Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bc1c7ed13116da84066ec562c551676f

Mister Gulliksen bronsen?

- Den positive dopingprøven kan skyldes en amatørtabbe, sier Liers kjente sprangrytter, Jan Auen Hafskjold (bildet) til Liernett i kveld

Selv sier Geir Gulliksen (47) til VG-nett at han regner med at han mister sin bronsemedalje fra laghoppingen etter at Tony André Hansen (29) og hesten Camiro ble utestengt på grunn av positiv dopingprøve.

Det vil i til fele ikke være første gang at et lag eller en individuell hest mister medaljen etter en postov prøve. – Tyskland mistet gullmedaljen i laghopping i Aten, forteller Hafskjold.

- Det er nulltoleranse for doping, understreker han. For å illustrere hvor små marginer det kan spyling med for varmt eller for kaldt vann før konkurransen være nok til at en dopingprøve kan gi et positivt resultat. Og en salve på et sår på feil muskel kan også gi utslag. Eller en salve med et feil produksjonsnummer kan gi utslag på dopingtesten. – Men uansett kan man snakke om en amatørtabbe om B-prøven bekrefter resultatet, sier Hafskjold.

- Sabotasje er også en mulighet, men uansett blir det bare spekulasjoner om årsaken til at dopingkontrollen testet positivt på stoffet Capsaicin, sier Lier-rytteren.

- Det er trist at Hansen ikke fikk sjansen til å delta i det individuelle konkurransen. – Skulle B-prøven vise seg å være negativ, har man fratatt nordmannen en sjanse til å delta Individuelt.

 

VG-nett: Snakker ut etter dopsjokket:

Hansens hest Camiro testet i morges kinesisk tid positivt på stoffet Capsaicin, og noen få timer senere ble ekvipasjen kastet ut av OL. Det til tross for at B-prøven ikke er analysert

- Jeg håper jeg ikke blir framstilt som juksemaker, for jeg har ikke jukset, sa Hansen da han møtte pressen i kveld.

Stoffet som kom frem i A-prøven kan smøres på for både å virke smertestillende, og å gjøre hestens forbein hypersensitive. Hansen skjønner ikke hvordan stoffet kunne vises på hestens urinprøve.

- Han ble ikke smurt inn med noe som helst i forkant av konkurransen, hevder Hansen.

Forrige artikkel:Bilen og mennesketNeste artikkel:Søndag er det slåttedag på Bygdetunet
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 21. august 2008 22:25: Mari
Utrolig kjedelig!
Håper virkelig at det er sabotasje.
Er hvertfall helt sikker på at det ikke var med overlegg.
Torsdag 21. august 2008 23:27: Liung
Til Mari: Håper det var sabotasje? Du håper vel ikke det? Dyr skal ikke utsettes for den type ting. Vi hadde vel håp om at de norske hestene i Kina var så godt passet på at de ikke blir utsatt for attentat? Og hvor sikker kan du være på at det ikke var med overlegg? Er det sånn at alle andre utøvere er mer kjeltringer og dyremishandlere enn dem fra Norge? Ja det er vel slik at norske utøvere doper seg ikke, men alle andre gjør det? Det er greit hvis folk doper seg, men de får for pokker la dyra være i fred.
Send dem hjem og slutt å syns synd på dem. Jeg kjenner ikke rytteren personlig men få hestene hjem og gi blaffen i medaljen. Uansett hvem som har dopa hesten så har ikke hesten hatt et ord med i laget.
Fredag 22. august 2008 00:27: Liung
Ja. skulle det nå være i " til fele" så er det jo ekstra ille for da får da fela skylda for alt dette. Sånn kan vi ikke ha det. og når vi får en POSTOV prøve da blir det virkelig ille. Hvem er det som er dopa her? tror vi må frikjenne hesten
Fredag 22. august 2008 08:47: Skam
Det er godt at jukemakkerne blir tatt, det er en skam at toppidrettsfolk i Norge enten er selv dopet eller doper dyr. Vi får håpe b prøven ikke viser tegn til doping. Men det er vel små sjanser for. Men det må ikke sjokkere noen at Norge også blir tatt i doping.
Fredag 22. august 2008 16:48: Even
Til liung: Ja, er vel flott at det er sabotasje. Det som teller er hvor mange medaljer Norge får. Hvis det er sabotasje, får Norge beholde bronsen!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode