På landslaget igjen

16-åringen Martin Rønning Ovenstad fra Lier kan smile etter at han er uttatt til Nordisk mesterskap i fotball.

Liung, de brunes favorittspiller i går

Ikke rart at Mads Hansen sov litt urolig etter storspillet i Mjøndalen i går --

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Twente, Godset eller MIF?

Martin Rønning Ovenstad, som spilte den siste halvtimen for Norge G-18 i EM-kvalifisering mot Kypros i går kveld, må bestemme seg for klubb i de nærmeste dagene

Om drømmedebuten

- Veldig moro. Han har høy kapasitet, sier liung og FK Haugesunds angrepsspiller Thomas Sørum om kameraten, matchvinner Mads Hansen (på bildet) som selv gir sin kommentar til kampen mot Aalesund FK i går kveld.

Kjempet om finaleplass

Jesper Johansen (på bildet) og ytterligere tre lierspillere var i aksjon på Strømsgodsets juniorlag i Trondheim i dag.

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

Kåret til bestemann

Thomas Sørum fra Lier får mye ros av fotballekpertisen i Haugesund etter sitt spill i helga.

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

Liergutter hyldet

Både Vegard Dokken (tv) fra Lierskogen og Tranbyguttene Rudi Holliman ( i midten) og Mads Hansen var med på opprykksfesten i Mjøndalen stadion i ettermiddag.

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Ei uke med Solskjær

Martin Ovenstad Rønning (14) fra Liungen har vært Buskeruds eneste representant på fotballakademiet til den tidligere United-spissen

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

Fem mål på tre kamper

Martin Ovenstad Rønning markerte seg med gode kamper på G- 16- landslaget i Finland i en turnering nylig, og i september venter EM-kvalifiseringen for G-16 --

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

To liunger på elitelag i 2011?

Liungen Thomas Sørum kan smile etter en stor sesong i FKH og gleder seg over fremgangen til sambygding og kamerat Mads Hansen som kan bli lagkamerat.

Spillere med stort potensiale

Strømsgodsets leder Jon Røgeberg har stor tro på disse seks fra Lier som spilte eliteturnering i Kristiansand i helga.

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

Viste målteft igjen

Liungen Thomas Sørum bidro sterkt til at FK Haugesund igjen er på dierkte opprykksplass til Eliteserien

Åssiden 2 vanskelig borte

- Vi kjenner mange av motspillerne fra tidligere kamper, så dette blir et prestisjeoppgjør, sier Martin Wøien Gilhuus, spillende klubbformann i Spa/Bra

Kretslaget til finale

Buskeruds kretslag G15 spilte i helgen A-sluttspill i sør-norsk mesterskap i Skien

Prøver å forsterke laget

Mads Hansen, Mjøndalen (th på bildet), kjent som den raske midtbanespilleren med fjorårets raid som ble kåret til årets scoring, og tidligere lagkamerat Rudi Holomann ( i midten) er kanskje med i et par av kampene i playoff neste helg om plass i eliteserien --

Martin på arbeidsuke på Brakka

Det ble et svært så kort og hyggelig gjensyn mellom Martin Bekken Nilsen (15) fra Sylling og Vidar Riseth (se bildet) etter kampen på Nadderud torsdag kveld.

Utklassingsseier

- Det er meget imponerende, sier trener Thomas Bjerkan (på bildet) etter at Liungen G-17 vant hele 5-2 over ROS i helga

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

På talentsamling

Martin Ovenstad Rønning (15) fra Liungen IF møter andre lovende fotballspillere neste helg

Sterk trio i viktige roller.

Spabras trener Marcus Walfridsson (i midten) lot Thomas Røed (th) spille. Kristian Bye Andersen (tv) var tilbake som midtstopper.

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Sterk innsats

Martin Bekken Nilsen fra Sjåstad/Vestre Lier IL gikk inn til en fin plassering i Norges-cupen i Granåsen utenfor Trondheim i dag.

Kontakt med lokalmiljøet

Toppdommer Kristoffer Helgerud sier takk for kampen til Remss`n Haron fra Solberg (th) og Martin Rønning Ovenstad fra Liungen etter torsdagens juniorkamp

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Må se kampen fra sidelinja

Skaden i hånda hindrer Mads Andrè Hansen fra Tranby fra å spille dagens kamp mot Skeid.

Stor nivåforskjell

Nyopprykkede Lier fikk noe å tenke før seriestarten etter å ha blitt ydmyket av Ronny Deila (på bildet) og Spa/Bra onsdag kveld --

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Ny suksess i 2011?

Thomas Sørum bidro til klar Haugesundseier over Viking i Vestlandsmesterskapet, og Vikings og landslagets keeper Jarstein synes liungen og lagkamerat Djurdic var fjorårets beste spisspar i eliteserien.

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

VM bronse på Nøste

Petter Hveding (16) la grunnlaget for landslagsspill med sjuerbandy for Spa/Bra på Brakerøya.

Liunger til Barcelona

Prince Monga, er en av de 50 unge fotballspillerne fra Lier, som reiser til Spania på treningsleir i dag

Klar for Fredrikstad

Mads Andrè Hansen fra Tranby slapp å betale 50 000 kroner til Mjøndalen.

Buskeruds beste 13-åringer

Lier IL s 94-lag imponerte i årets fotballsesong og ble best blant 58 lag i fotballkretsen

Avdelingsmestre

Liungens G 15 lag er ett av mange lag som nå har avsluttet en fin sesong

Strålende futsaldebut

Det 17-årige keepertalentet Martin Lyhus Gundersen spilte to prikkfrie kamper da Lier futsal vant sine kamper i Drammenshallen på lørdag. Laget nærmer seg toppen i 1. divisjon.

Sterk prestasjon av Martin

Martin Bekken Nilsen (15) tok en sterk 2. plass i Kristinaløpet på lørdag.

Scoret årets mål

Mads Hansen (bildet) og Kristoffer Helgerud satte virkelig Lier på fotballkartet under Gullballen i Operahuset fredag kveld.

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Klare for sluttspill

Lier G 13 vant sin andre seier i Norway Cup i dag

Kommende toppdommer?

Fotballdommer Usman Aslam fra Liungen er klar for årets siste store oppgave ---

Ukens lag: Liungen 2 (gutter født 1994)

Stor treningsvilje og et godt miljø preger dette laget, forteller Per Ivar Gundersen. Han er trener og lagleder for ett av lagene som sogner til Heggs skole. Liungen 2 og Liungen 3 består av 20 spillere. Fire voksne tar seg av treninger, serie- og cupkamper. Lungen 2 skal spille i to-tre cuper i år. Da Lier-nett møtte laget ble det seier – etter en flott sluttspurt.

Har en flott innstilling

Det mener trener Brede Nybråten om trettenårige Heidi Ellingsen som er en av de 24 utvalgte spillerne på Fotballforbundets talentleir i juni.

Lokaloppgjør på Tranby

Nyopprykkede Sylling møter Lier i morgen ettermiddag.

Betsafe tror på Liungen

…men holder Grand som favoritt i kamp én

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Best på laget

Mads Hansen fra Tranby spilte veldig godt da Mjøndalen spilte uavgjort mot en av opprykksfavorittene

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

- Vi satte sjansene!

Det kunne Spa/Bras målscorerne Ronny Deila, Morten Hagen, Hazir Ademi og Martin Eøien Gilhuus fastslå etter effektivt angrepsspill i andre omgang i kveld.

I aksjon på Tv 2 i dag?

Det er store muligheter for at Thomas Sørum blir den andre liungen gjennom historien som får sjansen på A-landslaget i fotball. Han var svært ambisiøs allerede som guttespiller, forteller en tidligere lagkamerat.

Forsvarsfeil og sjansesløsing

Til tross for to scoringer må Lier futsals angriper Edvin Blazys finsikte skuddfoten i neste runde -

Ennå ikke nådd toppen

Som eneste lokale spiller blir det stilt store forhåpninger til liungen Thomas Sørum før kvartfinalen mot Stabæk i morgen, spesielt når den gamle kjempen Jostein Flo uttaler at han har sterk tro på at liungen kan bli en storscorer for Godset

- Ga et meget sympatisk inntrykk

Slik ble elitespiller Mads Hansen karakterisert av trener Arne Steinar Kvisle etter prisutdelingen til Lier IL s juniorspillere.

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

Tredje strake seier

Lier G 13, her representert ved straffeskytter Gaute K. Nilsen, vant i dag igjen, og tolvåringene i Lier Wild Bulls snudde 0-3 til 5-3 på Ekebergsletta under Norway Cup

En tung kamp

Det sa kaptein Martin Wøien Gilhuus etter at Spa/Bra tapte for Åmot i ettermiddag.

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

Matchvinner og opprykksglede

Kaptein Martin Wøien Gilhuus (th) sørget for en flott scoring og at det ble fest på lagkameratene i Spa/Bra i kveld --

Treer i klassisk

Junioren Martin Bekken Nilsen, Sjåstad/Vestre Lier IL, hadde en bra sesongåpning på Bul-sprinten i helga

Dette var bare moro

Både godsettrener Ronny Deila og keeper Gabor Valo smilte til tross for "bare" uavgjort på Stoppen --

Nærmere tabelltoppen

Tomålscorer og kaptein Martin Wøien Gilhuus og Spa/Bra kunne igjen boltre seg på hjemmebane.

Nær poeng i Norgescupen

Even Hornstuen Mathiesen var seks fattige tiendedeler for seint i mål, men hadde nær 130 løpere bak seg på resultatlista på Gjøvik

Jagland advarer Kolberg

Thorbjørn Jagland kalte Rosenborg for Norges beste fotballag under valgkampen i 1997. Nå advarer han Martin Kolberg mot å gjenta hans fotballtabbe.

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Flere forsterkninger

Liungen Mads Hansen (på bildet), kaptein på Mjøndalens lag i 1. divisjon og Strømsgodsets lovende forsvarspiller Lars Sætra spiller for Lier futsal kommmende lørdag.