Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bdb51904548bb98fc19f30be8699f8b0

Scoret årets mål

Mads Hansen (bildet) og Kristoffer Helgerud satte virkelig Lier på fotballkartet under Gullballen i Operahuset fredag kveld.

Mjøndalen-spilleren Mads Hansen fra Tranby vant prisen for Årets mål, mens Kristoffer Helgerud fra Lier IL ble kåret til årets mannlige dommer.

I kategorien Årets mål var det hele 12 nominerte, og vinneren ble kåret i en avstemming på nettsidene til NRK. Det var Mads Hansens fantastiske sololøp mot Hønefoss for to uker siden som gjorde han til en av de nominerte. Hans scoring har blant annet blitt sammenlignet med Maradonas prestasjon under VM i 1986 av Arne Scheie.

Før prisutdelingen kunne Mads Hansen fortelle at han hadde gjort seg opp noen tanker rundt avstemmingen på nett.
- Spillerne fra de store eliteserieklubbene vil nok kunne ha en fordel med tanke på antall tilhengere som har mulighet til å avgi sin stemme, fortalte Hansen, vel vitende om at Mjøndalen IF ikke er blant de mest profilerte klubbene her i landet.
- Om jeg vinner vil jeg nok bli tidenes mest ukjente prisvinner.

Det var de to målscorerne fra seieren over Brasil i VM 1998, Tore André Flo og Kjetil Rekdal, som delte ut prisen for Årets mål. Og det ble en suveren seier til Mads Hansen, som fikk hele 36 prosent av. Da han fikk overrakt statuetten benyttet han anledningen til å takke alle de som hadde stemt på han, samt Mjøndalen-keeper Anders Rotevatn som faktisk stod for den målgivende pasningen til Hansen helt nede ved egen 16-meter. Og på spørsmålet om han også ville feire prisen i ekte Maradona-stil, var svaret at han ville ta det litt roligere.

Mads spilte guttefotball i Lier IL før han valgte å prøve seg på høyere nivå, først i Strømsgodset, senere i Mjøndalen. I en alder av 25 år har han fulgt klubben i hele to opprykk, først fra 3. til 2. divisjon, og forrige sesong opprykket til 1. divisjon.

Mads kunne røpe at det ikke var mange kjente fjes i Operahuset denne kvelden. I alle fall ikke spillere han selv har spilt mot.
- Dette er virkelig god markedsføring for en klubb som Mjøndalen, som har det laveste budsjettet i 1. divisjon. Vi klarte jo å beholde plassen vår i 1. divisjon, til tross for et budsjett på bare 5,5 millioner kroner. Til sammenligning hadde nedrykksklare HamKam et budsjett på 42 millioner.
Dette gjorde han også et poeng av i sin takketale. - Nå som norsk fotball er midt i en uttalt finanskrise, så er det jo moro at vi deltidsspillere også kan score brukbare mål.

Se Mads Hansen motta prisen for Årets mål her

Men Mads Hansen var ikke den eneste liungen som gikk hjem med en statuett under armen denne kvelden. Kristoffer Helgerud, som representerer Lier IL, fikk prisen for Årets mannlige dommer. Helgerud dømmer for øvrig søndagens cupfinale mellom Molde og Ålesund.


Mads Hansens scoring mot Hønefoss 25. oktober.


Det var de to målscorerne fra Brasil-kampen i VM 1998, Tore André Flo og Kjetil Rekdal, som delte ut prisen for Årets mål.


Mads Hansen sendte en stor takk til keeper Anders Rotevatn for den målgivende pasningen langt tilbake på egen banehalvdel.


Kristoffer Helgerud fra Lier IL ble kåret til Årets mannlige dommer.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode