Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Mister Gulliksen bronsen?

- Den positive dopingprøven kan skyldes en amatørtabbe, sier Liers kjente sprangrytter, Jan Auen Hafskjold (bildet) til Liernett i kveld

Selv sier Geir Gulliksen (47) til VG-nett at han regner med at han mister sin bronsemedalje fra laghoppingen etter at Tony André Hansen (29) og hesten Camiro ble utestengt på grunn av positiv dopingprøve.

Det vil i til fele ikke være første gang at et lag eller en individuell hest mister medaljen etter en postov prøve. – Tyskland mistet gullmedaljen i laghopping i Aten, forteller Hafskjold.

- Det er nulltoleranse for doping, understreker han. For å illustrere hvor små marginer det kan spyling med for varmt eller for kaldt vann før konkurransen være nok til at en dopingprøve kan gi et positivt resultat. Og en salve på et sår på feil muskel kan også gi utslag. Eller en salve med et feil produksjonsnummer kan gi utslag på dopingtesten. – Men uansett kan man snakke om en amatørtabbe om B-prøven bekrefter resultatet, sier Hafskjold.

- Sabotasje er også en mulighet, men uansett blir det bare spekulasjoner om årsaken til at dopingkontrollen testet positivt på stoffet Capsaicin, sier Lier-rytteren.

- Det er trist at Hansen ikke fikk sjansen til å delta i det individuelle konkurransen. – Skulle B-prøven vise seg å være negativ, har man fratatt nordmannen en sjanse til å delta Individuelt.

 

VG-nett: Snakker ut etter dopsjokket:

Hansens hest Camiro testet i morges kinesisk tid positivt på stoffet Capsaicin, og noen få timer senere ble ekvipasjen kastet ut av OL. Det til tross for at B-prøven ikke er analysert

- Jeg håper jeg ikke blir framstilt som juksemaker, for jeg har ikke jukset, sa Hansen da han møtte pressen i kveld.

Stoffet som kom frem i A-prøven kan smøres på for både å virke smertestillende, og å gjøre hestens forbein hypersensitive. Hansen skjønner ikke hvordan stoffet kunne vises på hestens urinprøve.

- Han ble ikke smurt inn med noe som helst i forkant av konkurransen, hevder Hansen.

5 kommentarer

Torsdag 21. august 2008 22:25: Mari
Utrolig kjedelig!
Håper virkelig at det er sabotasje.
Er hvertfall helt sikker på at det ikke var med overlegg.
Torsdag 21. august 2008 23:27: Liung
Til Mari: Håper det var sabotasje? Du håper vel ikke det? Dyr skal ikke utsettes for den type ting. Vi hadde vel håp om at de norske hestene i Kina var så godt passet på at de ikke blir utsatt for attentat? Og hvor sikker kan du være på at det ikke var med overlegg? Er det sånn at alle andre utøvere er mer kjeltringer og dyremishandlere enn dem fra Norge? Ja det er vel slik at norske utøvere doper seg ikke, men alle andre gjør det? Det er greit hvis folk doper seg, men de får for pokker la dyra være i fred.
Send dem hjem og slutt å syns synd på dem. Jeg kjenner ikke rytteren personlig men få hestene hjem og gi blaffen i medaljen. Uansett hvem som har dopa hesten så har ikke hesten hatt et ord med i laget.
Fredag 22. august 2008 00:27: Liung
Ja. skulle det nå være i " til fele" så er det jo ekstra ille for da får da fela skylda for alt dette. Sånn kan vi ikke ha det. og når vi får en POSTOV prøve da blir det virkelig ille. Hvem er det som er dopa her? tror vi må frikjenne hesten
Fredag 22. august 2008 08:47: Skam
Det er godt at jukemakkerne blir tatt, det er en skam at toppidrettsfolk i Norge enten er selv dopet eller doper dyr. Vi får håpe b prøven ikke viser tegn til doping. Men det er vel små sjanser for. Men det må ikke sjokkere noen at Norge også blir tatt i doping.
Fredag 22. august 2008 16:48: Even
Til liung: Ja, er vel flott at det er sabotasje. Det som teller er hvor mange medaljer Norge får. Hvis det er sabotasje, får Norge beholde bronsen!

Flere saker fra arkivet

Fin sjetteplass

Jan Auen Hafskjold (på bildet) tok en fin sjetteplass under lørdagens konkurranse, men det var flere andre gode plasseringer av lokale ryttere under årets Norway Grand Prix på hjemmebanen, Linnesvollen

Om drømmedebuten

- Veldig moro. Han har høy kapasitet, sier liung og FK Haugesunds angrepsspiller Thomas Sørum om kameraten, matchvinner Mads Hansen (på bildet) som selv gir sin kommentar til kampen mot Aalesund FK i går kveld.

Jan Auen brukbart fornøyd

- Hesten liker ikke at hinderne står for nær veggen, sa Liers Jan Auen Hafskjold etter 19. plass i søndagens Grand Prix innendørs

Vinnere av konkurransen

32 har vært med på konkurransen, 5 vinnere vil få hvert sitt gavekort fra DFDS.

VM-bronse til Swix og Venke

Venke de Lange fra Reistad i Lier tok 3. plassen på sparkesykkel med en av hundene i Canada.

I uvant posisjon

16-åringen Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen fikk en fin attest av Mads Hansen, kaptein og liung på Mjøndalen etter cupkampen i kveld.

Scoret årets mål

Mads Hansen (bildet) og Kristoffer Helgerud satte virkelig Lier på fotballkartet under Gullballen i Operahuset fredag kveld.

Drømmer om å delta en gang

De unge rytterne Kristin Brenden Hansen (t.v.) og Marthe Apenes (i midten) fra Sylling var to av hundrevis av ungdommer som kom for å lære og la seg inspirere på Norway Grand Prix på Linnesvollen.

Mange fotballtalenter

Liungen med to femtenåringer på laget under ledelse av Kristian Bye Andersen (på bildet) viser stadig framgang --

Lokale stjerner på plass

Tranbykvartetten Mads Hansen (på bildet), Ole Chr Kristiansen, Stian Solberg og Kinny Grewal spiller for Lier futsal i kveld.

Liermann med varme hender helbreder i Stavanger

- Jeg skal fjerne frykten på deg her. Hver gang du skal sende ut frykt skal du se for deg meg med pekefingeren, sier Willy Hansen fra Lier ifølge Stavanger Aftenblad i dag.

Overkjørt av Vinmonopolet

- Liers politikere har mistet sin mulighet til samfunnsplanlegging og styring, sier Siri Loe Svere, varaordfører og gruppeleder for senterpartiet til Liernett

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Månedens blomst

Månedens blomst for desember går til tre damer fra hjemmesykepleien på Gifstad.

Best på laget

Mads Hansen fra Tranby spilte veldig godt da Mjøndalen spilte uavgjort mot en av opprykksfavorittene

- Ga et meget sympatisk inntrykk

Slik ble elitespiller Mads Hansen karakterisert av trener Arne Steinar Kvisle etter prisutdelingen til Lier IL s juniorspillere.

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Forventer mye spilletid

- Jeg er hentet til Haugesund for å spille på førsteelleveren, så nå er det bare å gripe sjansen, sier Thomas Sørum etter den raske overgangen ---

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Spabra under streken

- Fremstår som et juniorlag i andre omgang, sier trener Marcus Walfridson etter nok et tap.

Hest er best - også som næring!

Senterpartiet går nå i bresjen for hestenæringa! Partiet ble hyllet på Den norske Travforenings landsrådsmøte på Gardermoen sist torsdag. Generalsekretær Ivar E (...)

Svært stor prestasjon

- Helt suverent, sier lederen i Lier Taekwon-do klubb om Ada Gaarders prestasjon i World Cup i England i forrige uke.

Merete og Sir Oscar til Baltic Cup

Den ferske norgesmesteren i spangridning fra Sylling Rideklubb er nok en gang klar for større konkurranser --

Resultatet så langt

Høyre +3, AP +2, SV -4 og UF -1

Krigsfilm fra Lier på Haugestad

På historielagets åpne møte i morgen vises den australske TV-filmen om de dramatiske hendelsene over Holsfjorden 9. april 1940.

Hederlig innsats

- Vi er kjempefornøyde med finaleplass, sier oppmann Hansen i Lier IL, til tross for at J-92 laget tapte 12-22 mot Tønsberg Turn i Sør-Norgescupen i håndball siste helg.

Verdens beste globus.

Det er definitivt ut med den gode gamle globusen. Google lanserte nylig sin karttjeneste Google earth, og det er nå fritt frem for hvem som helst å reise verden rundt med satelittbilder. Lier-nett har testet tjenesten, og er mektig imponert.

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

Spennende unggutter

- Vi er på riktig vei, sier spillende trener Kristian Bye-Andersen (på bildet) etter den svært lovende treningskampen mot Solberg i helga.

Sterke sykkelprestasjoner

Liungene Eirik Langerud og Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (på bildet) var begge fornøyde etter NM i terrengsykling i Trondheim i dag.

- Hesten er en stor ressurs

Hesten er kanskje en større ressurs enn mange vet, skriver Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) i dette innlegget.

OL i Rio er målet

De olympiske lekene i London kommer for tidlig for 20-årige Mari Bergum Berget fra Oddevall i Lier. Liernett arrangerte et møte mellom henne og "gamletreneren" Per Lasse Tronslien i forbindelse med NM i sandvolleyball i Lier og Drammen i helga.

Nå roer du deg ned.

Da jeg våknet i åttetida, var bilen dekket av snø. Ingen ting er som å starte en lørdag med kald og våt snømåking. Litt for sent ute til en avtale stresset jeg ut, fikk varme i motoren og snøen av bilen. Da jeg igjen åpnet døra på førersida for å sette meg inn fikk jeg nakken full av snø. Lettere ilter satte jeg i å forbanne hele vinteren. Til slutt så jeg vel hvor dum jeg var og fikk roet meg ned med en kopp kaffe.

- Må slurve mindre

Trener Anders Ruud Gundersen i St Hallvard håndballklubb krever mer nøyaktig i avslutningsfasen før debuten i 1. divisjon.

Best i landet

I hele høst har elever ved landets videregående skoler kjempet om ære og berømmelse i dataspillet og skoleturneringen "Utviklingsinvestoren"

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

253 barn og 33 instruktører på Stoppen

Mange positive tilbakemeldinger med konstruktive forslag på forbedringer til neste år er den foreløpige oppsummeringen etter fotballskolen til samarbeidsklubbene Liungen og Spabra.

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Ambisiøs dommer

Usman Aslam håper at han blir tatt ut til å dømme sluttspill under årets Norway Cup

Inntrykk fra en valgkampåpning

Også i Lier ble åpningen av valgkampen uvanlig. I en felles valgkampåpning i kveld stilte hvert parti, bortsett fra to, med stand og ordførerkandidat foran rådhuset i Lierbyen.

Bedre dyrehelse og dyrevelferd

- Vi har tro på at forslaget om overføring av ansvar for veterinærtjenester til kommunene vil kunne være positivt, sier Siri Loe Svere fra Senterpartiet til Liernett etter kommunestyremøtet i går

- Reddet Liers ære

Det sier pappa Jostein Spangen Hoset om sønnens siste svar i familieprogrammet Amigo Grande.

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

Avdelingsmestre

Liungens G 15 lag er ett av mange lag som nå har avsluttet en fin sesong

I fokus i mange media

Det ble hektisk etter kampen for kaptein, matchvinner, bestemann Mads Hansen etter at Mjøndalen hadde sikret ny kontrakt, men en annen liung spilte også en avgjørende kamp i dag.

Nulltolleranse for doping

Lier IL arrangerer obligatorisk informasjonmøte om doping for alle utøvere fra 15 år

Endelig på nett

20 år etter at Lierposten kom ut for første gang, finner jeg den nå endelig på nett.

Seier over storfavoritten

St Hallvard Håndballklubbs G 18 leder fortsatt Spar-serien etter to gode kamper i helgen.

Står på for de hjemmeboende eldre

Hjemmesykepleien fra Gifstad arrangerte i sin fritid, førjulsfest for de hjemmeboende eldre på Sjåstad Samfunnshus onsdag 28 nov

Ved Sukkertoppen i Rio

Mari Bergum, fra Oddevall i Lier, er for tiden på et tre måneder langt treningsopphold med sandvolleyballmakkeren sin, Kjersti Hansen fra Myre.

Stor idrett

Geir Gulliksen red feilfritt under nasjonskonkurransen i dag

235 storkoste seg

Det ble ny suksess for de 22. St Hallvardlekene på torsdag.

Pågrepet for juks

Filmet teoriprøven med skjult kamera, fikk svarene fra hjelper på utsiden

Tre nye får sjanse fra start

19-årige Anja Ormåsen ( bildet t.h.) er en av de som får sjansen fra start for Liungen i morgendagens kamp mot Team Strømmen. Kan hun og resten av jentene revansjere seg?

På husbesøk med Tonje, Petter, Martin og roser

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tonje Evju og valgkampleder Petter Dreier (bildet) delte i går ut roser i håp om at velgerne skal gi partiet mulighet til å sikre at Lier unngår Helene Justads privatiseringslinje.

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Får gangvei gjennom stua?

Da Ken Loftsgård sjekket posten for noen dager siden fikk han sjokk. Veivesenet hadde godkjent gangvei gjennom stua hans.

Ny suksess i 2011?

Thomas Sørum bidro til klar Haugesundseier over Viking i Vestlandsmesterskapet, og Vikings og landslagets keeper Jarstein synes liungen og lagkamerat Djurdic var fjorårets beste spisspar i eliteserien.

Liergutter hyldet

Både Vegard Dokken (tv) fra Lierskogen og Tranbyguttene Rudi Holliman ( i midten) og Mads Hansen var med på opprykksfesten i Mjøndalen stadion i ettermiddag.

To liunger på elitelag i 2011?

Liungen Thomas Sørum kan smile etter en stor sesong i FKH og gleder seg over fremgangen til sambygding og kamerat Mads Hansen som kan bli lagkamerat.

Norgesmester i motocross

Lier motorsykkelklubb vant NM for lag i Moelv i helga.

- Husk, bare fem minutter!

Lars Haugen, Frp og Annar B. Hansen fra UF fikk beskjed om begrenset taletid fra ordstyrer Sissel Andersen, da lokalpolitikerne presenterte seg for deltakere ved Lier voksenopplæring torsdag.

- Nesten som kompiser

Liernett fikk delta i det korte møtet mellom "gamletreneren" Steinar Hennum og sølvmedaljevinner Anders Brun Hennum

Tør du ta sjansen?

Du får takk hvis du forteller en medtrafikant at han risikerer parkeringsbot, men si ikke noe hvis han nesten kolliderte, hevdes det i ukens petit.

Best til å bekjempe fattigdom

St Hallvard Videregående skole gikk av med en soleklar fylkesseier med gruppen "A.K.E. Improvement" i den landsomfattende skoleturneringen Utviklingsinvestoren

Topptrenere til Stoppen

Spanske Toni Ordinas, tre trenere fra Manchester City og flere kjente trenere fra distriktet vil delta på Spabra og Liungens fotballskole i august.

Viste målteft igjen

Liungen Thomas Sørum bidro sterkt til at FK Haugesund igjen er på dierkte opprykksplass til Eliteserien

Vil skape bevissthet om energibruk

Førstkommende lørdag kl. 20.30 er det igjen tid for Earth Hour og mørklegging av Lier.

- Ikke så mye vi forventet

Det sier Per Lier (på bildet), leder i Lier Røde Kors, etter innsamlingsaksjonen i går.

Klar for Fredrikstad

Mads Andrè Hansen fra Tranby slapp å betale 50 000 kroner til Mjøndalen.

Nytt løft for jentefotballen

5-6 av Spabras kretsmestere i J 16-klassen skal danne stammen for J19 i den nye Stoppen Sportsklubb neste år.

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Tredje og siste del av sommerkonkurransen

Vi avrunder sommerkonkurransen med en tur til Liers finske vennskapskommune, Kokemäki. Der finner man blant annet et fint lokalmuseum (bildet).

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Knepent tap

- Ufortjent, mener spillende trener Kristian Bye Andersen i Liungen.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

Helt unike bilder fra et kjent hus

Heg Gjestgiveri er trolig blant Liers mest fotograferte bygninger, men det er etter flyttingen til bygdetunet. Nylig kom det frem gamle bilder fra husets mindre kjente fortid. Blant dem bildet (over) av den store frukthagen ved huset.

Stang ut for lierfotballen

- Vi kunne punktert kampen i 1. omgang, sier trener Ole Petter Engebretsen etter at Spabra fikk det vel tøft på Gol. Lier J 14 misset også i finalen på Tranby.

Må se kampen fra sidelinja

Skaden i hånda hindrer Mads Andrè Hansen fra Tranby fra å spille dagens kamp mot Skeid.

Diskusjonen om Lierstranda fylte Haugestad

Sjelden har så mange hørt at noen er uenig om så lite.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Middelaldermarked på Gilhusodden.

I forbindelse med St. Hallvardspillet arrangerte kulturkontoret middelaldermarked. Jeg fikk smake både lefse, gjeddeburger og kaffe, og led på ingen måte noen nød på min tur tilbake til svunnen tid.

Har en flott innstilling

Det mener trener Brede Nybråten om trettenårige Heidi Ellingsen som er en av de 24 utvalgte spillerne på Fotballforbundets talentleir i juni.

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

Kommunen slår et slag for bygdas historie

Lier kommune lanserer nå Liers historie på nett. I samarbeid med historielaget har de lagt ut Liers historie, pluss litt til - søkbart på nett.

Heiet på Sveits

Venill Kravik, Silje Bråthen og Justine Nguyen, elever fra dans og dramalinja på St. Hallvard bidro også til å heve stemningen i Midstubakken under fredagens VM-konkurranse

- Vedtaket som forventet

- Jeg er ikke overrasket over utsettelsen, sier Leif Vinge (bildet), leder av Kulturrådet, etter Formannskapets møte på torsdag

Edvin berget ett poeng

Spabras effektive spiss kan ta frispark også.

Henger med i toppen

Et ekte hat-trick av Aleksander Valo (i blå drakt) bidro sterkt til at Spa/Bra er med i opprykkskampen, mens Lier IL gikk på et klart tap --

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Lierseier i NM-runden

Even Høiby, 13 år, vant sin klasse på Tynset, mens Jan Rune Fuglerud i MX2 var skuffet tross 3. plass sammenlagt i MX2 under 2. runde i NM i motocross